Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeepcj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 121
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,846
Ynt: Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

Haklısın Orkun aynı motor..Araştırıcam..Ama asıl sorun A sütunu..:smiley: ..Benim araç Safarinin üretim listesinde ..Beklemedeyim ;D

Araca snorkel taktırana kadar derin su geçişinde kendi oluşturduğunuz dalga hızında sakin ve kararlı bir şekilde bir de özellikle düşük güçlü araçlarda 1. viteste girmek gerekiyor.
Eğer çok hızlı dalınır ise motor su çekebiliyor. Derin suyun içinde aracı stop ettirmemek, durmamak hem motor için hem de şanzıman ve difransiyel havalandırmaları için önemli.
Benzinli araçlarda özellikle CJ'de distribütör kapağını saracak şekilde bulaşık eldivenini geçirip eldivenin parmaklarından kabloları çıkarabilirsiniz(iğne ile eldivene küçük bir kaç havalandırma açmak gerekebilir). Ya da distribütöre giren kabloların içine WD 40'da sıkabilirsiniz.

Kaz Dağları'nda Şahin Deresi üzerinde bir geçişte keklik edip ağır devir 2. viteste girip suyun ortasında kaldım. Araç stop etti. Durumu kavrayana kadar egzosttan içeri yüklü miktarda su aldı, hava filtresinin emiş kısmı (burun) suyun üzerindeydi ki, vites körüğünden bile fışkırıyordu su. Ya vinçlenip çıkacaktık ya da çalıştırıp yürüyecektim. Motoru sırtıma alma pahasına (o anda pek suya giresim yoktu açıkçası) kontak açıp 1. viteste çıktım.

Külliyen şans. Cihaz 15-20 dk boyunca egzosttan su buharı çıkardı. Motor teklemeden devam etti. Dediğim gibi şans.

Onur'un da belirttiği gibi, eğer akıntı güçlüyse motor gücü ne olursa olsun 1. viteste girilmeli. Suyun debisi aracı yavaşlatıyor çünkü. Bir de çapraz geçilmeli genel kural üzere.

Dönüşte genel kontrolde sadece arka diferansiyelin terleme (havalandırma) sibobundan su aldığını gördük. Gerçi o halde de 400 küsür km yaptı. Şanzuman ve ön diff ballıymış, su almamış.

Birde suyun ortasında stop etti, az bir mesafe kaldıysa ve marş motoruna güveniyorsan 20-30 metre marşa basarak ilerlenebilir.

Doğru. Yarım basıp hoplaya zıplaya.

Su geçişleri riskli. Ne kadar berrak olursa olsun aşağıda ne büyüklükte taş olduğu görülmüyor. Araç küçük ve motor gücü sınırlıysa debelenip duruyorsunuz taşı aşmak üzere..

ben aracın tüm elektrik aksamını su içerisinde sudan etkilenmeyecek şekilde çalışacak ürünü biliyorum . biz maykimya olarak bakım koruma kimyasalları portföyümüz içerisinde türktelekom ve tedaş başta olmak üzere su içerisinde çalışan yada nemden etkilenen elektrik motorları ve elektirik elektronik sistemlerin korunması için elektriki yağ satıyoruz . alternatörü içine daldırdığımızda veya diğer sistemleri yapladığımızda su sorununu ortadan kaldırabiliriz.

ürün 43000 volta kadar yalıtkan ve ısı transferine müsade ediyor.

ercumentoflas' Alıntı:
ürün 43000 volta kadar yalıtkan ve ısı transferine müsade ediyor.

Çok ilginç, biraz daha detaylı anlatabilirmisin Ercüment şu ürünleri, nasıl satılır, fiyatı nedir vb.

Selamlar

fiyatının ne önemi var benim numunelerle koruma altına alabiliriz ?

başarılı bir ürüne benziyor. denemek isterim. distribütör kapağının olduğu yere sıkılabilecek bir ürün mü? yoksa sadece metale mi yapışıyor?

Benimde ilgimi çekti.Yani her Off-Road çuyu alakadar eder diye düşünüyorum.

Sprey şeklinde sanırım, bu ürünü satın alabileceğimiz bir adres varmı?

sprayi de var likidide likid olan daha mukavemetli spray olan ise elektronik ve hassas sistemler için bir araya geldiğimiz ilk fırsatta uygularız .
BolbuzJack' Alıntı:
Sprey şeklinde sanırım, bu ürünü satın alabileceğimiz bir adres varmı?
ben zaten may kimya istanbul satış müdürüyüm ama bizim uygulama sarfiyatlarımızı numune bazında hallederiz satın alacak birşey yok yani

Yaw cok komik araclari batiskafa cevirmenin anlami yok ki..Ozellikle videoyu izlerken cok guldum. Zorunlu haller disinda rota takibi yaparken bazen elbet girilir de hani "benim arabam yuzer de" demek icin en kucuk golete arac sokma olayini cozemedim. Tabi saygim var zevk meselesi ama riskli ve pahali bir zevk. Al sisme botunu koy arabanin ustune suya mi girmek istiyorsun gir cik :smiley: :smiley:

Sayın Defender snorkel konusunda yanlış düşünüyorsun..Snorkel su geçişinde işe yaradığı gibi, çamurlu sudada işe yarıyor..Çamurun motor için tehlikeli olduğu muhakkak..Hele ki battığınız zaman ki mücadelede bu dahada belirginleşiyor.Hava filtresinde çamur kalıntıları görürseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Bizim yaptığımız Off-Road gezilerinde tabiiki tam boy suya kimse girmez ama su dalga oluşturduğu zaman motora girme riski artar..
Hacıllı gezimizde dere geçişimizdeki su derinliği biraz daha fazla olsaydı hepimiz sıkıntı yaşardık
Buyrun videolara bakın:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11998.0

Bir bu resimde Yüksel'in(yuysal) önceki Pajerosunda snorkel olmadığı için sıkıntı yaşadı.Eğer son anda motoru kapatmasaydı durum vahim olurdu :smiley:

IMG_0301.jpg

IMG_0302.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR