Off-Road Aracı Dizel mi Benzinli mi Olmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Volk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,963
Ynt: Off-Road Aracı Dizel mi Benzinli mi Olmalı?

Hulg' Alıntı:
Özellikle kış şartlarının ağır geçtiği bir yerde aracınızı kullanıyorsanız kesinlikle benzinli derim. Sabah çalışmasından vazgeçtim, giderken bile mazot donduran yüzlerce araç görmüşümdür. -30 larda dizel bir aracın çalışması çok daha gürültülü ve zorludur. Off-Road ta mümkün mertebe az teknoloji istendiğinide hesaba katarsak benzinli yine avantajlıdır. Hassasiyet açısından da dizel motorlar benzinlilere göre daha hassastır.

Bu arada yanlış anlamayın ama 4500cc lik bir motorla 40 tonu çeken hangi çekiciymiş merak ettim. 40 Tonluk çekiciler yaklaşık 10 ila 15 lt lik motorlardır diye biliyorum.

Gerçek 40 tonluklardan bahsetmiyoruz, Bizim 10 tonluk araca 20 ton 15 tonluk araca 40 ton yükleyen usta söförlerimizden bahsediyoruz ;D

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Gerçek 40 tonluklardan bahsetmiyoruz, Bizim 10 tonluk araca 20 ton 15 tonluk araca 40 ton yükleyen usta söförlerimizden bahsediyoruz ;D

Anlaşıldı aşğıdaki gibi bir minikten bahsetmiyoruz. ;D

[attachment=1]

2005.jpg

eee şimdi tdi ya da puma motor 38leri çevirir mi?

Volk' Alıntı:

Çevirir, çevirir. Eğer gerekli yükseltme yapılır, spacer takılır, akslar güçlendirilir, dişli oranları değiştirilirse çevirir. 2" yükseltme kiti bin TL civarında tutar (sadece uzun yay takmakla olmaz, amortisörler de değişecek. Yay-amortisör uzayınca fren hortumları da uzunlarıyla değişecek). Spacer ben diyeyim 300 sen de 500. Artık gerisini de sen hesapla.

Volk' Alıntı:
düz dizel yada düz benzinli defendere puma yada 300tdi motor takarsan 38" leri çevirir ama nasıl çevirir diferansiyel oranını 1.44 değişmek gerekir

yunus bager' Alıntı:
düz dizel yada düz benzinli defendere puma yada 300tdi motor takarsan 38" leri çevirir ama nasıl çevirir diferansiyel oranını 1.44 değişmek gerekir

bütün bunlar çok aşırı maliyet mi gerektiriyor?
forumda yapan yok

discovery-V8' Alıntı:
Var öyle bir deli forumda ;D Artık kimse o ;D ;D

100_5540.jpg

:D :D :D
yavuz abi senin aracının birkaç fotosunu gördüm ama pek bilmiyorum

bu iceland rover'lar nasıl .kaç lastik?

Volk' Alıntı:
:D :D :D
yavuz abi senin aracının birkaç fotosunu gördüm ama pek bilmiyorum

bu iceland rover'lar nasıl .kaç lastik?

Iceland lar 37,38,39,40 değşiyor ama onlarda kesitler çok daha fazla , geniş basma yüzeyi oluşturup kar da batmadan yürüyebiliyorlar.

Ynt: Off-Road Arac? Dizel mi Benzinli mi Olmal??

40 lik lastikle 100 km hiz yapmak icin land 110 na en az 200 bg lik motor koymak gerekir herhalde :smiley:

vosdost' Alıntı:
40 lik lastikle 100 km hiz yapmak icin land 110 na en az 200 bg lik motor koymak gerekir herhalde :smiley:

İşin sırrı dişliler ve oranlar demiştim gözünden kaçmış ;)

38 inch le sadece 3. viteste bile 100 km rahat yapılıyor 3.9 v8 motor ile. Düzgün oranları seçersen 100 bg bile 40 inch lastikle defender ı uçurur. Defender için kullanabileceğimiz sadece 3 adet ayna mahruti seçeneği ve 4 adet arazi oranı seçeneği var.

40 inch lastiği çevirebilmek için örneğin senin aracında , ayna mahruti oranını 4,7 ye çıkarıp arazi oranını 1,41 e yükseltirsen aracın akslarına binen yük haricinde hiç bir zarar görmez, sadece takviyeli aksla bu sorunuda çözebilirsin.

Oranlarla oynayıp neler olacağını görmek istersen

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25482.0

Buda Yukarıda bahsettiğim şekilde aracın yapabileceği hız.

Selamlar

[attachment=1]

vosdost.GIF

Guc ve hiz ters orantilidir desem olur mu ? :smiley:

Hizi guce cevirebilmek icin 6 bin ceviren motor yerine 12 bin ceviren motor olmasi lazim desem :smiley:
Ayni guc ve devirdeki motorla hangi disli oranini kullanirsak kullanalim ya hizdan yada gucten vaz gecmemiz gereki desem :smiley:

vosdost' Alıntı:
Hizi guce cevirebilmek icin 6 bin ceviren motor yerine 12 bin ceviren motor olmasi lazim desem :smiley:
Ayni guc ve devirdeki motorla hangi disli oranini kullanirsak kullanalim ya hizdan yada gucten vaz gecmemiz gereki desem :smiley:
Anlatması zor ama bu hezaman aynı değildir
aynı devir hızını aynı çıkış hızına daha farklı dişli oranlarıyla aktarırsan öncekinden daha güçlü yada güçsüz elde edebilirsin

Araçlardan değilde başka makinalardan örnek verebilirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR