Onlara Ses Verelim !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,568

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
İişitme engelli minikler için facebook' ta yeni bir cause başlattık. Benim de katkım olsun derseniz aşağıda linki var.

http://apps.facebook.com/causes/posts/39787?h=fbenap&m=eJyrVkotS80rUbJSUHLMy8svzUtOzQXyi%2FXDMhMVXHMTM3P0nXMyk7OLlWoB%0AS0YPOg%3D%3D%0A

Neden Edirne, Neden işitme engelliler?
Gücümüz yettiğince, köprümüzü ülkemizin her yanına uzatmaya çalışıyoruz. Engelli çocuklarımız yardım konusunda diğerlerine göre daha az şanslı. Bu kez onların, “Sessizlerin Sesi” olmak istedik. Şubat ayında Edirne’de bulunan Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulunu ziyaret ettim. Sınıfların duvarlarındaki kayıt stüdyolarında görebilieceğiniz türden özel izolasyon malzemesi, Zil yerine sınıfların içinde ve koridorlardaki itfaiye araçlalarında bulunan kırmızı dönen ışıklar ve sınıflardaki diğer görsel eğitim gereçleri işitme engelliler için hazırlanmış olan özel donanımlardan sadece bir kaçıydı. Ama okul asıl önemli olan yazılım programları ve elektronik cihazlardan yoksundu! Türkiye’de işitme engellilerin eğitim programında işaret dili kullanılmadığı için ülkemiz bu konuda diğer ülkelerin 50 yıl gerisinde!. Ulusal bir işaret dili olmadığı için de bu çocuklarımızın eğitiminde digital ve elektronik ders araçlarının önemi daha çok ön plana çıkıyor. Okulun akıllı tahtalara, bu tahtalar için gerekli olan aparatlara ihtiyacı var. Bu projeyi Çağdaş Yaşamı Destekle Derneği (ÇYDD) -Edirne şubesi ile ortaklaşa yürütüyoruz. Proje liderlerimiz Trakya Üniversitesindeki pırıl pırıl beş gencimiz. Geçlerimiz yoğun sınav ve ders programları içine bu projeyi de severek sığdırdılar. Biz sadece onlara yönderlik yapıyoruz, insiyatif sahibi liderler yetiştiriyoruz. Sessiz çocuklarımızın sesi olmak için,her zamn olduğu gibi değerli Türk-Amerikan toplumunun cömert yardımlarına ihtiyacımız var. Vergiden düşebileceğiniz yardımlarınız için çeklerinizi aşağıdaki adresimize gönderebilir yada sitemizdeki diğer yardım seçenekleri ile engellerin kalkmasına yardım edebilirsiniz.

Etiketler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,958
Kayıtlı Üye Sayımız
166,719
Kaydolan Son Üyemiz
gezentavuk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR