Ölümsüz Bir Araç Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Galdor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,226

Galdor

Ana Kamp
Yer
Çanakkale
Öncelikle Merhabalar;

Ben Yaklaşık 2 yıl önce sizlerin sayesinde bulaşmış olduğum Off-Road sevdası ile senelerdir tipini çok sevdiğim bir 1998 model 2.2 GLS Opel Frontera aldım. Ancak artık Frontera'm ile vedalaşma vakti geldiğini düşünüyorum. Çünkü 2.2 benzin+LPG motor hem kendi yükünü hem benim yükümü çekmekte zorlanıyor.
Aracımı büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içerisinde satacağım.

Gelelim asıl konuya; ben efsane bir BJ 60 alıp ona güzelce bakıp önce çocuklarıma sonra da torunlarıma bırakmak niyetindeyim. Ancak daha evvel bu aracı kullanmış olan sizlerden tavsiyelerinizi ve uyarılarınızı bekliyorum. Bir yandan safarilerin ingiliz efsaneleri Land Rover Discovery ve Defender'lar aklımı çelmeye çalışıyor ancak bütçem dolayısı ile BJ 60 sanki daha makul geliyor.

Tabii ki araç Dizel olmalı ve manuel vites olmalı.

Bu araçlar hakkında öğrenmek istediklerim ise öncelikle yedek parça, motor ve kaporta maliyetleri. Ardından yakıt tüketimleri. Ortalama 100 km'de 12 lt mazot tükettiğini duymuştum ancak sizlerden öğrenmek istiyorum. Bu araçların İstanbul'daki en iyi ustası ve parça sağlayıcısı kimdir bunu da öğrenmek istiyorum ki gidip yüz yüze görüşeyim. Ayrıca Defender ve Discovery ile kıyaslayabilecek tecrübesi olan siz off-road severlerden tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Bütçem 20.000 - 30.000 tl arası. Diyeceksiniz ki ağır off-road yapacak mısın ki bu modellere bakıyorsun. Hayır. Ama ben bu yeni, yüksek modelli, her yeri plastik araçları bir türlü sevemiyorum. Çok kırılgan ve adi duruyorlar gözüme. Nedense eski model efsaneler daha sağlam ve ölümsüz geliyor. Bu yüzden bu sefer motor ömrü uzun, kaportası sağlam, her dönem parçasını bulabileceğim, bindiğim zaman güven duygusu ile sürüp sonrasında çocuklarıma ve torunlarıma ata yadigarı bırakabileceğim sağlamlıkta her dönem ölümsüz olacak bir araç istiyorum.

Dört gözle tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla.
Kerem Günay

Etiketler
araç
Ynt: Ölümsüz Bir Araç Arıyorum

BJ60 iyi bir seçim
Bunların bir çogu resmi daire çıkışlıdır
Bu nedenle piyasadaki bir çok bj60 eksik donanımlıdır

Bu nedenle gezenbilir ve diğer forum sitelerini inceleyiniz.

Ancak, şehir için min100km/ 12 litre mazot sarfiyatı iyi bir sarfiyattır
Benzinciye gidip " depoyu doldur " dediğinizde , kredi kartınızı emebilir. :(

Başarılar

Bülent Bey cevabınız için çok teşekkürler.

Ümraniye'de bir BJ60'a baktım ve tam da söylemiş olduğunuz gibi Orman Bakanlığı'ndan çıkma, donanım ve iç döşeme olarak çok kötü durumda, kaportada epeyce korozyon vardı. Motordan pek anlamadığım için yorum yapamam ama görüntü olarak düzgün duruyordu.

Fakat kabaca bir hesap yapınca 20.000 tl civarı araca istiyorlardı, bunun kaportası, döşemesi iç ve dış donanımların tamamlanması falan derken araç min 30.000 tl ye gelicek. Ama tanıdık bir ustam olmadığı için şimdilik beklemedeyim. Daha temiz ve bakımlı bir araç kovalıyorum.

Ama gerek bagaj kapasitesi gerek ölümsüz motoru ile BJ 60 en doğru seçim gibi duruyor ama yedek parçaları konusunda halen net bir fikire sahip değilim. BJ 60 kullanıcıları yedek parça ve yakıt tüketimi konusunda biraz bilgi verebilirse çok sevinirim.

Teşekkürler.

Konu başlığına baktım, bölüme baktım..... Mesajı okuyunca aklıma Umut geldi. BJ60 sanırım onun 4. offroad aracıydı, PW100, Defender ve HiLux'den sonra. BJ60 o kadar ölümsüzdü ki kendinden sonraya kalmasını kaldıramadı ve sattı, şimdi neden aldığını kendisinin de izah edemediği bir Serie-III'ü var.

Merhabalar,

Aradığınız araç bende :smiley:)
Satılık hemde. Hemde çok acil satılık.
Hemde BJ 60 da değil.
HJ 60 :smiley:)
4 litre 6 silindir dizel motor.
Daire çıkışlı da değil. zaten daire bundan almadı hiç.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-off-road-icin-yapilmis-hj60-122711127/detay/
Link de burada
ararsanız hemen görüşebiliriz.

Saygılarımla.

Açıkçası yedek parça olayında bu araçlar için alternatifler var.
Ufak parçaları internetten almak gayet ucuza geliyor. Ankara iskitler sanayide ise inanılmaz derecede bu aracın tüm parçalarını çıkma ve ucuza bulabilirsiniz.
Tabi toyota dan da orjinal parçalar getirtebilirsiniz ki, ben bir adet debriyaj üst merkezini getirttim ve fiyat 350 tl tuttu.
Yakıt tüketimine gelince.
Bu size bağlı. 80 i geçmem diyorsanız 12 litre normal. kasarım diyorsanız 15 litre yakar.
İşin ilginci arazide çok yakmaz :smiley:

Herbirinize çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Umarım büyük hevesle almak istediğim Toyota beni utandırmaz.

Tabii ki her bir araç kullanıcısı için ayrı maddi ve manevi değer taşımakta. Ancak benim gibi bu işlere hevesli fakat bütçesi kısıtlı insanlar için özellikle çok daha kıymetli ve tercihi zor bir hal alıyor.

Memur aile çocuğu olupta böyle işlere merak salmanın sonucu olarak, kararsızlığımı ve çok soru sorarak sizleri yormamı mazur görmenizi rica ediyorum.

Bu araçlardan gerçekten iyi anlayan ve olası bir aday aracı gösterebileceğim İstanbul'da bir usta veya servis var mıdır acaba önerebileceğiniz?

Saygılar,
Teşekkürler...

1987 model bende bitane var.kaporta ve boyası çok iyi,motor saat...21,500 .bu hafta resim eklerim.araç bursada

araçlar hakkında defender ve bj 60 bilgi verebilirim. İlk aracım defenderdi, şuanda BJ 60 ım var. İkisi ile de araziye girersiniz. Toyota ile evinize sıcak yuvanıza (Dizel 3400 cc 98 Hp). Defender ile (Benzinli 83 Hp) ve (Dizel 68 Hp) ve (300 tdi 107 Hp) servise gitmeye çalışırsınız.
Land rover için parça kayalar oto yedpa, toyota için parça hakan ataman ankara ve tüm arap ülkeleri ve ebay. Land rover Servis Anadolu yakası Ümraniye muhammed usta , Toyota tem maslak.
bilgi için mesaj atarsanız telefondan da görüşebiliriz.
Defender mazot yaklaşık 8-9 lt , bj 60 için uzun yol 10 lt istanbuldan mersine gittim. araçta çocuklarla beraber toplam 10 kişi ve yüklerimiz vardı. bj 60 deposuna ne koyarsan yakar. mazot yağ farketmiyor. düz yolda 4. vites 120-130 gidiyor.
orman çıkmalarında kilit var. özellerden çıkmalarda genelde kilit yok. motoru 1.000.000 km gidiyor. klima yok. 5. vites yok. hidrolik direksiyon yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler