Ynt: Osmaniye Küşne, Karagöl Keşif Gezisi (15-16 Kasım 2009)
Tempus' Alıntı:
kesin ilk sana haber vericem abi zaten. zorkunda bir tava yemeden olmaz birde o civardaki yilanli kale, toprakkale gibi eski roma kalelerini gezmek istiyorum
evet zaten onlarida kastetmistim, o kaleler turkiyenin bir serveti aslinda ve degerleri bilinmiyor. tum turkiyede o kaleler zincirini dolasip fotografliycam firsat buldukca
Tempus' Alıntı:
evet zaten onlarida kastetmistim, o kaleler turkiyenin bir serveti aslinda ve degerleri bilinmiyor. tum turkiyede o kaleler zincirini dolasip fotografliycam firsat buldukca
Sağolasın Mete bey. 1970 de lisedeyken gitmişdik oralara birdeha kısmet olmadı gitmek. Daha sonra Küşneye kadar gittik. Buradan oradaki arkadaş ve kuzenleri ayartmaya çalışıyorum gelince gidelim diye ama bir türlü kısmet olmuyor orada buluşmak.
arı' Alıntı:
Sağolasın Mete bey. 1970 de lisedeyken gitmişdik oralara birdeha kısmet olmadı gitmek. Daha sonra Küşneye kadar gittik. Buradan oradaki arkadaş ve kuzenleri ayartmaya çalışıyorum gelince gidelim diye ama bir türlü kısmet olmuyor orada buluşmak.
osmaniyenin eskilerini bilirseniz Haci Esef Osmanlar derlerdi dedemlerin ailesine, Hanifi Ozer di dedemin adi, Eskiden Ali Bukan mahallesi denen simdi otobanin yaninda yeni otogarin yaninda cifligimiz vardi. halada bisiler var orda, dedemlerin vefaatindan sonra sahipsiz kaldi bakimsiz kaldi ama hala orda diktigim buyuk agaclarim var
Tempus' Alıntı:
osmaniyenin eskilerini bilirseniz Haci Esef Osmanlar derlerdi dedemlerin ailesine, Hanifi Ozer di dedemin adi, Eskiden Ali Bukan mahallesi denen simdi otobanin yaninda yeni otogarin yaninda cifligimiz vardi. halada bisiler var orda, dedemlerin vefaatindan sonra sahipsiz kaldi bakimsiz kaldi ama hala orda diktigim buyuk agaclarim var
Kürşat Bey çok iyi yaparsınız. Geçenlerde bir alman turistin sitesini buldum. Elin oğlu ta alamanyadan gelmiş bir resimler çekmiş vede yazılarını yazmış, tanıdığı Türklere de tercüme ettirmiş resim altı yazılarını sorma gitsin. Kendi kendime dedimki " Biz bu memleketin çocuğuyuz, adamlar bizden iyi tanıyorlar ve geziyorlar." Ben hasbel kader biraz tarih ve coğrafyaya meraklı bir kişi olarak Toprakkale ve Yılankaleye gittim. Daha ne görecek yerler var, kiminden haberimiz var kiminden yok.
Ama oradaki (Osmaniye Ceyhan Adana) arkadaşlarıma gezmeyi teklif ettiğimde "Ne anlıyon taştan tepeden" deyip yan çiziyorlar. Adamlar alışmışlar Zorkunda kahveye oturup okey oynamaya, bir Küreci, Karanlıkdere dolaşınca epey yer gezdik sayende diyorlar. Bizim emmi oğulları var Mustafa, Nejdet, Bülent. Onlar iyi geziyorlar da onlarlara zamanımız çakışmıyor bir türlü.
valla zaten orda ilk basta bizimkilerin cifligi disinda yer yoktu, sonra mahalleye adini veren ali bukan malum insanlara ev yerleri satmaya absladi cigrindan cikti, 1 aile gelen 10 aile oldu 2 senede 10 aile 100 oldu derken bizim de ordan kacmamiza neden oldular. allahdan bizimkiler satmadi ordan assagi gidemediler bizim sinira dayandilar. bizde saticaz mahkeme durumlari bitsinde. Malesef insani dogup buyudugu yerde yasayamaz hale getiriyorlar.