Ynt: Sinekli Yaylası-Abant Bus Buluşması
Klasik kamplarda ki her şey oldu bunu detaylandırmaya çok gerek duymuyorum ama size Avd ile ilgili birkaç gözlemi mi anlatayım ,benim için ilginç olan onlardı.
Avd de bitmeyen bir devinim var hani bizim gezenbilir kampına toplu olarak gelseler ve bizim yaptığımız gibi kamp yapacaksınız desek ve uymaya çalışsalar hepsi tik sahibi olur,içinde kurt varmış gibi durmadan hareket etmeye çalışırlar.İşte Avd böyle ,sürekli bir hareket var, konum olarak hareketin en çok olduğu yerdeydi Rosinha bu yüzden bunu çok iyi görüyordum.
[attachment=1]
Bu sene sirk de soleil e gitmiştim ana sahnede hiç bitmeyen bir hareket vardı,farklı farklı küçük gruplar sürekli bir şeyler yapıyorlar ama tam ortada esas eylem oluyordu,onlar yüzünden ortada ki bir çok ana olayı kaçırdım,işte bu esas olay olduğunda o hareket halinde ki insanların hepsi yalnızca 1-2 saniyeliğine duruyor tehlikeli harketi izliyor ve bittiği gibi tekrar devam ediyorlar gösterilerine, bu Avd de böyle ama bunların esas olayı araba itmece,herkes kenarda sohbet ediyor ne zaman bir yerden gaza basan hareketli bir araç olursa herkes göz ucuyla ona bakıyor-yakınında olanların yürü be olum,bas bas nidaları içinde-eğer kendini bulunduğu ortamdan kurtarırsa kaldığı yerden sohbete yada yaptığı işe devam ediyorlar yada benimde sonradan farkına vardığım ve kendimde yaptıktan sonra daha net gördüğüm gibi’’ biraz az basmalı,direksiyonu çok kırdı’’gibi yorumlar yapıp bittiği gibi tekrar bırakılan eyleme devam ediliyor.Bu olayın yakınında olanlar ise kolları mıknatıslı gibi hemen bu araca yapışıyorlar.Bunun aynısı kamptan ayrılırken bana da oldu neredeyse dümdüz yerden çıkamadım (birde Levent in gazına gelip şelale tarafından inecektik Allahtan ismini hatılayamadığım ama kendini Kirpi diye tanıtan arkadaş hayatımı kurtardı,o yolun çok kötü olduğunu söyledi),hop sağ kapı açıldı birisi sağ tarafta zıplamaya iki kişi arkadan itmeye başladı,sağ yap, gel geri ,topla direksiyonu ,yağ iyi ki batmışım ne heyecanlı bir iş bu grubun içinde batmak.
[attachment=2]
Birde anlayamadığım durup dururken aracı çalıştırıp istop etmeleri,tam arkamda böyle bir grup vardı bu olayın sonunda ‘’oh çalıştı’’ diye bir ses çıkardı arkasından arkadaşına bağırarak ‘’tamam yolda kalmayacağız arkadaşlar’’.
Gel de saygı duyma.
[attachment=3]
Şimdi bu dediğim grubun arkasında bir hareket gördüm o gün Levent hocam ısrarla etrafta boğa mı arıyordu tam anlayamadım,sonra boğa yok bari Bülent i çağırayım dedi herhalde.
Kampta ki bir diğer güzel olay da Düzce Turizm müdürüydü sanırım ,Mustafa ile yanımıza geldi ve bizimde istediğimiz bir tarihte 2 gün Düzce ve civarındaki yerleri gezdirmek istediğini söyledi.Duruma bakılırsa yeni sezonda gezeceğimiz bölgeler arasında Düzce daha yoğun olacak.Adabazar ına yakınlığından dolayı çok üzgünüm.
[attachment=4]
Bu yaşıma kadar o kadar çok kamp yaptım ki ama bu kadar odunun yakıldığıbir kamp yapmadım.Bu grup alkışlar arasında yayladan geldi ve o gördüğünüz odunlar yalnızca cumartesi gecesi içindi.
[attachment=5]