osman oruç
2001 md.5 kapı manuel vitara
16- 2001 md.manuel vites araç kullanıyorum.Aracımı yaz aylarında güneşli yerlere park ettiğimde 3-4 saat beklediğinde doğal oalark araç güneşin ısısından dolayı ısınıyor. Aracımı çalıştırp haraeket edeceğim zaman torpidonun ön sağ ve orta kısmından,ön kaputun içinden (içi su dolu damacanayı ters çevirip içindeki su boşaltılırken çıkan sese benzer ''lok,lok'') ses geliyor. Bu ses motor çalışınca başlıyor, 200-300 mt hareket edince kesiliyor.
Serin ve soğuk havalarda kesinlikle böyle bir ses olmuyor. kaputu açıp bir kaç kez sesin geldiği yeri anlamaya çalıştım fakat sonuç olumsuz.
Aklıma gelenler;su devirdaim sistemi, lpg sistemi ve klima tesisatı ile ilgili olabileceği şeklinde. konu hakkında bilgisi tecrübesi olanların yorumları için şimdiden teşekkürler.
Serin ve soğuk havalarda kesinlikle böyle bir ses olmuyor. kaputu açıp bir kaç kez sesin geldiği yeri anlamaya çalıştım fakat sonuç olumsuz.
Aklıma gelenler;su devirdaim sistemi, lpg sistemi ve klima tesisatı ile ilgili olabileceği şeklinde. konu hakkında bilgisi tecrübesi olanların yorumları için şimdiden teşekkürler.