Ssangyong Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pet-love Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,365

pet-love

Yeni Üye
Merhabalar, Honda cr-v sahibiydim ve vedalaşmak zorunda kaldım :( Şimdi Ssangyonglara ilgim başladı fakat kullanan birisini bulamadığımdan aklımda ki soruların cevabını bulamadım.

Şimdi bu arabaların motorunda arıza durumu nedir?
Yakıt tüketimi nasıl? (kendi sitesinde gördüm ama güvenemedim)
Kaza durumunda sağlamlığı?
Genel olarak sık oluşan problemler varmıdır?

Çok kısa yanıtlar verirseniz memnun olurum. Malum biz bayanlar araba alırken böyle oluyor :smiley:

Etiketler
Ynt: Ssangyong Hakkında

pet-love' Alıntı:
Merhabalar, Honda cr-v sahibiydim ve vedalaşmak zorunda kaldım :( Şimdi Ssangyonglara ilgim başladı fakat kullanan birisini bulamadığımdan aklımda ki soruların cevabını bulamadım.

Şimdi bu arabaların motorunda arıza durumu nedir?
Yakıt tüketimi nasıl? (kendi sitesinde gördüm ama güvenemedim)
Kaza durumunda sağlamlığı?
Genel olarak sık oluşan problemler varmıdır?

Çok kısa yanıtlar verirseniz memnun olurum. Malum biz bayanlar araba alırken böyle oluyor :smiley:

Alacağınız aracı hangi amaç için kullanacaksınız ?
Ssangyong hangi modelden bahsediyorsunuz ?
Motoru orijinal mercedestir sorun çıkartmaz, diğer aksam da sağlamdır ama sizin kullanım amacınıza göre her şey değişir tabi.
kaza durumunda ne tür tepki verdiği ile ilgili en güvenilir bilgi için hangi modele bakıyorsanız euroncap.com adresine bir bakın

ssangyong actyon sports modelinden bahsediyorum, günlük kullanım ve bazen arazi için kullanılacak. Yeni arabalar ve markaları yüzünden insan tereddütte kalıyor.

pet-love' Alıntı:
ssangyong actyon sports modelinden bahsediyorum, günlük kullanım ve bazen arazi için kullanılacak. Yeni arabalar ve markaları yüzünden insan tereddütte kalıyor.

asfaltta sorun çıkartmaz, arazide de zorlamak size kalmış ama kesinlikle güçlü bir dört çeker sistemi var, eniştemde 13 yaşında ssangyong vardı en son hollandadaki bahçelerindeki 10 küsur yaşındaki ağaçları sökmüştük arabayla :smiley:
gücüne güvenebilirsiniz
servisinin ne kadar iyi olduğunu ssangyong kısmında bir sorun o konuda bilgim yok

yaklaşık 2 aydır 4x4 actyon sports kullanmaktayım, şu ana kadar rahatsız edici bir durumla karşılaşmadım, yakıt tüketimi ortalama 9 litre civarında... aracı alırken baya araştırma yaptım kendi çapımda ve ssangyong almaya karar verdim ve şimdilik iyiki almışım diyorum... Asfalt kullanımı makas olmamasından dolayı cidden çok rahat,Ufak çaplı 1-2 arazi denemem de oldu (çok aşırıya kaçmadan) ve bir sıkıntı yaşatmadı bana sağolsun... Parasına bakarak değerlendirecek olursanız kesinlikle liste başı olacak bir araç...

İyi ama bunların hangisini düşünüyorsunuz ?
Ssangyong-Actyon-Sports.jpg

ACTYON SPORTS 2.0 lt 141Hp
sangyong1(2).jpg

ACTYON 2.0 lt. 141Hp
kyron27034661804ph9.jpg

KYRON 2.0 lt. 141Hp
ssangyong-korando-india.jpg

KORANDO 2.0 lt 175Hp
project-kahn-ssangyong-rexton-3.jpg
REXTON 2.7 lt. 186Hp

aracı bilmem ama bursa çevre yolunda brodway ile kaza yapmış halini gördüm durum ikisi içinde içler acısıydı arkadan çarpmıştı ön tarafı ise komple yoktu...
ama gene bilmiyorum tabiki belkide sağlam bir araçtır ama benim gözümde o kazadan sonra yeni kasa şahin gibi.....

arkadaşım çarpışma testini bir zahmet seyret daha önce bu bölümde paylaşmıştım..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47999.0

mountaineer16' Alıntı:
aracı bilmem ama bursa çevre yolunda brodway ile kaza yapmış halini gördüm durum ikisi içinde içler acısıydı arkadan çarpmıştı ön tarafı ise komple yoktu...
ama gene bilmiyorum tabiki belkide sağlam bir araçtır ama benim gözümde o kazadan sonra yeni kasa şahin gibi.....
erzurum'daki serviste takla atan bir araç vardı eminim o aracı görseydin sahibi gibi kaskonun üstüne para verip Kyron alır
cıkardın.

Bir tanıdığımda Rexton var çok eski sayılmaz ve çok memnun hiç sorun cıkarmadı ,fiyatına göre bakıldıgında kıyaslanacak başka bir alternatifi yok olanlarda en az 6-7 yaşında(ancak fiyatı yaklasıyor),sitede başka bir topikde yazmıştım actyon için aynı şeyi söyleyemeyeceğim kendime almak için test sürüşü yapmıştım araç 2 yaşında olmasına ragmen dökülüyordu yani size ssanyong markasını öneririm ancak model seçiminde dikkatli olmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Şunuda söylemeden geçemeyeceğim actyon modelide fiyatına bakıldığı zaman gayet mantıklı bir seçenek olacaktır emsalleri neredeyse 2 katı fiyatla satılırken kalite ve işcilik konusunda eksilerinin olması gayet normal ve bence uzun vadede engec 5 yıl içinde segmentinde söz sahibi olacak bir markadır.

mountaineer16' Alıntı:
Araçların çarpışma testlerinde önemli olan sürücülerin güvenliğidir.Kaza sırasında başka bir aracın size vurması,hızlı bir aracın duran bir araca vurması,vuran yada vurulan aracın sağlam yada kenar parçalarına denk gelmesi araçlardaki hasar görüntüsünü önemli oranda etkiler,önemli olan belirttiğim gibi sürücü ve yolcu güvenliğidir ki bu araçlarda kullanılan şase sistemi hummer marka jeeplerle aynı.Pert olan araçlarından bile nerdeyse burnu kanamadan çıkılan bir araç için ufacık kazalarda bile üstü açık cabrio araca dönüşen şahin benzetmesi biraz abes olmuş bence.:smiley:

Konuyla ilgisi yok ama Volkantürk arkadaşım geçen sene buluşma gezisi ile ilgili forumda ilk destek veren arkadaş olarak 19/02/2011 tarihinde yapacağımız gezide senide aramızda görmek isteriz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46002.80

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR