Sinekli Yaylası-Abant Bus Buluşması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan güngör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,142

güngör

Zirve
Yer
İstanbul
14-15 Mayıs tarihinde 4. Bus Buluşması yapıldı AVD'nin organizasyonu olan etkinliğe Gezenbilir'den arkadaşlarımızında katılıyla bol yağmurlu ancak
pazar sabahı yüzünü gösteren güneşle tamamladığımız güzel bir organizasyondu. Fotograflar ve yorumları bu başlıktan takip edebilirsiniz.

Etiketler
Ynt: Sinekli Yaylası-Abant Bus Buluşması

Yağmuru, soğuğu ve güneşi ayrı ayrı yaşadığımız güzel bir kamp oldu. Organizasyon için avd deki arkadaşlara teşekkür ederim.

P5150126.jpg

P5140039.jpg

P5140045.jpg

P5140057.jpg

P5150082.jpg

Psa cı olarak, arkadaşlara şirinlik olsun diyerek göğüse koyduğumuz tospa. :smiley:

P5150104.jpg

P5150062.jpg

P5140053.jpg

P5150068.jpg

P5150086.jpg

Gökhan senin yazın bittiğinde bende ekleyeceğim bu yüzden son diye yazarsan ekleyeceklere kolaylık olur.Diğer türlü karışıklık oluyor.

Arkadaşlar bu cumadan başlayıp Pazar gününe kadar süren Avd kampı soğuk havada başladı 20 C küsür derecede bitti.

Sinekli için söyleyecek bir şey yok her zaman hiç çekinmeden gidebileceğiniz hoş bir yer.

[attachment=2]

Cuma günü hava kararmadan yaylaya vardığımda 2 grup vardı biri ormanın içine girmiş ve kafa kafaya vermiş bir grup diğeride yaylaya girişte oluşan bir grup.Kafa kafaya veren grubun içine girebilecek herhangi bir organizma olacağını sanmıyorum ertesi gün Levent ile yürüyerek bir kere girdim,nereden çıktığım konusunda ufacık bir fikrim bile yoktu,sınırlar nasıl çizildi kim kimin tentesinde,tentenin kurulduğu yer nerde ,kuran nerde tuhaf bir entropi vardı ,uzaktan bir bütün gibi gözükselerde detaya girince tam bir kaos.Bu da arkadaşlıklarının ne kadar kemikleştiğini göstermesi açısından çok güzel bir durum.

[attachment=1]

Gece 12 ye doğru Levent hocam gelebildi sıcak çay ve kekle bu olayı Rosinha da kutladık,’’ya niye en dışarıdasın herkes nerde’’ dediğin de size yukarıda söylediğim grubu göstererek,’’herkes orada oraya mı gitsek’’ gibilerinden bir şeyler söyledi ama sabahı ne kadar zorlu bir şey söylediğinin farkına vardı.Zaten cumartesi günü o entropi grubunu kim dürttüyse hepsi oradan tuhaf bir organizmanın bir yere gidişi gibi apar topar ayrılıp hemen dışarıda ilk kamp yapmaya niyetlendiğim ama çamurundan dolayı gidemediğim yere yanaştılar ve sürekli çoğaldılar.

Ben kendime göre en güzel yere çektim sonra Pazar sabahı en güzel yerin Gökhan ve Levent in gittikleri yer olduğuna bende onay verdim.

[attachment=3]

[attachment=4]

Yağmurdan dolayı ibiş koltuklarını açamadım ama ilk defa Cem in kampırında ki keyfin ne anlama geldiğini yaşayarak öğrendim.Ortada ki masayı kaldırmayınca ciddi bir sedir ortaya çıkıyor ve malak gibi yatmanın her türlüsünü deneyerek bulabiliyorsunuz

[attachment=5]

kaos grubu.jpg

DSCF0527.jpg

DSCF0534.jpg

DSCF0570.jpg

DSCF0556.jpg

Klasik kamplarda ki her şey oldu bunu detaylandırmaya çok gerek duymuyorum ama size Avd ile ilgili birkaç gözlemi mi anlatayım ,benim için ilginç olan onlardı.

Avd de bitmeyen bir devinim var hani bizim gezenbilir kampına toplu olarak gelseler ve bizim yaptığımız gibi kamp yapacaksınız desek ve uymaya çalışsalar hepsi tik sahibi olur,içinde kurt varmış gibi durmadan hareket etmeye çalışırlar.İşte Avd böyle ,sürekli bir hareket var, konum olarak hareketin en çok olduğu yerdeydi Rosinha bu yüzden bunu çok iyi görüyordum.

[attachment=1]

Bu sene sirk de soleil e gitmiştim ana sahnede hiç bitmeyen bir hareket vardı,farklı farklı küçük gruplar sürekli bir şeyler yapıyorlar ama tam ortada esas eylem oluyordu,onlar yüzünden ortada ki bir çok ana olayı kaçırdım,işte bu esas olay olduğunda o hareket halinde ki insanların hepsi yalnızca 1-2 saniyeliğine duruyor tehlikeli harketi izliyor ve bittiği gibi tekrar devam ediyorlar gösterilerine, bu Avd de böyle ama bunların esas olayı araba itmece,herkes kenarda sohbet ediyor ne zaman bir yerden gaza basan hareketli bir araç olursa herkes göz ucuyla ona bakıyor-yakınında olanların yürü be olum,bas bas nidaları içinde-eğer kendini bulunduğu ortamdan kurtarırsa kaldığı yerden sohbete yada yaptığı işe devam ediyorlar yada benimde sonradan farkına vardığım ve kendimde yaptıktan sonra daha net gördüğüm gibi’’ biraz az basmalı,direksiyonu çok kırdı’’gibi yorumlar yapıp bittiği gibi tekrar bırakılan eyleme devam ediliyor.Bu olayın yakınında olanlar ise kolları mıknatıslı gibi hemen bu araca yapışıyorlar.Bunun aynısı kamptan ayrılırken bana da oldu neredeyse dümdüz yerden çıkamadım (birde Levent in gazına gelip şelale tarafından inecektik Allahtan ismini hatılayamadığım ama kendini Kirpi diye tanıtan arkadaş hayatımı kurtardı,o yolun çok kötü olduğunu söyledi),hop sağ kapı açıldı birisi sağ tarafta zıplamaya iki kişi arkadan itmeye başladı,sağ yap, gel geri ,topla direksiyonu ,yağ iyi ki batmışım ne heyecanlı bir iş bu grubun içinde batmak.

[attachment=2]

Birde anlayamadığım durup dururken aracı çalıştırıp istop etmeleri,tam arkamda böyle bir grup vardı bu olayın sonunda ‘’oh çalıştı’’ diye bir ses çıkardı arkasından arkadaşına bağırarak ‘’tamam yolda kalmayacağız arkadaşlar’’.
Gel de saygı duyma.

[attachment=3]

Şimdi bu dediğim grubun arkasında bir hareket gördüm o gün Levent hocam ısrarla etrafta boğa mı arıyordu tam anlayamadım,sonra boğa yok bari Bülent i çağırayım dedi herhalde.

Kampta ki bir diğer güzel olay da Düzce Turizm müdürüydü sanırım ,Mustafa ile yanımıza geldi ve bizimde istediğimiz bir tarihte 2 gün Düzce ve civarındaki yerleri gezdirmek istediğini söyledi.Duruma bakılırsa yeni sezonda gezeceğimiz bölgeler arasında Düzce daha yoğun olacak.Adabazar ına yakınlığından dolayı çok üzgünüm.

[attachment=4]

Bu yaşıma kadar o kadar çok kamp yaptım ki ama bu kadar odunun yakıldığıbir kamp yapmadım.Bu grup alkışlar arasında yayladan geldi ve o gördüğünüz odunlar yalnızca cumartesi gecesi içindi.

[attachment=5]

sarı yığın.jpg

DSCF0540.jpg

DSCF0569.jpg

DSCF0546.jpg

DSCF0552.jpg

Turizm müdürünün verdiği bilgilerden biride bir ayağı Hendek Dikmen ve diğer ayakları Düzcede olan yaylalara düz e hiç inmeden geçilebilmesi.Sanırım bizim gibi yaylacı grubuna güzel bir haber.Haziranda ki Torkul göletin de deneriz belki.

Gökhan ın bende fotoğrafı yoktu ama Burlpdi ile beraber güzel bir enstantenemiz oldu,Gezenbilir ciler olarak.

[attachment=1]

Levent hocam dan öğlende ayrıldım gece 11:30 da evde imiş syncrocular neler yaptı çok merak ediyorum.

[attachment=2]

Evet benden bu kadar arkadaşlar güzel an larıma ,bir kaç an daha eklendi,diğerlerinde görüşmek üzere.

DSCF0548.jpg

DSCF0526.jpg

Havanın en temizini ciğerlerinize çekmişsiniz ya!... :D

Cavid Sezen

Pazar günü biz kamptan dönerken, sizin ekipten bir kaç araçla E-5'de karşılaştık.
Hatta korna çalıp birbirimize selam verdik.
Çok sevimli araçlardı... :smiley:
Fotoğrafların devamını merakla bekliyorum...

levent abi ve bülent abi ile öncenin verdiği tanışıklık ile birlikteydik. kamp alanında devamlı karşılaştık durduk. e içimizde kurt olunca devamlı hareket halindeydik :smiley: ama uzaktaki 2 kamp aracının bizim etkinliğe gelmediğini düşünmüştüm. o yüzden yanlarına gidip hoşgeldin diyemedim, kusura bakmayın. keyifli saatler geçirdiyseniz, biz de vesile olduysak ne mutlu bizlere.

bülent abi foto-hikâyeni tebessümle okudum :smiley: eline sağlık. arkadaşlar orman içine girmeye mecbur kalmışlar. geldiklerinde yoğun yağış ve sis olduğu için net karar veremeyip ağaç altlarına kaçmışlar. ama cumartesi hava durulunca doğru yolu buldular diyebiliriz. bata, çıka :smiley:

zor şartlarda, yoğun yağmur ve soğuğa rağmen, yaklaşık 1400 metre rakımlı sinekli yaylası'nda gerçekleşen bu buluşmaya katılan herkesi, hem doğada hem kampta hem de bus buluşması'nda olmak istediklerinden ötürü kutlarım. herkese teşekkürler.

Mustafa ilk başta dışardan bakanlara manzaraya arkalarını dönmüşler gibi gözüküyordu ,sonradan anlaşılıyor ki yüzlerini dostlarına dönmüşler, bu yüzden beğenmemek elde değil.

Ben buna itmece etkisi demek istiyorum,nasıl bir duygu ki bunu görev olarak görüp ya telefonla konuşuyorum banane ne demeden göreve devam diyebiliyorlar,Mustafa benim sizde konu açmam yakışı kalmaz ama birileri bunu konu olarak açmalı bence.

[attachment=1]

Bakın size bir örnek vereyim cumartesi sabahı ateşin başında ısınırken arkadaşın biri bize doğru geliyordu,ne varsa geldiği yerde inanılmaz bir şekilde nerede ise kasıklarına kadar çamura battı daha gelemeden üstünü değiştirmeye gitti,aynı arkadaşı bir çok aracın arkasında üstüne çamur gelirken gördüm.Ayrıca İtmece etkisi Avd de o kadar normal ki ,ritim grubunun müzik yaptığı bir anda bende gittim,aldım elime bende sallıyorum müzik aletini, bir baktım sağ kapısına yaslandığım T2 gidiyor hemen kapıyı açtım bir şekilde durdurayım diye,kendi kendine durdu,kapıyı kapattım sonra tekrar gitmeye başladı,içindede kimse yok T2 çalışmıyor, arkaya doğru gidince,yaşanılan coşkuyu rahat göremeyen 2 arkadaş aracı ittiriyor,hemen etrafa baktım mantarladığımı kimse gördümü diye.

itmece etkisi.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,008
Kayıtlı Üye Sayımız
166,754
Kaydolan Son Üyemiz
mayfaer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR