Samur parkurlara dönüyor!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,159

orsa

Zirve
Geçtiğimiz sezon Türkiye Şampiyonası boyunca, öncesinde ise trophy yarışlarında co-pilot olarak yarışırken bir karar verdim.

Kendime mütevazi trophy yarışları'nı da çıkarabileceğim bir araç almak ya da yapmak... ::smiley:

IMG_0728.jpg

Aracımız 1986 model 1.3 motorlu ve 5 vitesli bir Suzuki Samurai. Haliyle biraz yorulmuş zaman içinde. Ne yazık ki koşturma içinde kayıt edemediğim bir yenileme sürecine tuttuk onu. Motor, mekanik, elektrik elden geçti.

Kaportasına hiç dokunmadım. Çünkü malum arazide kullanacaktım bu aracı... :smiley:

IMG_0727.jpg

Etiketler
Ynt: Samur parkurlara dönüyor!

Aracı Eylül ayında aldım ama toplamaya karar vemek, parça aramak, parça bulmak, parçayı getirmek, bazen uymaması durumları ve Dursun Usta'nın müsait olduğu zamanları yakalayarak aracı Şubat ayında yollara düşürdük.

Sonrasında hiç aklımda olmamasına rağmen yavaş yavaş Oktay'ın da teşvik etmesi ile aracı İstanbul Mahalli Şampiyona'sı için hazırlamaya başladık.

Yarış öncesi sponsorluk arayışımda Xado Motor-Dişli Onarım ve Yenileme Jelleri'ne ve Repsol Yağları'na bana destekte bulundukları için çok teşekkür ediyorum. Özellikle arazi araçlarında çeşitli sebeplerden öten ayna mahrutiler, arazi şanzımanları için Niva kullanan bir arkadaşımın önerisi ile Xado'yu denemek istiyordum zaten. Repsol markası ise az çok Dakar'a aşina olan herkesin Mitsubishi'lerin ve KTM'lerin üzerinde reklamını gördüğü meşhur yağ markası.

İlk önce isimlik ve diğer güvenlik etiketleri yapışıyor. Ercan Abi'ye hem tasarlaması, hem etiketleri bastırması, hem de yapıştırmasından dolayı çok teşekkürler. :smiley:

P1020291.jpg

P1020293.jpg

P1020295.jpg

P1020297.jpg

Bu arada Dursun Usta yarış öncesi son 2 gün kala bulabildiğim tesisatı eksik ama diğer kısımları sağlam vinci araca bağlama hazırlıklarında.

P1020299.jpg

Ercan Abi etiketleri seçiyor ve yerleştiriyor.

P1020301.jpg

P1020303.jpg

Ben de!

P1020305.jpg

Ertesi gün İbrahim Usta Xado yağ katkısını uyguluyor. Diş macunu gibi yeşil bir tüp! Ama sonucu etkili.;)

P1020321.jpg

P1020323.jpg

Sıkışan kalipere ayar. Artık antreman için saatler kaldı. İşler biraz sıkışıyor.

P1020326.jpg

Hemen vinci kaynatalım! :eek: ;)

P1020328.jpg

P1020329.jpg

Doğru lastikçi abimize yağmur deli gibi yağıyor. Daha büyük ve daha agresif lastiği takmalıyım.

P1020330.jpg

P1020332.jpg

Bundan sonrası yarış kayıta gitmek içi otobanda sıkışık trafikte yürümece, kaydımızı olup, antreman parkuruna varmaca.

Ama sağnak yağmur altında ne yazık ki fotoğraf yok. Tam yürüyerek ilk etabın notunu çıkarıyorduk ki yarışın ertelendiği bilgisi geldi. Bu arada parkur tam bir araç mezarlığı modunda idi. :smiley:

İstanbul Mahalli Şampiyonası'nın ilk yarışı 1 Mayıs yapılacak. Hemen ertesi 5-8 Mayıs arası Edirne'ye 20 kilometre mesafede Oristrieda kentinde Evros Trophy'de de yarışabilmek hedef.:smiley:

Reis Garaj Dursun Usta'ya aracın yapım sürecinde emekleri ve çözüm odaklı olmasından dolayı teşekkür ediyorum.

Xado Motor-Dişli Onarım ve Yenileme Jelleri ve Repsol Yağları ile bana destekte bulunan Tolga ve Kamil Bey'e teşekkürler.
Xado deneyimim ile ilgili olarak; aracın iki difransiyeline ve iki şanzımanına yaptığımız uygulama sonrası özellikle Samur ile yolda giderken şanzıman ve difransiyallerdeki ötme sesi oldukça azaldı. Daha önce aracın olmayan izolasyonu :smiley: ve egzosununda etkisiyle kulak tıkacı takıyordum. :smiley:

Sürtünmeyi önleyen bir tabaka var sanki ve ilk klometrelerdeki vites geçişlerinde rahatlama oldu.

Xado ile ilgili detaylı bilgi şu linkte:
http://www.xadoturkey.com/

Araçta ilerlemeler oldukça buradan paylaşmaya devam edeceğim. Şimdilik bu kadar.

Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Özellikle gözümüzde büyüttüğümüz yarış aracı sahibi olmak veya bir aracı yarış aracı moduna sokmak off-road için olmayacak bir şey değil.

Merakı olanlara özellikle belirteyim. :smiley:

pancarmotorcu' Alıntı:
Onur hayırlısı olsun,bizimde yardım edebileceğimiz birşey olursa çekinme ara yardımcı oluruz.

Sağol Hocam bir durum olursa ararım. Zaten imece usulü, vatandaş usulü yarış aracı böyle oluşuyor. :smiley:

mezeci_67' Alıntı:
Onur yarış aracın hayırlı olsun başarılar.

Teşekkürler Adnan Abi,

Umarım keyfin yerindedir.

Son Ereğli'ye gelişimde organize olamadım. Bundan sonra ki sefere haber veriyorum öncesinden.

Balık yapalım! :smiley:

seco7' Alıntı:
Yarışlara katılım ve fotolarını bekliyoruz,kolay gelsin...

3 Nisan'da ki yarış şu an 1 Mayıs'a kaydırıldı.

İstanbul Mahalli Şampiyonası'nın ilk ayağından hemen sonra 5-8 Mayıs arası Evros Trophy için hazırlıklarımız devam ediyor.

Yalnız ikinci bir araç ile takım olunuyor ama gelmeyi düşünen kimse yok ne yazık ki. Biz de tek araç parkurda olacağız herhalde.

serkan şen' Alıntı:
Onur hayırlı olsun....o küçük makinayla büyük başarılarını bekliyoruz. ;)

Çok teşekkürler Serkan.

Senin de içinde olduğunu biliyorum. Umarım senin içinde kısmet olur. :smiley:

Merhaba Onur,

Aracın ve yarışma kararın hayırlı olsun. Bence çok doğru ve güzel bir karar vermişsin.
Benimde ileri yıllarda tasarladığım bir durum bu yani darısı başıma :D

Katılacağın tüm yarışlarda başarılar dilerim.

Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR