Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeepcj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 121
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,864
Ynt: Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

Anıl-Hüma Oto ile temasa geçin. Getirtebilirler.

ucuz yollu yaparım diyorsanız bu şekil yapabilirsiniz
image002.jpg
image006.jpg
image004.jpg

Safarininki kadar şık olmasa da 110 luk land'ın snorkeli alınıp adapte edilebilir, fiyatıda uygunca...
Benim Yaratıktaki tek land parçası olmaya aday ;D

Selam arkadaşlar gercekten hepiniz sağolun güzel fikir ve bilgiler verdiniz. Yanılmiyorsam bu kamyon Mitsubishi ve buralarda bulur.Başka bir sorum daha var araç muyanesinde şnorkele sorun oluyor mu? . Hiç sorun çıkardilar mı? şimdiden sağolun

konuya giraz geriden geldim.arazi araçlarında 1 viteste suya girerek ve yarıtılan dalga boyutunu kullanarak ilerlemek
şnorkeli olamayan arabalarda 10-15 cm avantaj yaratır.
Dalga boyutunu kullananlar suyu böylece hava filtresinin altında bırakarak araçlarını sorunsuz bir şekilde su geçişlerinden geçirebilirler diye söylenir.
Ben daha başaramadım.:smiley:
ilk önce LPG nin beyni su koydu neyseki benzinle ilerleyebildim.
yukarıda tartışılan ürün çok ilginç bence denemekte yarar var.
ama her zaman savunurum su ve elektronik bir arada olmaz.

şenlikte dere geçişinde hava filitresi su aldı bende grand vitara ya uygun safari şnorkeli gelmesini bekliyordum bu arada az kalsın motordan oluyordum.
DSC_5362.jpg

araştırmalarım sonucu gökhan arkadaşımın tavsiyesi ile defender şnorkelinin benim araca uydurulacağını söyledi beraber mekanik oto da soner usta ile görüşmemiz üzeri uygulamayı yaptırdık bence safari şnorkelden daha güzel ve uygun fiyatlı oldu çok beğeniyorum.
DSC02474.jpg

edaghan' Alıntı:
Snorkel genelde (eğer universal snorkel değilse) aracın kaportasına ve ön cam eğimine uygun olarak üretilir. Üreten firma, araçtaki standart fabrika çıkışı motorun hava giriş tertibatına göre sola ya da sağa konacak şekilde üretimi yapar. Bu nedenle, bazı araçlar için sadece bir yöne takılabilecek snorkel üretiliyor. Örneğin, Discovery Seri 1 için Safari snorkel sadece solda üretilmiştir. Defender için hem sol hem de sağ snorkel vardır.

bizim araçta şnorkel sağda hava filtresi motorun sol önünde. şnorkel şu an boşta duruyor yani süs olarak bunu nasıl faal duruma getiririz. interneti araştırdım ama bişey bulamadım
bu arada araç defender 110

selam arkadaslar şorkele arc muyayesınde sorun çıkıyormu.Boyle sorun yasayan oldu mu?
şimdiden sağoloun

damast' Alıntı:
selam arkadaslar şorkele arc muyayesınde sorun çıkıyormu.Boyle sorun yasayan oldu mu?
şimdiden sağoloun

Sorun olacağını sanmıyorum.

Selamlar

Aytaç Bey bu sayfada gördüğünüz el yapımı snorkellerdeki gibi boruyu hortum vasıtası ile bağlayabilirsiniz. O hortumu temin etmek çok zor olmasa gerek. Diğer türlü arabayı bir daha delmek ile uğraşmak gerekiyor.
Eğer kendiniz uğraşamayacaksanız gerekirse İstanbul'da bildiğim bir kaç ustaya yönlendirebilirim.

selam ustaların bilgilerını verirseniz çok makbule gecer. sağolun şimdiden

orsa' Alıntı:
Aytaç Bey bu sayfada gördüğünüz el yapımı snorkellerdeki gibi boruyu hortum vasıtası ile bağlayabilirsiniz. O hortumu temin etmek çok zor olmasa gerek. Diğer türlü arabayı bir daha delmek ile uğraşmak gerekiyor.
Eğer kendiniz uğraşamayacaksanız gerekirse İstanbul'da bildiğim bir kaç ustaya yönlendirebilirim.

teşekkürler tatilde olduğum için foruma bakamadım. onun için geç cevabımın kusuruna bakmayın. istanbul dışındayım, onun için ustaların isimleri şimdilik gerekli değil. ilginize çok teşekkür ediyorum. selamlar... AYTAÇ

ilgilenen arkadaşlara orjinal bi şınorkel cj lere çok şık olacagını tahmin ediyorum
http://cgi.ebay.de/Jeep-Wrangler-TJ-4-0-L-SAFARI-SCHNORCHEL-snorkel-NEU_W0QQitemZ250281788155QQcmdZViewItem?hash=item250281788155&_trkparms=72%3A1136%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,094
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR