Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???
TurKuaZ' Alıntı:
Şahsen forumda avcılık kategorisi olmasını istemiyorum ve onaylamıyorum.Yok zaten avcılık yapılıyormuş,yok et lazımmış falan gibi demagojileri geçelim.
Böyle bir kategori açılırsa buraya gelmenin anlamı da kalmaz. Avcıların kendine has forumları zaten yeteri kadar var, ancak Doğa ve gezi olarak Gezenbilirden başka forumlara rastgelmedim. Konuyu açan arkadaşın bu olaya çekimser bakan kişileri küçümser tavırlarınıda onaylamıyorum,yok kan tuıtarmış,yok herkes zaten avlanırmış..gibi demagojiler bir yana Gezenbilirde onlarca konu varken hepsi bitti birde avcılıkmı vardı? Yani burda demokrasi var ayağına doğa sporu yapanların eline silah tutuşturmaya neden bu kadar meraklısınız? burayı açanların aklı yokmuymuş avcılık sitesi açmamışlar?
Sanırım Gezenbilir'in takip edilebilirliği, hiç düşünülmüyor. Bu foruma gelmeye başladıktan sonra birçok insan Fotoğraf makineleri edindi,birçok bölgeye geziler düzenlendi, çok büyük bir kitle altındaki otoları arazi araç.ları ile değişti,birçok ilde Off road kulüpleri açıldı birçok doğa ve gezi organizasyonu düzenlendi yani bu ülkede son yıllarda doğa aktivitelerinde bir artış varsa, bu gezenbilir sayesinde, gezenbilir aynı zamanda duyarlılık konusunda da vatandaşa bazı sorumluluklar aşılıyor ki artık doğa aktivitelerinde sağa sola çöp atılmıyor,çok ama çok büyük bir kitle artık çevre bilinci taşıyor.
Şimdi buraya avcılık bölümü açılacak,bir süre sonra insanlar burda okuduklarına özenip silah edinmeye,avlara çıkmaya başlayacaklar OFF road için kimsenin giremediği yerlere giren ekipler,hazır girmişken biraz avlanalım diye düşünecek(tüm ekipleri tenzih ederim, ama böyle düşünecek kişilerde olacak) trekking ekipleri hem gezelim hem bir iki atarız diye silahlı çıkacak, manzara benim tarif ettiğimin aynısı olmasa da işte hepimiz biliyoruz ki buna benzer durumlar başgösterecek. Forumda teknik bölümü açılacak silahların ve avlanmanın teknikleri doğa ve doğasporu severlerin gözüne sokulacak.Yok yapmayız demesin kimse, bir kere ödün verildiğinde ardı arkasının geleceğini hepimiz biliyoruz.Diğer avcılık forumlarından atılmış ne kadar zararlı tip varsa buralara doluşacak,avcılığa yabancı kesimin takıldığı Gezenbilir de birileri uyanana kadar yapacakları tahribatı yapacaklar...
Sonra bunu moderatörlerin sırtına yıkmakta gereksiz bir yaklaşım,moderatörün işi,gücü yokta her açılan konuyu okuyacak takip edecek! Forum ana sayfaya gelin,sağ üst köşede nickinizin yazılı olduğu yere bakın, son ziyaretinizden bu yana yazılmış mesaj sayısını göreceksiniz, bu kadar yazıyı kim okuyacakta düzenleyecek? moderatörler bu işten maaş almıyor bunu gönüllü olarak yapıyor.24 saat forumda nöbet tutma,sorumsuz kişilerin hatalarını takip etme gibi bir mecburiyetleri yok,imkanları kadar ellerinden geleni yapıyorlar bunu hatırlamak lazım.
Beyler Türkiyede birçok silah ve atıcılık forumu mevcut,avcılık konusunda da yine forumlar ve siteler mevcut.Ama gezenbilir misyonunu üstlenen ve bu kadar büyük bir kitleye hitap eden başka forum yok, buranında tadı kaçarsa burda durulmaz.Hatta bu durumdan rahatsız olan ekipler burayı bırakır kendi platformlarını açar.Web sitesi ve forum açmak artık 1 saatlik iş bu tarz konuların tartışılması bile hatadır.Eşini ailesini alıp gezen,fotoğraflar çekip paylaşan,yeni bölgeler keşfeden,arazi aracı hobisi ile ilgili bilgileri paylaşan kitle "haftasonu ava gittim şu kadar keklikj,bu kadar sülün vurdum" muhabbetlerini kaldırmayacaktır. Bir başka kitlede "kan tutuyorsa okumayın" gibi gayrı medeni bir yaklaşımla ortalığı alevlendirecek forumun seviyesini düşürecektir. Ortaçağ kabilelerinde gençlerin erkeklik ispatlamak için kan dökme amacı ile ormana salınması gibi,insanlar ormana "kan tutmadığını ispatlamaya" kışkırtılacaktır.
Ateşli silahların tartışıldığı bir forum var, o forumda yeni üyelerden birinin "havalı tüfek" hakkında soru sorduğuna tanık olmuştum. Forum yöneticileri tarafından hemen banlandı,açılan konuda kilitlendi. Gerekçe: "Forumun amacı ve hedefi belli,bunu değiştirmeyi düşünmüyoruz, havalı tüfeklerle ilgileiyorsanız bu konu hakkında yazılan yerlere gidin" di. Futbol forumlarında "karate de tekmeyle yapılıyor nasılsa" diye karate tartışılmasına da izin vermiyorlar, karate forumlarında futbol muhabbeti yapılmasınada. Yani bu konunun burda tartışılması bile abes! Site yöneticileri bu konu hakkında ne düşünüyorlarsa kesin ve net biçimde sitenin duruşunu göstermeleri lazım.
Demokrasi denen şey,sitenin misyonu ve duruşundan ibarettir. Demokratik hakkımızı kullanıyor, konuşuyor talepte bulunuyoruz, diyen arkadaşlar sadece site misyonu ve hedefi kadar demokratik hakları olduğunu, site misyonu dışında kalan konuların demokrasi ile alakası olmadığını bilmeliler. Site yöneticilerinin bu konudaki görüş ve duruşlarını şahsen bilmek istiyorum."Bizce mahzıru yok" dendiği anda üyelğimin sonlandırılmasını rica edeceğim.
Teşekkürler.
Bir kere herşeyden önce başka birsürü avcılık forumu var deyimini geçelim...
Başka bir sürü fotoğrafçılık siteside var,
Karavancılık siteside,
Dağcılık siteside terrking ve kamping siteside...
Hepsinin bir arada olduğu kaç forum var? (hiç yok gezenbilirde dahil, çünkü avcılık yok...)
Burayı açanın aklı yokmuş o zaman off-roadçı forumu diye açmamış, yada fotoğrafçılık yada her ne ise...
Böyle bir savunma şekli olmaz...
Neden bir fotoğrafçı arkadaş fotokritik.com da değilde, off road'çular, karavancılar vs. tümüne yer verilmeye çalışılmış bir forumdaslar?
Burası fotoğrafçılık forumu mu?
Demagoji benim yaptığımı düşünüyorsunuz...
Sizin bu saçma savunmanız ne oluyor??
Mantıklı olalım arkadaşlar.... Savunurken kendimizi savunulacak yerlere getirmeyelim konuyu...
Kimse kan tutar diye birşey demedi burada... Et lazım bunun için avlanmalıyızda demedik!!!
Ama eti tüketerek, daha fazla sığırın mezbahada kesilmesine sebep olmak ne oluyor bunu soruyorum size?
Biz sadece bazı insan bir canlının can vermesini görmeyi kaldıramaz dedik... Çünkü, ben dahil belgesellerde bir aslan geyiğe saldırdığında bile geyik tarafı olarak buluyorum kendimi birden, hadi be, hadi be şeklinde kaçmasını canını kurtarmasını gönülden isteyenlerdenim...
Ama biz istesekte istemesekte, Avcılık var olacak, Ve avcılık sadece aslana, kaplana, ayıya vs. verilmiş bir hak değil doğada, bunu anlatamıyorum... İnsanlarda avlanacak mutlaka, ama avlanmak 2ci hatta, 3:cü planda kalmalı... Asıl amaç doğa ile iç içe olmak olmalı... Bunu en başından biri savundum zaten....
Bazı arkadşlarda demişki haksızlık bu avcılık şekli... Alanla geyik eşit mi? yada diğer canlılar her biri birbirine eşit mi....?
Yani elbetteki savunulmalı bu kategorisnin oluşmamasını belkide ama gezenbilir olarak tüm doğa aktivitelerine yer vermeye çalışmış bir forum olarak, gezenbilir tüm doğa severlere eşit ve aynı hakkı tanıyor mu? Avcılık doğayla ilgisi yok filan dmeeyin bana sakın kafanızdaki şu saçma avcılık şekilllerinden kurtulun...
Buraya avcılık bölümü açarsak insanlar özenecek bir sonra onlarda avcı olacak belkide demişsiniz....
Özendirici birşey eklenmez, eklenilmesinede engel olunur, bu kadar basit... Avcılık dendiğinde gözünüzün önüne birşeyler geliyor ve bununla kıyaslıyorsunuz hemen...
Önyargıyı kaldırın lütfen... Eline tüfeğini ruhsatını alan herkes avcı zaten... Önemli olan, buna engel olmak, var olan avcıyı da bilinçli avcı yaparak daha azıyla yetinmeye çalışmasını sağlamak... Katliam yapanların önüne geçmek.... Siz zannediyormusunuz ki burada bu kategori açılmazsa, avcılık diye birşey var olmayacak... Tam aksine avcılar neyin doğru yada yanlış olup olmadığını bilmeden, katliam yapmaya devam edecekler... Bizde demiştik ki silahlı avcılıkm kategorisinde bilgiden başka birşey bulunmasın... Nerelerde avlanılabilir, yasal prosedürler nedir.. vs. özendirici, imrendirici birşey bulunmayacak tam aksine, sınırlayıcı başlıklar olmalı... Bu şeklilde konuştuk... İçeriğinde av hikayesi resimler vs paylaşımına müsade edilmesin... Siz şu anda forum içerisnde avcılığıa dair bir şey yokmu zannediyorsunuz?? bakın linklerde verdik yukarılarda... Bu gibi şeyler belli bir kategori altında toplayalım dedik sadece...
Ayrıca yok kurbanmış yok kan görmeye dayanamzmış gibi cümleler kurmuşsunuz...
Bu yaptığınıza ne denir? Bunun teknik ve de bilimsel bir ismi var mı konuyu çarpıtma, saçma yerlere sürüklemenin? denemeyeni dedi gibi aks ettirmenin?
Yok moderatörlerin işi yokmuşta nöbetmi tutacakmış, bütün mesajlarımı okuyacakmış, yok ortaçağda erkekliğini kanıtlamak için kan dökerlermiş... (çok spartacus izlemişsiniz)
Bilgilendirdiğiniz için sağolun... da sizin bu yaptığınız demagoji değil dimi? Benim yaptığım demagoji oluyor...
Oysaki HUKUKSAL KONULAR, AV SAHALARI, TEKNİK KONULAR HARİÇ PAYLAŞIMA YER BİLE VERİLMESİN, MÜSADE EDİLMESİN! demiştik...
Okumadan, başlığa bakarak, aklında kalmış avcı kriterlerine göre bilinçsiz avcılığa göre yorum yapıyorsunuz...
Her neyse özetle aynı fikirdeyiz aslında, bende olmasını istemem ama tarafsız bir forum olmalı burası...
Doğa aktivitelerinin, en büyüklerinden biridir avcılıkta, yer verilmemesi de büyük bir eksiklik...
Yer verilirse mutlaka sınırlı olmalı... her paylaşıma müsade edilmememli, paylaşımda av ve av hikayeleri paylaşımı yasaktır ibaresi eklenmeli!
-ki eklemek isteseniz bile ekleyemeyebilirsiniz, çünkü belli başlı bir kaç biligilendirici konudan sonra, konuya kilit vurulabilir, kimsede nöbet tutmak zorunda değil...
Kafanızdaki avcı kriterini silin bir kere bu avcılık değil!!
Üyeliğinizin iptal'i vs geçin bunlar...
Bu kategori burada yer almalı bunu sizde biliyorusnuz içeriğine engellemelere gidelim. Belli başlı bir kaç temel nokta eklendikten sona (yasak türler, avlanma mevsimleri, cezalar vs. gibi) bu gibi bilgilendirici konular eklendikten sonra, kategori komple kilit altına alınabilir...
O zaman niye olsun bu kategori diyeceksiniz... Olsun ki bilinçsiz avcılığın saçma sapan avcılık şekillerini indirgemede payımız olsun... Aksi halde bunu kategori filan açmayarak etliye sütlüye karışmayarak engel olunmaz!!!
Peki bu kadar silah avcılığından bahsettik peki ya balıkçılık... Balıkçılıkta bir avlanma türüdür. Son derece modern bir türü hemde oltacılk yada zıpkıncılık (tabi yasal olanlarından bahsediyorum)... Silahlı avcılığa hayır diyebilirsiniz anlarım... Ama genel anlamda avcılıktan bahsederken, içerisinde balıkçılığında yer aldığını bilmenizi isterim....
Görüşlerinize saygı duyuyorum biraz demagoji içerselerde, oldukça katılıyorum... Doğru düşünüyorsunuz bencede... Ama bu forumda bu kategoriye yer vermemek, avcılığa çözüm getirmez... O zaman yapabileceğimiz tek bir şey var, bunun yasal prosedürlerini ortaya koyup, avcıyım diye dolaşan ahmakların sayısını indirgemek...
Emin sizde katılıyorsunuzdur buna... Hatta aksi bir durumda söz konusu olmasın diye, deneme süresi ile açalım eğerki yersiz paylaşımlarda bulunan olursa konu engellenir... çok zorlayıcı bir noktaya gelirse kategori kaldırılır bu kadar basit... Ama deneme süresi ile açmak gerekir eminim...
Saygılarımla,