Ynt: Piknik ve Türkler
Hepiniz çok güzel ve doğru şeyler söylemişsiniz...Çoğumuzun ortak kararı eğitim ve öncesinde caydırıcı gücü oluşturmak için ağır cezaların uygulanması...
Ancak ben farklı iki noktaya daha dikkat çekmek istiyorum...
Birincisi eğitim ve doğa sevgisi ile ilgili...Bu işi kesinlikle ilkokul çağlarında yapmak lazım...Her ilkokul öğrencisine izcilik eğitimi vermek, doğayı ve canlıları tanıyarak sevmelerini sağlamak lazım...
İkincisi ise Orman işletmelerinde yeniden yapılanmaya gitmek lazım...Nadir Abi Orman mühendisi olduğu için daha iyi bilir...Ormanlarda görevli olarak farklı konularda çalışacak eleman sayısı az ve olan elemanlarında eğitim düzeyi yetersiz...Ayrıca ekipmanlarda yetersiz...Bugün memlekette işsizlik had safadayken ormanlarda görevli sayısı yetersiz...Neden askeri bölgelerdeki ormanlarda yangın çıkmaz...Bunun en temel nedeni askerlerin düzenli olarak bakım yapmaları ve yangınlara sebebiyet veren kurumuş otları temizlemeleri...En azından yol kenarlarında ve piknik alanlarında bunlara dikkat edilmeli...Ayrıca özel piknik yerleri tahsis edilmeli (özel mesire yerleri) ve buralar dışında piknik yapılması yasaklanmalı...Eğer bunlar yapılamıyorsa ormanlık alanların denetimi askerlere bırakılmalı...Örneğin Çınarcıkta Hasan Baba dağı var...Koruma altına alınmış bir alan...Çok sayıda geyiğin yaşadığı, marmara denizine tepeden bakan harika bir yer...Çınarcık Jandarmasına ait askerlerin sürekli dolaştığı ve bilinçsiz piknikçilere müdahele ettiği bir alan...Orman görevlisine kafa tutan magandalar sıkıysa jandarmaya kafa tutsunlar...Zaten bunada gerek kalmıyor...Jandarmada görevli askerler o kadar sıcak kanlı ve nazik bir şekilde uyarıyorlar ki en dikbaşlı en vurdumduymaz kişinin bile boynu bükülüveriyor...Kısacası her ormanlık alana askeri karakollar yapılabilir...