Simit LPG Tankı Güvenli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekinox Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,336
Ynt: Simit LPG Tankı Güvenli mi?

hiç öyle bir sorun olmaz çok rahat olun 7 yıl taksi dolmuş çalıştırdım daha lpg nin ne olduğunu kimse bilmez korkarken bizimaraçlarımız lpg takılıydı ozamandan kalma alışkanlık olsa gerek çok aracımada lpg taktırmışımdır ... tek tavsiyemtakacağımız firma servis ağı vs bilinen olsun 50 ..100 ucuzada kaçmayın sonra yok çok yakıyor yok rolanti ayar tutmuyor gez gez dert oluyor

Etiketler

Konuların birinde, yanlış hatırlamıyorsam Vitara kullanan bir arkadaşımız, tankı alttaki stepne yerine koyduğunu ve yakıt basıncından dolayı aracın çalışmasında sorun olduğunu ve tankı tekrar bagaj içine aldığını yazmıştı. Bende TOYOTA hilux aracımın arka kasasına taktırdığım LPG tankını kasanın altındaki stepne yerine, simit tank yerleştirme düşüncesindeyim, ama sorun olurmu diye tereddütteyim. Güvenlik olarak değil , aracın çalışmasına etkisi olur mu diye.

abi o tanktaki basınç sizinde tahmin edeceğiniz kadar okadar fazlaki yakıt tankını bırakın istepne yerine imkan olsa 5 kilometre geriden bile motora gelir rahat olun takın

Arkadaşlar teşekkürler sanırım bu projeyi yapacağım. Ama yaz aylarını beklemek zorundayım. En azından denemiş oluruz.

ömer bey avatardaki araç sizinmi?
çok güzel görünüyor sizinse markası modeli motoru nedir acaba ?

Maalesef araç benim değil. Zannedersem türkiyede yoktur. Araç TOYOTA Tacoma.

ben kamyonetleri severim özellikle amerikan versiyonlarını
bu araçta kaslı görüntüsüyle hoşuma gitti
umarım bir gün Türkiyeyede gelir

çok güzel araç her zaman aklımda bir tane almak var. off road a yönelik hazırlamayı düşünüyorum ama uzaklaşma açısı hep korkutuyor beni, cj de rahatım o konuda o yüzden şimdilik düşünme aşamasındayım

Evet tek dezavantajı o. Ama diğer özellikleri onu untturuyor. Zaten hard off-road yapmıyorum bana yetiyor.

arazide ilk kez pazar günü umut abide gördüm gerçekten başarılı bir araç hep aklımın bir köşesinde
cj 5i sattığımda cj 7, cherokee veya hilux arasında çok gezerim ben

jeep' Alıntı:
Ama artık yasaklandı. Sızdırmazlık raporu alamıyorsun diye biliyorum.

benim tankım tamamen bu şekilde muhafazası da var. aracın dışında. daha yeni rapor aldım 2 senelik. geçen sene taktırmıştım. simit tankların olmayacağı geçemeyeceği tamamen şehir efsanesi.

70 litre simit depom var,60 lt alıyor ve şehir içi 250/260km,uzunyolda 280/290 km yol yapıyorum.Simit depolar yasaklanmıyacak,çünkü benden dolayı aracına lpg taktıran yurtdışı arkadaşlarıma,konuyu okudukdan sonra ulaştım,(Almanya,ingiltere ve yugoslavyadakilere)hepsinde simit depo var ve sormuşlar öyle bir şey yok.Bu bilginin gelmesini beklediğim için biraz geç cevap yazdım.Sağlamlık açısından,benzin deposundan kat kat sağlamdır.Piyasada kendini usta zanneden insanların çıkardığı atmasyonlar bunlar.Toyota aracımın deposu,arka stepne yerinde,ve gayet memnunum.1995/1998 yıllarında yurtdışındaki (ABD)aracımda lpg liydi,şimdiki sıralı sistemdi.Malesef Türkiye gibi birçok ülkeye teknollojik şeyler çok geç geliyor.Yıllarca insanları,o karbüratörlü sistemle kandırdılar ve işi bilmeyen,önüne gelen lpg taktığı için(merdiven altı)insanlar lpg den korktu.Dünyanın birçok katı kuralları olan ülkesinde lpg yaklaşık 30/40 senedir var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR