serkan şen
* SAKARYA *
Sakarya İli Hendek İlçesi Dikmen Köyü Dikmen yaylasından başlayarak Bolu Abant Gölüne kadar gittiğimiz keşif gezisi yaklaşık 133 km sürdü.(Mesafe isteğe göre daha da kısaltılıp 85 km ye düşürülebilir).İstanbul'dan Burak ve Oğlu ileTolga ve Aybike Hendek Dikmen Köyüne Timurun Çiftliğine Çarşamba akşamından gelmişlerdi.Perşembe sabahıda ben kendilerine katıldım.Dört araba yola çıktık;Sırasıyla Dikmen yaylası,Arpalık Boğazı, Öküzova yaylası bu yaylada Değirmendere ve Bıçkıderenin kaynağınıda gördük.Kardüz yaylasının altından geçerek Balıklı yayla ve oradanda Pürenli yaylasına geldik.İlk Kamp yerimiz Pürenli yaylasıydı.Burada malesef Burak'ın oğlu rahatsızlanınca(muhtemelen midesini üşüttü) aramızdan ayrılmak zorunda kaldı.Bu arada Reha Abi İstanbulda toplantısından sonra Düzce Gölyakan giriş yaparak bize katıldı.Sabahta erkenden kalkarak Ankara ya devam ederek işini bitirdikten sonra Abantta tekrar bize katıldı.Reha abiyi ilk defa tanıdım ve enerjisine hayran kaldım.Pürenli yaylasından Torkul,Sakarca ve Sinekli yayla üzerinden Abant Gölüne ulaştık.Gölün Batısından devam ederek kamp yeri bulduk ve ikinci gecemizide burada geçirdik Böylece iki günlük kamplı keşif gezimizi de hedefe ulaşarak bitirmiş olduk.