Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rottweiler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,292

rottweiler

Kamp II
Mesajlar
287
Tepkime Puanı
0
5lg4j.png
 

Etiketler
Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

Kısaca özetlersek Ssangyongun tüm motorları ve motor parçaları Mercedes mühendisleri tarafından 1 milyon kilometre dayanıklılık testinden geçirildiği bahsedilmiş
 

Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

Bu başlık araç hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için olsun ve benden gelsin
Üste yazanın canlandırılmış hali ;D
5lgrs.jpg
 

Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

Ssangyonglar bazı ülkelerde Mercedes amblemi ile satılmış araçlar
5lgzx.jpg
 




Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

Bu aracın direksiyonuna ilk oturup kullandığımda vermiş olduğu muazzam güven ve kalite ....
Motorun muazzam torku Sanzimanin vites oranları ... Yakıt tüketimi ... Dört lastiğin disk fren olmasi cogu c sınıfı Aracda bile olmayan 5 noktadan bagli amortisor sistemli arkabdingil ... Net 200 km surat ..
Herseyiyle Mercedes kalitesini ortaya koyuyor ...
 


Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

YIL 1997 AKSİYON DERGİSİ SSANGYONG KORANDO İNCELEMESİ:smiley:

ARAZİDE MERCEDES GÜCÜ
1 Kasım 1997 / SEMIH İNCEÖZ Koreli SsangYong firması Türkiye'de BMG Otomotiv tarafından temsil ediliyor. Türkiye'de bir çok 4x4 arazi aracı satılırken, bu yeni firma da nereden çıktı, tutulmaz, adını kimse duymamış diyenler oldu. Biz de SsangYong'un bu rekabete nasıl girdiğini merak ettik, gittik görüştük ve test ettik

Yepyeni bir köşe ile siz Aksiyon'er okuyucularımıza merhaba diyoruz. Bu haftadan itibaren zaman zaman bu köşede daha yakından tanımak isteyeceğinizi umduğumuz otomobilleri ( ve arazi araçlarını) test edip yayınlayacağız. Bu hafta sayfamızı SsangYong'un Korando 602 EL modeli ile açıyoruz.

Test ettiğimiz SsangYong Korando 602 EL'in en büyük özelliklerinden birisi, Mercedes marka motor kullanması. Dizel olan motorun gücü şehir içinde tatminkarken, arazide gayet başarılı. Motorun performansı arazide daha iyi anlaşılıyordu. Yaklaşma ve uzaklaşma açıları geniş olduğu için zor dağ yollarında bile fazla sorun çıkartmadı. Düz vites versiyonlarında Amerikan Borg—Wagner vites kutusu kullanılan Korando, hareket halinde iken bile 2 çekerden 4 çeker konuma geçebiliyor. Frenlere basınca durdurmak fazla zor olmuyor ama fren sistemi ABS'den yoksun olduğu için fren mesafesi kısa sayılmaz. 50 km/s hıza ulaşınca kapılar otomatik olarak kapanıyor. Araç debriyaj pedalına basmadan çalışmıyor. Arazide pek tercih edilmediği için hava yastığı bulunmuyor.

Korando, dizayn açısından ilgi çekici ve başarılı bir araç. Zaten bu tasarımından dolayı Korando'nun tasarımcısı İngiliz Ken Greenly, 1996 yılında "Yılın Off Road Tasarımı Ödülü"nün sahibi olmuş. Önde yuvarlatılan burnu, yuvarlak farlar, ince uzun sinyaller ve hoş arka tasarım, dizayn açısından Korando'nun olumlu yönlerinden bazıları.

Ön konsolun ahşap görünümlü olması zarifliği artırmış. 3 kademeli olan klima başarılı. Ergonomik tasarlanan Korando'da kumanda düğmelerine ulaşmak kolay. Ağırlığı yaklaşık 1.8 ton olduğundan yere sağlam basıyor ve heybetli görünümü ile hem arazide, hem de asfalt yolda insana güven veriyor. İçi gayet geniş ve arkaya geçiş zor olmuyor.

Bu satırları daha da uzatmak mümkün. En iyisi gidip bir SsangYong bayiine "Ben test sürüşü yapmak istiyorum" deyin ve aracı daha yakından tanıyın. Standart versiyonunun anahtar teslim fiyatı 36 bin 800 dolar+946 milyon TL.
 

Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

rottweiler' Alıntı:
Kısaca özetlersek Ssangyongun tüm motorları ve motor parçaları Mercedes mühendisleri tarafından 1 milyon kilometre dayanıklılık testinden geçirildiği bahsedilmiş


servis bulamadığımız yerde motorda meydana gelecek her hangi bir arızada Mercedes tamircisine gitsek sorun çözülür her halde
 

Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

kaan2002' Alıntı:
servis bulamadığımız yerde motorda meydana gelecek her hangi bir arızada Mercedes tamircisine gitsek sorun çözülür her halde
bulunduğum bölgede bir Musso var sahibi Mercedes özel servisinde bakımlarını yaptırıyor
 



Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

Ah birde burda yazılanların yüzde biri kadar şahsuvaroğlu tanıtsa aracı keşke.
 



Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

Ssangyong Mercedes motoru kullanırda Mercedes araçları Ssangyong tarafından üretilemez mi?

5m3dc.jpg
 

Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

Buradada hem Ssangyong hem Mercedes için uyumlu bir orjinal yağ filtresi görülmekte

5m42h.jpg



5m4b0.jpg
 



Ynt: Ssangyong resmi sitesinden Ssangyong-Mercedes kalitesi...

Ssangyong bakımını birçok mercedes özel servisi yapabiliyor. Şuan Eskişehirde50ye yakın ssangyong var kyron actyon sports ve rextron olmak üzere ve hepsi garantisi dolmuş 2. el araçlar. Arada 1 kaç tane 0 km var ama geneli 2. el. Çok kötü şartlarda kullanılanlarda var. Eskişehirde olanlar seçkin mercedes özel servisi 350 lira fiyat çıkarttı bana 50 bin bakımı için.Neler değişiyor acaba. Birde aracımı alacak adam gelceği gün caydı bende ssangyongumu erteledim. Ama sonunda inşallah kavuşucağım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Mesajlar
1,531,455
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst