şimdilerde dünyada medya konusunda söz sahibi olan forbesin babasıda protestan kiisesinin bahçesindedir. bucada galiba kız meslek okuluda vardı bina dönem dönem bazı amaçlarla kullanılmış. hatta bir ara evlendirme dairesi olarakta kullanılmış. siz galiba rusyada çalışıyordunuz. orada hala tamir bekleyen çok eski bir org ta var. rusyad bili örneğini bulamazsınız.
ayrıca eski izmiri bende özlüyorum. geçmişinden bazı hatıralar yaşadığım yerleri şimdilerde 20 veya 25 yaşındaki bir çok kişiye sorsanız bilmezler. daha ilginci neredeyse izmirle özdeşleşen simge diyebileceğimiz saat kulesinin hangi amaçla yapıldığından bile bi haber bir gençlik yetişiyor ne yazıkki
kemeraltının eşrefpaşaya açılan yolunun oraya biliyorsunuz tilkilik denir. şimdilerde neredeyse 20 yıldır katlı otopark var orada. beni çocukluğumda orası yaşayan bir pasajdı. düğün için gerekli her şey oradan temin edilirdi. çalgıcısından tutunda her şey. benim dayımında orada berber dükkanı vardı.sık sık giderdim. unutuldu.
biz 1974'te izmire ara sıra geldiğimizde hatırlıyorum balçova ve çevresi sadece portakal ve mandalina bahçeleriyle doluydu. ve henüz oradaki ilk yapılaşma olan iş bankası evlerinin temeli atımamıştı.
be şimdilerde istanbul'da oturuyorum ve korkarım sonum dayım gibi olacak yakında. dayım 1955'te istanbul'da askerlik yapmış. ve daha sonra hiç gelmemiş. istanbul günden güne büyüyor.