ophtha' Alıntı:
2. araç olarak bu aracıda önerebilirim. Modifikasyon için fazla ugraşmanıza gerek kalmaz . 6 aylık vergisi 80 ytl cıvarı. Bir binek araçla asfaltta rahat, bu araçlada arazide masrafsız ve de oldukça başarılı olursunuz. Tek araç olarak düşünürseniz mantıklı gelmeyebilir.
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=2922187
Araç çok güzel görünüyor.
ophtha' Alıntı:
Arazi aracı ile biraz mesafeli yerlere gitmek yorucu. pahalı ve güvensiz. Benim söyledigim bütün arazi araçları için geçerli. Bu nedenle normal yolda mutlak binek otomobil kullanmalı bence. Ama araziye gelince en mantıklısı sadece arazide kullanacagınız bir alet almak. Rahat modifiye edersiniz. boyası çizildi diye üzülmezsiniz, eger şu engeli gecerken araca bir şey olursa ertesi gün ben ne yapacagım diye düşünmezsiniz ve de acil durumlarda ikinci bir aracınız olmuş olur.
Optha maalesef bu konuda sana katılamayacağım sebebini şöyle açıklayayım ,
Daha önce sadece arazi için kullandığım bir 4.2 cj7 im vardı bir adette focus, ikisinin toplam vergisi su anda verdigim disco v8 vergisinden fazlaydı , Cj7 sadece arazide diğerinide sadece uzun yolculuklarımda kullanıyordum .
Focus düz yolda gerçekten çok rahattı , taaki elbistan -maraş arasında 35-30 cm karda 4 gün mahsur kalana kadar , o 4 gün boyunca içimden focusu yakmak geçti, o 4 gün sonunda 10 günlük bayram tatiline denk geldiği için işlerim aksadı ve bir çok ticari problem yaşadık, fazladan 2 ay çalışmak zorunda kaldım.
Tam bunun stresini atmak üzereyken , Domaniçten inegöle inen dağ yolunu bilenler bilir orada karlı ve buzlu yolda zincire rağmen her köşe başında yoldan çıkan aracı çıkartabilmek için traktörcülerle ahbap oldum, Bu olaydan 10 gün sonra Anamurdan ermeneğe çıkan asfalt dağ yolunda çok yavaş gitmeme rağmen buzda kayarak yoldan çıktım bir hendeğin içine yuvarlandım şans eseri yaralanmadım , 4.5 saat sonra beni bir unimog buldu ve kurtardı , ve hemen arkasından ankaraya dönmeye çalışırken sertavul geçidinde 20-30 cm donmuş kar yüzünden mahsur kaldım daha devamı var ama lafı uzatmayayım.
Ankaraya dönünce hem düz yolda hemde arazide gidebilecek bir araç arayışına girdim , alternatiflerin az bulunması ve fiyatlarının yüksek olması sebebiyle Landrover Discovery o an için en uygun seçenek olarak göründü, önce tercihim dizel olacaktı fakat - 20 derecenin altında donma sorunu yüzünden, mpi lerinde motor problemleri ve güçsüz motoru yüzünden v8 de karar kılındı.
Şimdi sürekli olrak Disco v8 kullanıyorum yazın ve şehir içinde bile , her nereye gidersem gideyim güvendiğim bir yol arkadaşım var, her yıl yenilediğimiz focusu bu sene yenilemeden eskisinide elden çıkarttık, hiçde pişman değilim Disconun serviside kaskosuda vergiside neredeyse aynı , servis demişken servise degil aksesuralara para harcıyorum artık. Yakıt sorununuda lpg ile çözdük neredeyse focusun benzinli haliyle aynı (fiyat olarak) miktarda lpg harcıyor.
Trafikmi sıkıştı tırman refüje karşı şeritten kendine yeni bir rota çiz, yağmurdan alt geçitlermi doldu aldırma onlarca kalmış araca dal içine , yollardaki çukurlar dişimin kovuğunu dolduramaz ( fokusun jantlarını düzelttirmekten anam ağlardı) , 35-40 cm kar ne gam, gazla gitsin, heyelandan yolmu kapanmış boşveer diğerleri düşünsün.
Çok uzattım özür diliyorum , ama disco gerçekten her yolun arabası, arazide yüzünü kara çıkarmaz, yolda zaten 100 km sınırı var onuda 1900 devirde yapıyorum, soğuk kış günlerinde sıcacık , cehennem sıcağında kliması püfür püfür , ailemin içinde güvende olduğunu biliyorum daha ne olsun.
Bütün gün arazide debelenip , kaputu bile açmadan sabah 700-800 km yola çıkıyorum bunu başka bir araçla yapabilirmisiniz?
Tek araç kullancaksanız kesinlikle iki alternatifiniz var toyota LC VX80 veya Landrover Discovery. Diğer alternatifler ya arazide iyi yolda yorucu yada yolda iyi arazide dökülüyor veyahutta ailenle uzun yola çıkacak kadar bagaj hacmi yok.
Selamlar