puma ya blow off takma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serci07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,284

Etiketler

Ynt: puma ya blow off takma

biraz ses çıksın birazda turboyu koruyalım diye takacağız. universal olanlardan taksak nasıl olur acaba.

Faydalari Aşagıda yazdıgım gıbıdır . uygulama konusunda pek bır bılgım yok ama turbonun basıncına göre secılıyor dıye bılıyorum.

Ayağınızı gazdan çektiğinizde Dump Valve hemen devreye girerek turbonun bastığı havayı dışarı verir, bu sayede turbonun önceden bastığı hava geri tepmeyeceği ve bir geri basınç uygulamayacağı için pervane yavaşlamaz, sizin de tekrar gaza bastığınız anda pervane yavaşlamamış olduğu için turbo basıncı hemen tepe noktasında ulaşır ve siz ani gazdan çekme ve basmalar arasında performans kaybı yaşamamış olursunuz.

Dump Valve'in faydaları?

* Turbo pervanesi üzerindeki olumsuz geri basıncı önleyerek turbonun ömrünü uzatır.

* Turbo pervanesinin hızının yavaşlamasını engelleyerek turbo basıncını sürekli yüksek tutar. Yüksek turbo basıncı yüksek güç anlamına gelir.

* Gazdan çekme ve gaza basma arasındaki eski ısınmış havayı dışarı verip yeni, soğuk havayı içeri aldığı için artı güç sağlar.

Çok iyi bilmediğim için soruyorum puma motorun gaz kelebeği yok manifold vakumuyla bovu açıp kapayamayacaksınız , vakumu frendenmi alacaksınız ?

serci07' Alıntı:
nette 300 tdı lara takıldığını gördüm. Pumaya neden olmasın ?

Olmaz demiyorum olur muhakkak ama vakum frenden alınacaksa çok sağlıklı değil bizimkiler gibi ağır araçlar için...

Merhaba Arkadaşlar,
ssanyong actyon sport aracımı alalı 1 ay kadar oluyor.
bundan 12 sene önce spor, benzinli ve turbo bir aracım vardı,
daha türkiyede blow off bilinmezken benim aracımda vardı ve hem performans düşmüyordu
hem de sesi insana haz veriyordu.
yeni aracımı aldıktan sonra ben de bu araca blow off uyarmı diye düşünmedim değil hani?
duyan ve bilen varsa paylaşırsa sevinirim,
selamlar

Hocam aracınız fabrika çıkışı turboluysa zaten blow off valf var sadece sessiz çalışıyor.
siz bunu seslisi ile değiştireceksiniz. yakıttüketim farklılığınız olmaz sadece sesi duymak için daha agresif kullanım yaparsınız. buda biraz yakıtınızı size bağlı olarak değiştirir.

Benim aracım subaru forester 2.0 turbo benzinli. bende çok düşünüyorum :D

mossin nagant' Alıntı:
Hocam aracınız fabrika çıkışı turboluysa zaten blow off valf var sadece sessiz çalışıyor.
siz bunu seslisi ile değiştireceksiniz. yakıttüketim farklılığınız olmaz sadece sesi duymak için daha agresif kullanım yaparsınız. buda biraz yakıtınızı size bağlı olarak değiştirir.

Benim aracım subaru forester 2.0 turbo benzinli. bende çok düşünüyorum :D
bahsettiğiniz parça Dumpvalve bov değil...
konu ile ilgili olarak bir alıntı yayınlamak isterim.
dumpvalve ve blov of valve aynı şeymidir...Değildir
Neden? Cunku fabrikanin koydugu valf, bu gelen havayi disariya vermek yerine, turbonun agzindaki hortuma yerlestirilmis bir y-baglantisi ile, direk turbo girisine veriyor. Peki bu adamlar manyak mi? Biz bu fazla havadan kurtulmak istiyoruz, onlar tekrar sisteme veriyorlar? Degiller, onlar biliyor ki, bu turbonun agzina gelen hava, MAF sensoru tarafindan olculuyor. MAF sensoru , sicaklik ve atmosferik basinc sensoru ile birlikte calisarak beyne (ECU) diyor ki, "su anda benim hizamdan bilmem kac gram hava gecti, yogunlugu bu sicakligi bu" Beyin de ne yapiyor? Bu gelen havaya denk olarak icerdeki tablolarda (MAP) yazan miktar kadar benzini enjektorlere gonderiyor. Fabrika valfinin turbo agzina, fakat MAF sensorunun arkasindan verdigi hava, zaten olculmus bir miktar oldugu icin sisteme zarar vermiyor. Fakat, siz bu olculmus havayi "cuff" diye disariya verirseniz ne oluyor? Beyin o hava kadar yakiti zaten yollamis bulundu, ani zengin karisim, silkeleme, egzozda siyah duman, size yol su elektrik babinda geri donuyor. Cuff'lamanin odediginiz gizli faturasi bu.

Dizellerde hele land dizelde bu çok problem olmaz. silkeleme tekleme falan yapmaz tahminimce :D
kömür atsan yakıyo sonuçta.
bizim benzinli turbolarda sıkıntı olabiliyormuş genelde. bide lpg falan...

açıklamanız ayrıntılı ve güzel olmuş. :smiley:

mossin nagant' Alıntı:
Dizellerde hele land dizelde bu çok problem olmaz. silkeleme tekleme falan yapmaz tahminimce :D
kömür atsan yakıyo sonuçta.
bizim benzinli turbolarda sıkıntı olabiliyormuş genelde. bide lpg falan...

açıklamanız ayrıntılı ve güzel olmuş. :smiley:

Subaru forumundan bir arkadaşımın konu hakkındaki yorumunu paylaştım..Bu arada dediğiniz doğru defender olunca işin ucunda kömür bile yakar o ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR