Piyasadaki ve Kamudaki Satılık 4x4 ler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 421
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 214,729

Etiketler
Merhabalar
Bende 97 dısco I 2,5 TDI kullanıyorum
BMW-Free.....r konusunda 2 hafta önce bir arkadaşım için; tamirci arkadaşlardan bu aracı sorumuştum kime sorduysam ilk soruları neyapacaksın demek oldu arkadaşım almak istiyor deyince parası çoksa alsın dediler tam bu sırada bir BMW-Free.....r 2004 benzli gelmezmi yağa su karışmış falan diyordu sanırsam motru kucağına almış arkadaş canlı yayında BMW-Free.....r ait bir sorunu görmüş oldum

discovery-V8' Alıntı:
Amman diyim Freelander deme tüylerim diken diken oluyor, yada başına landrover değil BMW ekle , başlı başına sorun yumağı ben alıpta mutlu olanı görmedim, yeni modeller belki daha problemsizdir ama eskileri hüsran.

Daha önce yazmıştım; Arazi aracı kriterleri şunlardır

1- Tam şasi
2- Sabit Aks
3- Hi-Low Ayırıcılı Orta Difransiyel.
4- Orta Difransiyel kilidi.
5- Her şartta çalışabilen mümkün olduğunca basit motor.
6- Mümkün olduğunca basit ve sağlam yürüyen aksam.
7- Hayati organlarda mümkün olduğunca az elektronik.
8- Hasar görmesi muhtemel yerlerin birden fazla parçalı ucuz plastik ten veya çelikten olması.

Freelandenderde bunların hangisi var? e şıkkı hiçbiri ;D

Bu şartlardan sadece tam şasi şartınını yerine getirmeyen ama saf kan arazi aracı olan bir tek lada var oda istisna.

Selamlar

Yavuz abi gerçektende söylediğiniz gibi 3-4 bin YTL'ye düz şanzımana çevirmek mümkünse o zaman ben bu aracı alırım...Rengi ve görüntüsü çok hoşuma gitti...Bordo renk çok yakışmış...Sanırım ben bu aracı alacağım...

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3961124

Araç çok dinç görünüyor...Ayrıca modelide iyi...Eğer bu hafta almaya niyetlenirsem, zaten Oktay ve Mert bakacaklar araca...Eğer onlarda ok derse alırım büyük ihtimalle...

Bordo+Beyaz=Elazığspor ;)

discovery-V8' Alıntı:
Araç çok güzel görünüyor.
Optha maalesef bu konuda sana katılamayacağım sebebini şöyle açıklayayım ,

Daha önce sadece arazi için kullandığım bir 4.2 cj7 im vardı bir adette focus, ikisinin toplam vergisi su anda verdigim disco v8 vergisinden fazlaydı , Cj7 sadece arazide diğerinide sadece uzun yolculuklarımda kullanıyordum .

Focus düz yolda gerçekten çok rahattı , taaki elbistan -maraş arasında 35-30 cm karda 4 gün mahsur kalana kadar , o 4 gün boyunca içimden focusu yakmak geçti, o 4 gün sonunda 10 günlük bayram tatiline denk geldiği için işlerim aksadı ve bir çok ticari problem yaşadık, fazladan 2 ay çalışmak zorunda kaldım.

Tam bunun stresini atmak üzereyken , Domaniçten inegöle inen dağ yolunu bilenler bilir orada karlı ve buzlu yolda zincire rağmen her köşe başında yoldan çıkan aracı çıkartabilmek için traktörcülerle ahbap oldum, Bu olaydan 10 gün sonra Anamurdan ermeneğe çıkan asfalt dağ yolunda çok yavaş gitmeme rağmen buzda kayarak yoldan çıktım bir hendeğin içine yuvarlandım şans eseri yaralanmadım , 4.5 saat sonra beni bir unimog buldu ve kurtardı , ve hemen arkasından ankaraya dönmeye çalışırken sertavul geçidinde 20-30 cm donmuş kar yüzünden mahsur kaldım daha devamı var ama lafı uzatmayayım.

Ankaraya dönünce hem düz yolda hemde arazide gidebilecek bir araç arayışına girdim , alternatiflerin az bulunması ve fiyatlarının yüksek olması sebebiyle Landrover Discovery o an için en uygun seçenek olarak göründü, önce tercihim dizel olacaktı fakat - 20 derecenin altında donma sorunu yüzünden, mpi lerinde motor problemleri ve güçsüz motoru yüzünden v8 de karar kılındı.

Şimdi sürekli olrak Disco v8 kullanıyorum yazın ve şehir içinde bile , her nereye gidersem gideyim güvendiğim bir yol arkadaşım var, her yıl yenilediğimiz focusu bu sene yenilemeden eskisinide elden çıkarttık, hiçde pişman değilim Disconun serviside kaskosuda vergiside neredeyse aynı , servis demişken servise degil aksesuralara para harcıyorum artık. Yakıt sorununuda lpg ile çözdük neredeyse focusun benzinli haliyle aynı (fiyat olarak) miktarda lpg harcıyor.

Trafikmi sıkıştı tırman refüje karşı şeritten kendine yeni bir rota çiz, yağmurdan alt geçitlermi doldu aldırma onlarca kalmış araca dal içine , yollardaki çukurlar dişimin kovuğunu dolduramaz ( fokusun jantlarını düzelttirmekten anam ağlardı) , 35-40 cm kar ne gam, gazla gitsin, heyelandan yolmu kapanmış boşveer diğerleri düşünsün.

Çok uzattım özür diliyorum , ama disco gerçekten her yolun arabası, arazide yüzünü kara çıkarmaz, yolda zaten 100 km sınırı var onuda 1900 devirde yapıyorum, soğuk kış günlerinde sıcacık , cehennem sıcağında kliması püfür püfür , ailemin içinde güvende olduğunu biliyorum daha ne olsun.

Bütün gün arazide debelenip , kaputu bile açmadan sabah 700-800 km yola çıkıyorum bunu başka bir araçla yapabilirmisiniz?

Tek araç kullancaksanız kesinlikle iki alternatifiniz var toyota LC VX80 veya Landrover Discovery. Diğer alternatifler ya arazide iyi yolda yorucu yada yolda iyi arazide dökülüyor veyahutta ailenle uzun yola çıkacak kadar bagaj hacmi yok.

Selamlar

Hem hafif offroad hem de normal yolda gidecek en iyi araç olarak düşünürseniz dediklerinize katılıyorum. Tek araba yeterli. Bence de bu durumda en iyisi disco veya arap ülkelerinde çok daha fazla satılan toyota land cru gibi. Malum şehir içindeki avantajlarından da bahsettiniz(Her ne kadar dezavantajları da olsa). Park sorunu veya lpg li araçla kaza sonucunda lpg nin riski, güvenli desenizde 2 - 3 inç yükselttiginiz aracin durumu gibi. Ayrıca agır offroad da kaportanın ezilmesi, cilayla geçmeyecek çiziklerin oluşması sürekli tekerlek degiştirmek zorunda olmanız da bir diger zorluk.
Bende opel vectra var . Ferozayla toplamda altı aylık 320 ytl veriyorum.Açıkcası vectranın uzun yoldaki rahatlıgı ve hızı da küçümsenemez dogrusu. Feroza ile inanamayacagınız kadar dar alanlardan ve dalların kapattıgı bölgelerden geçiyoruz. Açıkcası disco olsaydı ben acırdım aksi taktirde aracınızda ezik ve boya diye birşey kalmayacaktır. Eminim sizde kıyamazsınız arabanıza. Düşünsenize önden arkaya kadar geçmeyecek derin çizikler olduguna. Fakat benim bahsettigim offroad koşularını sitede araba alacak arkadaşlardan çogu düşünmüyordur.
Bütün bunların dışında bu kadar arabayı zorladıktan sonra uzun yolda 150-160 km hız ile gitmekten çekinirim dogrusu...
Lakin diger durumda da tek araba alıp işi çözüme kavuşturma işi birçok arkadaş için yeterli olacagı kanatindeyim.

benim şu anda kullandığım araç getz şehiriçinde inanılmaz rahat en dar sokaklarda bile rahatlıkla manevra yapabiliyorum..aslında bu araç ta kalsa yeni bir araç edinsem diyorum ama imkanı yok bunu satıp üzerine bir miktar ilave yapabiliyorum ancak..ama şöyle de bir durum var boyu 3.80 olan bir araçtan 4.5 metrelik bir araca zıplamak da kullanımda aşırı sıkıntı yaratacak gibi..şehiriçinde kullanım avantajları ne yazık ki olamayacak..benim de 3 kapı galloper' a bu kadar meraklı olmamın nedenlerinden biri de 4.10 civarı boyu..bu araca göre yüksek ve daha sağlam geliyor bana..dizel olmasından dolayı her ne kadar modern lpg sistemlerinin risk içermediğine inansam da en azından bagaj bana kalıyor..çok da ağır off road a girmeyip daha çok bozuk yollarda safari tarzı kullanmayı da istediğimden bana uygun görünüyor..

Murat Hocam, Freelander başarısız ve sorunlu bir araç ancak Traction Control sistemi sayesinde karda buzda çok çok başarılı, belki Traction Control bozuktu veya lastikleri kabaktı, Renault ile kıyaslamak ta çok ekstrem olmuş yahu :D

AYDURAN' Alıntı:
Freelander bir tanıdığımda vardı...Bir gün sohbette bize şöyle dedi; '' Kışın eski arabamla (renault) çıktığım rampayı bununla çıkamıyorum, en ufak bir şeyde kayıyor yada patinaj yapıyor. Bunun adı Jeep ama kendisi hiçte öyle değil.''

Disco I sorunsuz bir araçtır, sağlamdır, optimum düzeydeki konforuyla hem arazi hem uzun yolu mümkün kılar ancak devamlı kullanırsanız binek araçlarınızı özleyebilirsiniz :smiley:
ancak otomatik modifsiz bir Disco ile binek araç kadar rahat gidersiniz
hele ki arazi için modif görmüşse yükseltilmişse yüksek süratte gezinme yapar, gürültü yapar hızlı gitmez, sis farlarının gürültüsü de eklenince eğer ki bu aracı sportif bir araç olarak görmezseniz tam kabus olur
ben sportif bir araç olarak kabul ettim ve çok seviyorum aracı, debriyaj sayesinde zaten bacak kaslarım süper çalışıyo, çukurlarda hoplayıp zıplayarak bol bol spor yapıyorum, arabam spor salonu gibi :smiley:
yalnız hakkını vermek gerek yaylar çok konforlu, makaslı bir araçla bu şekilde girsem çukurlara herhalde hastanelerden çıkamazdım :smiley:
çizilme konusunu da pek sorun etmiyorum, arazi aracı sonuçta üzerinde motif gibi duruyor :smiley: tertemiz boya yakışmaz zaten sonra arabanın hakkını veremiyo derler :smiley: hehehehee

Deep' Alıntı:
Murat Hocam, Freelander başarısız ve sorunlu bir araç ancak Traction Control sistemi sayesinde karda buzda çok çok başarılı, belki Traction Control bozuktu veya lastikleri kabaktı, Renault ile kıyaslamak ta çok ekstrem olmuş yahu :D

Hocam bu araç hakkında bilgim yok, ben sadece duyduğumu aktardım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,596
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR