Piyasadaki ve Kamudaki Satılık 4x4 ler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 421
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 210,743

Etiketler

Bizim gruptan Umut Çelikelin arabası, gayet derli toplu güzel bir araç, neredeyse herşeyini sıfır alıp yeniledi. Ciddi alıcılara fiyatta bişeyler yapar sanıyorum.
 


Deep' Alıntı:
niye satıyodu Umut? Disco mu alacak yoksa heheheehe :smiley:

eheheheh hepsinin kanına girdim ankaradakilerin hepsi disco peşinde şimdi , arazide onlar ıkınırken biz düz yolda gibi gidiyoruz, her takıldıklarında bizi gülme krizi tutuyor, canlarına tak etti.

Şaka bir yana Umutun defender gerçekten güzel bir araç, nerdeyse herşeyini sıfır yaptırdı, bir klasik amerikan spor arabası var onu topluyorlar sanıyorum ona para lazım .
 




Ben helvamı kardırmaya başladım zaten , az daha üzerlerine gidersem temizleyecekler beni.

Disconun en azından wheel base avantajı var 25 cm lik uzunluk hiç az değil , bunun haricinde defender sıkışıp zorlanınca ya aks kesiyor ya şaft koparıyor , Discoya rotoflex denilen bir lastik aktarma parçası eklemişler en kötü ihtimalle o kopuyor yanına bir yedek aldıysan değiştirmesi en fazla 15 dakika sürüyor.

Bir başka konuda hepsi lastikleri büyüttüler ama oranları değiştirmediler bazen düz yolda dik bir yokuşta bile araziyle kalkmak zorunda kalıyorlar, benim 3. vitesle tırmandığım tepelerde defender 300 tdi ile 1. viteste zor ilerliyor.

aslında problem defenderden ziyade eksik modifikasyonda.

Selamlar
 


Disco tam şasemi? bide 110 ların çok meşur "topçeker" dedikleri dingilleri vardır bulunamıyor mu artık onlardan... bi ara arkadaşımda vardı CJ'e bile takmayı düşündük...
 

Macera' Alıntı:
Yavuz hocam disco şart diyorsun yani :smiley:

Disco tamamdır Ufuk Gerisi hikaye.

Jeepcj7' Alıntı:
Disco tam şasemi? bide 110 ların çok meşur "topçeker" dedikleri dingilleri vardır bulunamıyor mu artık onlardan... bi ara arkadaşımda vardı CJ'e bile takmayı düşündük...

1989 -2004 arası Discovery I ve II lerin hepsi tam şase 2005 te yanılmıyorsam Discovery III ü ürettiler onda saşi yok araç hafiflesin diye çıkarttılar ama aracın ağırlığı 2.7 tona çıktı nasıl olduysa. ;D

Top çeker sanıyorum eski landroverlerde kullanılan kuyruk milli diferansiyeller ama piyasada kalmamıştır . Yenilerinde o görevi arazi şanzımanının ikinci bir çıkışı var normalde kapalı ama aparatlrını alıp değişik alet edevatlara güç aktarılabiliyor.

Selamlar
 



teşekkür ederim, discoda önler helezon arkalar makas dimi? önü arkası helezon olan 110 gördüğüme yemin edebilirim esasında... daha land konusunda pek birşey bilmiyorum. CJ'in inşaatı yaz sonu bitiyor, yeni inşaata başlamak lazım alt yapı oluşturuyorum... Mog olabilir... Disco olabilir.. bakalım... Discoların fiyatları banada makul gibi görünüyor..
 

Tüm Discolarda ön arka helezondur, makas olmaz
makas bildiğim kadarıyla sadece eski Series III lerde var
Defenderların da tümü ön arka helezon, zaten LR lerin en büyük artılarından biri de bu

Jeepcj7' Alıntı:
teşekkür ederim, discoda önler helezon arkalar makas dimi? önü arkası helezon olan 110 gördüğüme yemin edebilirim esasında... daha land konusunda pek birşey bilmiyorum. CJ'in inşaatı yaz sonu bitiyor, yeni inşaata başlamak lazım alt yapı oluşturuyorum... Mog olabilir... Disco olabilir.. bakalım... Discoların fiyatları banada makul gibi görünüyor..
 

eeeeeee Deep Bey en yakın sürede bir disconun altına yatıp bakmak farz olduuu... biraz daha formu karıştıralım..webde sörf yapalım disco'yu keşfedelim.... en zoru herkesde helezon olan konvoyun peşinden ön arka sert makaslı bir aletle gitmek.. hardtopu kafamla delmemek için kemer takıyorum :D
 

83 yılından sonra üretilen tüm landroverler p38 kasa(95 ten sonrası) ve sonrası RR ler haric ve disco II lerin arkaları haric (bunlarda hava yastığı kullaniliyor) helezon kullanılır. Tek istisna ispanyol yapımı defenderlar (İspanyadaki adları SANTANA) bunlar ön arka makaslı üretiliyor hala.

Selamlar
 

helezon olmasının offroad avantajı tekerlegin yukarı aşagı hareketlerine daha fazla imkan veriyor olması mı ayrıca fazla yaylanma yapmıyor olması mı? Derin çukurlarda yere daha sıkı tutunmasını mı saglıyor? eger sadece buysa makaslara parça takarak bunu yapmak mümkün(Revolver shackle). Yaylanma çok oluyor ama bozulma diye birşey olmuyor veya makas kırma imkansız gibi.
 



Helezonun en büyük avantajı en başta konfor, makaslıyla kıyaslanamayacak kadar iyi ve yumuşak salınım sağlıyor, ikinci avantajıda lastiğin yukarı aşağı hareketlerine daha fazla ve daha hızlı imkan verebiliyor , buda aracın yamru yumru bir yüzyde bile hiç zorlanmadan tüm tekerleklerin yere temasını sağlıyor , dolayısıyla gücün zemine aktarılması her halükarda mümkün oluyor.

iyi bir helezon Scorpion Racing, Bearmach, Rovertym vs. gibi kolay kolay (ben hiç duymadım 100 ün üzerinde LR sahibi arkadaşım var) kopma , kırılma , çökme gibi arızalar vermez.

Fakat Yerinden fırlama sorunları vardır (sadece arka, önlerin içinde amortisör var) bunu koni veya sabitleyici plakalarla (Retainer deniyor) sabitlemeniz gereklidir yoksa ya amortisörünüzü koparır yada yerinden çıkar.

LR kendi sabitleme parçalarını koymuştur ama bunlar orjinal helezonlar için üretildiginden zayıf kalırlar ve mutlaka kırılırlar. üzerlerindeki gerilim okadar fazladırki yerinden fırladıklarında menzil içinde olmamanızı öneririm. ;D

Selamlar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Mesajlar
1,527,262
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst