Ruhumda yaşayan ve yaşattığım Ege ile ilgili birşeyler karalama ve paylaşma vakti geldi çattı
sanırım dostlarım ve sevgili günlüğüm..Uzun süredir aklımda olan Ege ile ilgili bildiklerimi,
hislerimi ve belkide görsellerimi bu başlık altında paylaşmayı uygun gördüm..
Ülkemizin her karış toprağında ayrı bir güzellik yaşıyor olsa da, bende ayrı bir yeri olan
Ege me bu satırlar vasıtası ile seslenmeye çalışacağım..
Sevgili Nejat URAL beyin '' İstanbul'da Yaşamak İstemiyorum!... Peki ama Neresi?...''
adlı başlığından ve Cavid SEZEN (gezmen) beyin içimdeki Ege özlemini hissederek
bir fotoğrafı benimle paylaşmasından ilham alarak böyle bir işe kalkışıyorum..
İçinde Ege sevgisi olan ve Ege ile ilgili her türlü bilgiyi paylaşmak isteyen dostları buraya bekliyorum..
'' Tanrı; İnsanlar Uzun Ömürlü Olsunlar Diye Bozcaada' yı Yaratmış '' ... HEREDOT
'' Tanrı uzun ömürlü olmasını istediği kullarını Datçaya gönderirmiş'' demiş STRABON
'' Homeros Ege’ye ‘Şarap rengi deniz’ der. Gerçekten de ‘gül parmaklı şafak’ vaktinde ve gün batımında şarap rengine bürünür deniz.
Ege’nin sırrı bununla da bitmez.
Güneşi mi, rüzgarı mı, kokusu mu bilinmez sanatın, aşkın, mitolojinin, bilimin, felsefenin boy attığı topraklardır buralar.
Dünya uygarlık birikiminden Ege’yi çıkarsanız, çok ama çok eksiliriz.
Akademya da bu topraklardan çıkmıştır, felsefe de, şiir de.
Zeytin, kekik, şarap ve yanık ezgiler diyarına ne zaman adım atsam, müthiş bir coşku kaplar beni.
Yaşamı daha çok severim. İnsanlığa daha çok güvenirim.........Zülfü LİVANELİ
Bekle eGem bekle beni....
Ben senden gittim, sen benden gitme neolur..
sanırım dostlarım ve sevgili günlüğüm..Uzun süredir aklımda olan Ege ile ilgili bildiklerimi,
hislerimi ve belkide görsellerimi bu başlık altında paylaşmayı uygun gördüm..
Ülkemizin her karış toprağında ayrı bir güzellik yaşıyor olsa da, bende ayrı bir yeri olan
Ege me bu satırlar vasıtası ile seslenmeye çalışacağım..
Sevgili Nejat URAL beyin '' İstanbul'da Yaşamak İstemiyorum!... Peki ama Neresi?...''
adlı başlığından ve Cavid SEZEN (gezmen) beyin içimdeki Ege özlemini hissederek
bir fotoğrafı benimle paylaşmasından ilham alarak böyle bir işe kalkışıyorum..
İçinde Ege sevgisi olan ve Ege ile ilgili her türlü bilgiyi paylaşmak isteyen dostları buraya bekliyorum..
'' Tanrı; İnsanlar Uzun Ömürlü Olsunlar Diye Bozcaada' yı Yaratmış '' ... HEREDOT
'' Tanrı uzun ömürlü olmasını istediği kullarını Datçaya gönderirmiş'' demiş STRABON
'' Homeros Ege’ye ‘Şarap rengi deniz’ der. Gerçekten de ‘gül parmaklı şafak’ vaktinde ve gün batımında şarap rengine bürünür deniz.
Ege’nin sırrı bununla da bitmez.
Güneşi mi, rüzgarı mı, kokusu mu bilinmez sanatın, aşkın, mitolojinin, bilimin, felsefenin boy attığı topraklardır buralar.
Dünya uygarlık birikiminden Ege’yi çıkarsanız, çok ama çok eksiliriz.
Akademya da bu topraklardan çıkmıştır, felsefe de, şiir de.
Zeytin, kekik, şarap ve yanık ezgiler diyarına ne zaman adım atsam, müthiş bir coşku kaplar beni.
Yaşamı daha çok severim. İnsanlığa daha çok güvenirim.........Zülfü LİVANELİ
Bekle eGem bekle beni....
Ben senden gittim, sen benden gitme neolur..