Omnıstor Taklidi Tente

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,566

atiladi

Zirve
Yer
İstanbul
Piyasada dükkanların önüne takılan tenteler, çok kaba ve kalın mafsallı olduğundan bizim işimize yaramıyordu, oysa artık mafsalsız ve tente sargı bölümü 13 x 13 cm olan pencere tenteleri var, geçen gün imalatcı firma ile görüştüm, bu pencere tentelerini istediğimiz ende yapabileceklerini söylediler, bize kalan tek şey, tenteyi geren alüminyum kollar üzerinde biraz çalışarak , iç içe geçmeli alüminyumlarla değiştirerek sahte bir omnistor tenteye sahip olmak hemde çok ucuza...

çıkış noktası tentenin flaş görüntüsü için tıklayın;
http://www.emekyapi.gen.tr/wintent.html

Sahte OmnıTente.jpg

Etiketler

Ynt: Omnıstor Taklidi Tente

Ben de yıllardır kendime bunu sorar dururum, "neden biz imal edemiyoruz?" diye...
Karavan malzemelerinin bir çoğu ülkemizde yapılabilmesine rağmen bu tente işi basit göründüğü halde bir türlü ele alınmıyordu. Umarım ağırlığı konusunda sıkıntı olmaz.
Biz de buna bir isim bulalım. "Sahte omnistor tente" biraz ağır kaçıyor :mad: ;) ;)
Örneğin "Türk stor" ya da "Türk tente" gibi!
Atilla abi paylaşım için teşekkürler...

Mesele bişeyi alıp araç için uygulamakdan çok, o malzemeninde bizim araçlardaki sarsıntılara uzun vadede dayanabiliyor olması, ve seyir halindeyken içinden takır tukur sesler gelmemesi. Çünkü stabil bir bina için yapılan malzemeden beklenenler ile hareket halinde bir karavan yada off road aracı için yapılanda beklenenler farklı. Kesinlikle içinde takırtı tukurtu ses olmamalı ve sarsıntıya dayanıklı olmalı.

Haşmet; unutmaki bizler 600 sene sanayi toplumu anlamında hiç bir şey üretmeden sadece kılıç ve ok ile savaşarak savaş ganimetleri ile yaşamış bir toplumuz, bu sırada bizden korunmak ve kısıtlı imkanlarıyla varolma savaşı veren batılı ülkeler farkına varmadan ihtiyaçlarını karşılarken icat etmeyi, geliştirmeyi öğrendiler, bugün ödülünü ileri teknoloji olarak topluyorlar....
Üretmek ve harcamak batılı ekonomilerin temel dayanağı, bu sayede üretim bandını genişleterek, insanların bir iş sahibi olabilmeri ve bir gelirlerinin olması sağlanmış, oluşan bu gelirleride teknolojiyi geliştirerek, geri toplayıp, gelişme döngüsünde kullanmışlar...
Artık bizim kılıç ile ele geçirebileceğimiz hiç bir kaynak kalmadı...
Üretmeyede gerek yok parasını ver al ve "benim memurum işini bilir" politikası eklenince..

Biz hiç bir şeyi üretmeyen sadece üretilen teknolojileri tüketen bir toplum olduk çıktık....

Karavan gölgeliği konusunda imal edilmesi en kolay tasarım Amerika ve Avustralya da yaygın olarak kullanılan resimdeki tasarım bence.
Piyasadan bulunacak malzemelerle kolayca üretilebilir.

Teleskopik kollar aluminyum profillerden, güneşlik rulosu ve kumaşı mevcut ticari ürünlerden alınabilir. Sanırım toplama mekanizması ruloyu çeviren bir sonsuz zincir.
Hatta konfor için rulonun içerisine 12V (ya da inverterle 220V) panjur motoru yerleştirilip otomatik hale bile getirilebilir.

Yazarken gaza geldim, bir ara yapsam mı ne :smiley:)

[attachment=1]

Image1.jpg

Resim için teşekkürler, anen katılıyorum, ben zaten böyle bir şeyi yapacağım...

lazım olanları 12v boru içi tente motorlarını inceleyebileceği adres...
http://www.camaks.com/motorlu-panjur-otomatik-kepenk-perde-tup-motoru-tente-motorlari/tente.htm

Serdar hocam bu tente fikri çoktandır benimde aklımda sizin verdiğiniz örneği görmüş ve acaba demiştim ama sizin teknik alt yapınız benden iyi kafa koyarsanır sanırım o işide çözersiniz ;) sanki olacak gibi bir heyecan sezdim yazınızdan hadi hayırlısı sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz. ;D

Atilla abi paylaşım için teşekkürler bu sistem kenarları düz olan çekme karavan ve Alkovenlilere daha kolay uygulanır ama bizim camperlerde sanırım biraz zorlar.

Un var, şeker var, yağ var...
Helva yapsanaaaa! Helva yapsanaaaa!... :D :D :D
Pek yakın bir zamanda olacağa benzer ;)
Yusuf orjinal tentelerde panelvan için uygun ayaklılar var, çatısına bu ayaklar üzerinde monte ediliyor. Sıkntı olacağını sanmam...

Ben şu şekilde varım bu konuya:
bu konuda piyasada bulunabilen profil ve diğer ekipmanların boyutlarını hep birlikte araştırır bilgileri toplarsak tasarım tarafını yapabilirim üretecek arkadaşlarımız için.

Kardeşim kafasındaki karavan projesini hayata geçirmeye karar verdiği zamana kadar bana lazım olmayacak çünkü...

Yusuf niye öyle diyorsunki, aracın tavanında bağlantı çıkıntıları vardıya, senle daha önce konuşmuştuk, araç tavanı düz bu bağlantı noktaları kullanılarak montajlanabilir aynı zamanda kayar kapınında üstüne çıkmış olur çalışmasında bir problen olmaz diye düşünüyorum..

ben kendı aracım için brandacılardan fıyat almıştım bırazdaha basıt ayakları toprağa saplanarak ayakta duran basit bişeydi 135 tl fıyat vermiştı

adrenalim' Alıntı:
ben kendı aracım için brandacılardan fıyat almıştım bırazdaha basıt ayakları toprağa saplanarak ayakta duran basit bişeydi 135 tl fıyat vermiştı
Yeni bir omnistor tente en az 1500 € olduğuna göre bu tasarım da değerlendirilebilir...

Atilla abi benim düşündüğüm aracın gövdesine sabit olan ayaklar,o ayaklar orada sabit duracaksa yanda gereksiz bir çıkıntı olacaktır ama o üst tarafa sabitleyecek ve rulonun toplanmış kısmını yukarıda kapaklı dış etkenlerden koruyacak bir kutu halinde yapabilirsek olur tabi,aslında ben hani şu makaslı sitem tenteyi almamış olsaydım bu sene onunla ilgili bir çalışma düşünüyordum,birde aracın dışarıdan çok karavana benzemesini istemediğim için biraz ağırdan aldım ama sanırım bu sezon sonu bu ve benzer işler için zamanımız olacak çokca araştırıp en uygun malzemeyi bulabiliriz bakalım zaman ne gösterecek.

Konuya ilgi duyanları biraz daha konunun içine çekmek için basit bir çizim yaptım, iş aslında iki adet yataklı rulmanın arasına takılı alüminyum boruya tenteyi sarıp, yarım ay şeklinde tentenin kumaş kısmını yine alüminyumla koruyup, açık olan kısmınada kılavuz bir alüminyuma tentenin ucunu sabitlemekden başka bir şey deyil...

Yataklı tente.jpg

Atilla Bey,
temelde böyle. Rulo araca sabit olmayacak tabii; kollarla birlikte açılacak.

Koruyucu alüminyuma da gerek yok: Tentenin en son ruloya sarılacak kısmını PVC branda malzemesinden yaparsak, rulo sarılarak kapatıldığında bu kısım en üstte kalacağından tüm kumaş ruloyu koruyacaktır.
Hem maliyet düşer, hem hafifler, hem de üretim kolaylaşır...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR