PUMA MOTOR / DEFENDER 130ps

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JOSHUA9 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,950
Ynt: PUMA MOTOR / DEFENDER 130ps

Peki eski LR Tdi motorlarında (Td5, 300Tdi, 200Tdi) bu extreme off-road şartlarına uyum için yağlama sistemi nasıl? Transitteki Puma'ya mı benziyor yoksa modifiye edilmiş Defender Puma'sına mı?

Etiketler

nkurtkaya' Alıntı:
Peki eski LR Tdi motorlarında (Td5, 300Tdi, 200Tdi) bu extreme off-road şartlarına uyum için yağlama sistemi nasıl? Transitteki Puma'ya mı benziyor yoksa modifiye edilmiş Defender Puma'sına mı?
Buna da siz bakiniz Nejat Beycigimmmm ;D
Ama bu motorlarin kamyonet motoru olmadigindan zaten bu amacla uretildigini varsayiyorum...

umutcelikel' Alıntı:
Der ki, LR bu motoru lak diye koymamistir. İslak, tozlu kullanim icin yalitim ve contalariyla ugrasmistir, ayrica offroad kullanimindaki ekstrem acilarda yağlamasina devam etmesi icin modifiye etmistir. Ayrica motor gucunu sabit birakip, max tork değerini daha alt devirde almasini saglamistir.
Yani demekki ; yağ pompası, karter, conta, ve ekzantrik modiyesi ile ancak , puma engine olabilir. Dediniz sanırım.

Lr orijinli makinalar zaten bu amacla tasarlanmis.
Hatta td5 neredeyse firmayi iflas ettirdi :smiley:
Ama zaten son modellere konulan puma ile,
Bizim sanayide konulan puma ayni degil
Olmamali...

Zira emisyon degerleri sebebiyle common
Rail pumalar geldi ve tabi offroad yaglama
Vs modifiyeler yapildi.
Zaten direkt koyamaz defender'a, koysa ilk
Musteri testinden doner...

yeni model 2006 sonrası sanırım hepsi common rail. Yanlız kendi tesisatıyla çalışıyor motorlar.o sorun nasıl aşılır orası meçhul.

Railli makina zor.
Çok yüksek basınç ile çalışan yakıt besleme sistemi sebebiyle, kaçınılmaz olarak sensör kullanımı oluyor.
Bu verilerin işlenmesi de bir ECU tarafından yapılmalı.

Hal böyle olunca, arabanın heryerine kablo çekmek lazım. ECU'lu bir değişime ben girmeyi tercih etmezdim.
En azından basit bir ECU'de değil.

He muadili TD5 daha bir mantıklı olurdu. Hemen hemen aynı değerlere sahip makinalar.

Ancak tabi araç ecu'lu olunca, beygirler Chip uygulaması ile havada uçabilir.
Yani yeterli para ile, 180 Beygir Dizel bir Defender Td5 ....çok yormadan mümkün...
:smiley:

2 senedir 130 luk motoru defenderda hakkını vererek kulanıyorum, hatta su bile çektirdim. Bakımı zamanında yaptığınız sürece kullanıcısını üzmeyecek bir motor. Maaşallahı var :smiley:

sword7' Alıntı:
2 senedir 130 luk motoru defenderda hakkını vererek kulanıyorum, hatta su bile çektirdim. Bakımı zamanında yaptığınız sürece kullanıcısını üzmeyecek bir motor. Maaşallahı var :smiley:
Ona şüphe yok, ancak commonrail sistemli transitle diğeri arasında uçurum var.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ona şüphe yok, ancak commonrail sistemli transitle diğeri arasında uçurum var.
Karşılaştırma şansı buldun mu eki yavuz abi, fark illaki vardırda uçurum olduğunu düşünmüyorum yaw ::smiley:

120 lik mekanik transit benim var, 120 likcommonrail bir arkadaşın aracını kullandım.Şahinle , subaru arasındaki kadar var diyeyim.

yavuz-çelikel' Alıntı:
120 lik mekanik transit benim var, 120 likcommonrail bir arkadaşın aracını kullandım.Şahinle , subaru arasındaki kadar var diyeyim.

:smiley: Manifoldlu şahin mi ;D Vay be...

50.000 Euro ile 25-30 Bin TL arasında olan fark kadar olabilir.
Tabi bir de 6 ileri şanzıman farkı da var ki... bayağı makinayı coşturur.

ECU'lu Puma'ya chip uygulaması yapılırsa da zaten spagetti gibi aksları doğrar :smiley:

Şahsi görüşüm sonradan koyma makinada tesisatın az olması gerektiği.
Fabrika çıkışlı eCu'lu arabaya birşey demem ama sonradan koyma konusunda
zorluklar fazla, uygulamada yapılacak hataların geri dönüşü yok.

Turbosuz, atmosferik, minimum tesisatlı bir makina olsa mesela... Japon mapon demem ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
kal9090t

Çevrimiçi üyeler

Geri