Osmaniye Küşne, Karagöl Keşif Gezisi (15-16 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,639
Ynt: Osmaniye Küşne, Karagöl Keşif Gezisi (15-16 Kasım 2009)

Tempus' Alıntı:
kesin ilk sana haber vericem abi zaten. zorkunda bir tava yemeden olmaz :smiley: birde o civardaki yilanli kale, toprakkale gibi eski roma kalelerini gezmek istiyorum

Kayda geçmemiş başka kaleler de var onlarıda gezeriz...

Etiketler

acemi80' Alıntı:
Kayda geçmemiş başka kaleler de var onlarıda gezeriz...

evet zaten onlarida kastetmistim, o kaleler turkiyenin bir serveti aslinda ve degerleri bilinmiyor. tum turkiyede o kaleler zincirini dolasip fotografliycam firsat buldukca

Tempus' Alıntı:
evet zaten onlarida kastetmistim, o kaleler turkiyenin bir serveti aslinda ve degerleri bilinmiyor. tum turkiyede o kaleler zincirini dolasip fotografliycam firsat buldukca

Bu çok büyük proje bunu yaparsan Osmaniyeden 1 ayda çıkamazsın... :D :D :D

Sağolasın Mete bey. 1970 de lisedeyken gitmişdik oralara birdeha kısmet olmadı gitmek. Daha sonra Küşneye kadar gittik. Buradan oradaki arkadaş ve kuzenleri ayartmaya çalışıyorum gelince gidelim diye ama bir türlü kısmet olmuyor orada buluşmak.

acemi80' Alıntı:
Bu çok büyük proje bunu yaparsan Osmaniyeden 1 ayda çıkamazsın... :D :D :D

cikmayiz abi orda cok kalicak yerim var hala evimiz bile var dedemlerin :smiley:

arı' Alıntı:
Sağolasın Mete bey. 1970 de lisedeyken gitmişdik oralara birdeha kısmet olmadı gitmek. Daha sonra Küşneye kadar gittik. Buradan oradaki arkadaş ve kuzenleri ayartmaya çalışıyorum gelince gidelim diye ama bir türlü kısmet olmuyor orada buluşmak.

Bizim "Arı" lar gezmeyi sever :D Özellikle Bülent ve Necdet Arı her fırsatta dağda dolaşırlar. Teklifinizi reddetmezler bizlerde zaten hazırız.

Tempus' Alıntı:
cikmayiz abi orda cok kalicak yerim var hala evimiz bile var dedemlerin :smiley:

Bende Büyük bir Zevkle arkadaşlık ederim.

osmaniyenin eskilerini bilirseniz Haci Esef Osmanlar derlerdi dedemlerin ailesine, Hanifi Ozer di dedemin adi, Eskiden Ali Bukan mahallesi denen simdi otobanin yaninda yeni otogarin yaninda cifligimiz vardi. halada bisiler var orda, dedemlerin vefaatindan sonra sahipsiz kaldi bakimsiz kaldi ama hala orda diktigim buyuk agaclarim var :smiley:

Tempus' Alıntı:
osmaniyenin eskilerini bilirseniz Haci Esef Osmanlar derlerdi dedemlerin ailesine, Hanifi Ozer di dedemin adi, Eskiden Ali Bukan mahallesi denen simdi otobanin yaninda yeni otogarin yaninda cifligimiz vardi. halada bisiler var orda, dedemlerin vefaatindan sonra sahipsiz kaldi bakimsiz kaldi ama hala orda diktigim buyuk agaclarim var :smiley:

Bilirim tabii ama Ali Bukan'ın mahallesine yakın yerler tüfekle korunmuyorsa ağaçlarını bile yerler.. ;D ;D ;D

Kürşat Bey çok iyi yaparsınız. Geçenlerde bir alman turistin sitesini buldum. Elin oğlu ta alamanyadan gelmiş bir resimler çekmiş vede yazılarını yazmış, tanıdığı Türklere de tercüme ettirmiş resim altı yazılarını sorma gitsin. Kendi kendime dedimki " Biz bu memleketin çocuğuyuz, adamlar bizden iyi tanıyorlar ve geziyorlar." Ben hasbel kader biraz tarih ve coğrafyaya meraklı bir kişi olarak Toprakkale ve Yılankaleye gittim. Daha ne görecek yerler var, kiminden haberimiz var kiminden yok.
Ama oradaki (Osmaniye Ceyhan Adana) arkadaşlarıma gezmeyi teklif ettiğimde "Ne anlıyon taştan tepeden" deyip yan çiziyorlar. Adamlar alışmışlar Zorkunda kahveye oturup okey oynamaya, bir Küreci, Karanlıkdere dolaşınca epey yer gezdik sayende diyorlar. Bizim emmi oğulları var Mustafa, Nejdet, Bülent. Onlar iyi geziyorlar da onlarlara zamanımız çakışmıyor bir türlü.

acemi80' Alıntı:
Bilirim tabii ama Ali Bukan'ın mahallesine yakın yerler tüfekle korunmuyorsa ağaçlarını bile yerler.. ;D ;D ;D

valla zaten orda ilk basta bizimkilerin cifligi disinda yer yoktu, sonra mahalleye adini veren ali bukan malum insanlara ev yerleri satmaya absladi cigrindan cikti, 1 aile gelen 10 aile oldu 2 senede 10 aile 100 oldu derken bizim de ordan kacmamiza neden oldular. allahdan bizimkiler satmadi ordan assagi gidemediler bizim sinira dayandilar. bizde saticaz mahkeme durumlari bitsinde. Malesef insani dogup buyudugu yerde yasayamaz hale getiriyorlar.

neyse abi basligi kirletmiyim, senle sonra bol muhabbet ederiz. zaten yazin %90 gelicem gezeriz birlikte bol zamanimiz olur muhabbet icinde. saygilar

abi size hürmet ederim biz boş yaşıyoruz ya evden işe işten eve Allah'ım bizede nasip eder inşallah Allah'ım sağlık sıhhat versin neşenizi bozmasın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.