Plakalı ATV ve Römork Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAYSERİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,492
K

KAYSERİ

Ziyaretçi
Daha pratik olacağını düşündüğümüz için ve hali hazırda araba alacak maddi imkanımız olmadığı için büyük abimin çalıştığı inşaat firmasının 6 sene kadar önce aldığı 2 sene sonra depoda çürümeye bırakılan ve trafikten çekilen Kanuni ATV 150'yi uygun fiyata alıp eksikleri tamamlayarak çalışır hale getirdik. Plaka ve A2 ehliyet çıkarınca da trafikte kullanmaya başlayacağız. Lafı uzatmadan asıl soruma geleyim. Atv üzerinde çeki demiri mevcut değil ama takılmaz da değil gibi duruyor :D :D

1) Trafikte kullanacağımız için sonradan çeki demiri eklenip çok büyük olmayacak şekilde bir römork takmamıza polis amcalar kızar mı ? :D :D

2) Çeki demiri sonradan da eklense fabrika çıkışı da olsa ruhsata işli olmalı mı ? Ruhsata işletme zorunluluğu var mı ?

3) Bildiğim kadarı ile römork için montaj faturası, Makine Müh. Odasından proje onayı gibi belgeler isteniyor. Römorku kendimiz yapacağız ve 750 kg sınırı altında olacak(atv zaten toplamda 300 kg gibi çekiyor, biz römork ile 100 kg yük çekmeyiz.) ama yinede bu belgeleri almamız ve trafiğe göstermemiz gerekiyor mu ?

4) Yapacağımız römork tek dingilli ve dingil römork kasasının ortasında yer alacak. Ben süspansiyon sistemi ile uğraşmayıp dingili direkt takalım diyorum ama römorklar konusunda hiç tecrübemiz yok süspansiyon sistemi ne kadar gerekli ?

5) Römorkun hafif olması için şaseyi ve diğer metal kısımları alüminyumdan yapmayı düşünüyoruz. Malum alüminyum kaynağı yaptırmak sıkıntılı her yerde olabilen bir şey değil ve olan yerlerde para dışında çok farklı şeyler istiyorlar :smiley: Bizde kaynak yerine civata veya çatı vidaları ile montaj yapalım diyoruz. Vidalama olayı römork gibi sürekli hareket edece bir sistem için ne kadar doğru olur ?

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim.

Etiketler
Ynt: Plakalı ATV ve Römork Kullanımı

Yardımcı olacak kimse yok mu :( konuyu yanlış yere mi açtım acaba ?

Valla konuyu öyle karmaşık hale getirmişsinki okumaya başlayan kaçıyo gibi :smiley:
* Aracında çeki demiri var ve işli ise römorku takar çekersin,Polis amcalar lambaların falan yanıyorsa düzgün bişey demez,
* Römork ağırlığı 750 kg mın altında ise plaka gerekmez
* ATV ni dağda taşta kullanacaksan onada plaka gerekmez
* 2,5 - 3 civarı gibi benim ki gibi bir römork yaptırırsın takar keyfine bakarsın

527716_4712526336146_144695555_n.jpg

diablo2barbar' Alıntı:
Valla konuyu öyle karmaşık hale getirmişsinki okumaya başlayan kaçıyo gibi :smiley:
* Aracında çeki demiri var ve işli ise römorku takar çekersin,Polis amcalar lambaların falan yanıyorsa düzgün bişey demez,
* Römork ağırlığı 750 kg mın altında ise plaka gerekmez
* ATV ni dağda taşta kullanacaksan onada plaka gerekmez
* 2,5 - 3 civarı gibi benim ki gibi bir römork yaptırırsın takar keyfine bakarsın
arkadasım cok guzel ozetlemıs kendisine tesekkur ederim ,
ilave olarak suspansıyonsuz bir remorkun arkanda ne yapacagı belli olmaz yapılabilecek en buyuk hatadır.cok kotu sonucları olur.arkanda zıp zıp top gibi olur aldıgı gibi senide bir tarafa sokar ne oldugunu bile anlayamazsın
reno 9 ların arka suspansıyon sistemi ufak remork icin cok uygun olur ses yapmaz cok guzel esner rahat edersin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR