Simit LPG Tankı Güvenli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekinox Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,308
Ynt: Simit LPG Tankı Güvenli mi?

tugsan75' Alıntı:
70 litre simit depom var,60 lt alıyor ve şehir içi 250/260km,uzunyolda 280/290 km yol yapıyorum.Simit depolar yasaklanmıyacak,çünkü benden dolayı aracına lpg taktıran yurtdışı arkadaşlarıma,konuyu okudukdan sonra ulaştım,(Almanya,ingiltere ve yugoslavyadakilere)hepsinde simit depo var ve sormuşlar öyle bir şey yok.Bu bilginin gelmesini beklediğim için biraz geç cevap yazdım.Sağlamlık açısından,benzin deposundan kat kat sağlamdır.Piyasada kendini usta zanneden insanların çıkardığı atmasyonlar bunlar.Toyota aracımın deposu,arka stepne yerinde,ve gayet memnunum.1995/1998 yıllarında yurtdışındaki (ABD)aracımda lpg liydi,şimdiki sıralı sistemdi.Malesef Türkiye gibi birçok ülkeye teknollojik şeyler çok geç geliyor.Yıllarca insanları,o karbüratörlü sistemle kandırdılar ve işi bilmeyen,önüne gelen lpg taktığı için(merdiven altı)insanlar lpg den korktu.Dünyanın birçok katı kuralları olan ülkesinde lpg yaklaşık 30/40 senedir var.

Tuğsan bilgi için teşekkürler. Yaza doğru yaptıracağım artık.

Etiketler

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım lpg konusunda bende birkaç kelam etmek isterim
lpg asla korkulacak bir yakıt degildir aksine benzinden daha emniyetlidir birçok emniyet sistemi ile donatılmıştır özellikle kaliteli bir ustanın elinde montaj yapılırsa sorunsuz kullanırsınız..
simit tank 72 litrelik sadece tugra makina üretiyor (ben kullanıyorum) ve piyasadaki en kaliteli tank üreticisidir türkiyeden ziyade avrupaya çalışır onun dısındaki firmalar 45 litrelik üretiyor sadece
birde merakımı cezbetti tugsan 75 60 litre lpg ile 250/260 km yazmışsınız araç kaç beygir acaba

Merhaba Salman,aracım 4.5 motor,215hp,sürekli 4çeker lastik ebadı orjinalinden 1 kademe büyük,yükseltme kiti ve portbagaj var.Bunların hepsini yazmamdaki sebep,ilk aldığımda lpg yi taktırdığımda aracım daha standartdı ve o zaman daha 70 lik simit depo yoktu.60 lık depo 50 lt gaz alıyordu ve ben 280 km şehiriçi,uzun yolda 320 civarı yapıyordum.Bu ilavelerden sonra doğal olarak arttı yakıt biraz.Ama kendi sınıfıma göre gene aracım gayet az yakıyor.Tabi hersey kullanıma bağlı ayağımı taban sacından çıkacak şekilde gaza basmıyorum. :smiley:

merhaba tugsan 75
bende nissan pathinder 3,5le 240 bg 65litre lpg ile 320km şehir içi yol gidiyor siz ilaveler yapmışsınız bu tabiki yakıtı etkiliyecektir teşekkür ederim paylaşımınız için

Ynt: Simit Lpg Tankı Güvenli Mi?

igaz adında bir ürün var. LPG'li ve CNG'li araçlarda sızıntıyı erkenden tespit edip tehlikeyi önlüyor. Detaylar www.guvenlilpg.com'da.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR