Subaru vs Diğer Araçlar Sürüş Dinamikleri / Keyfi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rnk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,934
Ynt: Subaru vs Diğer Araçlar Sürüş Dinamikleri / Keyfi

alp140' Alıntı:
Nihayetinde Allah a şükür 2008 yeni kasa bir forester aldım
Bence müthiş bir araç, olmayanlara daha iyisi nasip olsun
Kullandığım yaklaşık 600 km boyunca hep zevk verdi.
Aramıza hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun. Kazasız sürüşler.

Etiketler

@alp140, hayırlısı olsun kazasız sürüşler dilerim ;)

@hazanfer, ee kanına bulaştı desene iyice, en kısa zamanda uygun bir araca kavuşursun umarım :smiley:

@tonkano, yine yapmışsınız yapacağınızı ;D

alp140 hem forester, hemde yeni kasa nediyim allah tekerine taş değdirmesin, güle güle kullan foresterını.

Serden valla Cafer ağbi iyimi etti kötümü bilmiyorum, içimdeki forester aşkı iki kat daha büyüdü şimdi, ama herşey maddiyat sonuçta :D :mad: işallah diyorum.

Araca gelince gerçekten hayalini kurduğum kadar varmış. Çok rahat ve zevkli bir araç.
Okadar inceledim bulabilidiğim tek kusur arka koltuk diz mesafesi; biraz daha geniş olsaymış arka taraf süper bir araç olacakmış.
Benim eski coltun arka koltuğu bile bundan genişti diz mesafesi olarak.
Cafer ağbinin kendi yaptığı ses izalasyonu ise aracın kapılarını zırhlı gibi yapmış doğrusu. Kapıyı kapatırken çıkan ses üst sınıf mercedesler gibi mübarek...
Eline sağlık ağbi değmiş uğraştığına. Birde focal ve pioneer olarak kurulmuş ses sistemi var tabiii oda başka bir zevk :smiley:

Ama lastikler çukurdan geçerken davlumbaza sürtüyormuş o ne yaaa ;D ;D ;D :D :D ... Nazar boncu ağbi :smiley:

Ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar saolun,
Yanlız bu benzin zamlarından sonra lpg taktırmaya karar verdim
Ankara'da Telefleks taktırmayı düşünüyorum,
Vialle yi düşündüm fakat mühendisleri işten çıkmış takamıyorlarmış
Site içerisinde arkadaşların yaşadığı tecrübeler var bu nedenle başlık kirliliği yaratmak istemedim
LPg taktıran arkadaşların tavsiyeleri varsa bilmek isterim, şimdiden teşekkür ederim

GezenGen bulmuşum Forester aşığını birakırmıyım, ilk ve önemli flört için uygun ortam hazırlandı ;D ;D.
Nerde bulunur böyle kısıtlı imkanlarla Forester aşığı. Parası olan zaten alıyor. Mühim olan; formumuzun duayeni olan bir arkadaşımızı kazanmak. Bilgi ve paylaşımla
önünü açmak. Bilgiler artınca daha güzel ve bilgili olunca keyifli bir araç sahıbı oluruz. Maddi ve manevi yönden kara geçeriz ;).
Çelebi Forestere beğenmene sevindim. Yaptığım şeyleri beğenmen mutlu etti beni. Yine yeni projelerim var. Azıcıkta olsa ekleme yapmak çok zevkli oluyor.
Diz mesafesi dediğiniz gibi makule yakın ama daha da iyi olabilirdi. Forester sankı birkaç aracın kırması gibi. Suv araçlar gibi arka diz mesafesi az. Daha çok binek araç gibi.
Sen önde oturunca, boş ver arkadakini. Arkadakıler çok rahat edince inmek istemezler ve zararlı sen çıkarsın ;D.
Ses yalıtımını yaptıktan sonra kalıteli ses sistemi yaptırmamak yazık olurdu. Abartısız ama kalıteli ses sistemi bizim araçlarda uygun verim alınabiliyor.
Lastıklerin (kışlık) 60 değilde 65 yanak olmasından dolayı bazen dablumbazın bir yerine sürtmesini anında hallederim ama dediğin gibi nazarlık ;D.
Senin aracında inan çok hoş bir araç. Ekonomik, yol tutuşu, servis, yakıt gibi konularda süper bir araç. Senin için sadece düz vites olması kötü. O fiyatlara binilecek on numara
bir araç. Aracım olmasaydı aracına talip olurdum. Hele sadece İstanbul da kalsaydım kesin alırdım onu senden. O yüzden istediğin Forestere alana kadar bence o aracı binmeye
devam. Her zaman şartlar daha da uygun hale geliyor.

Valla ilerisi için başka bir araç bakıyorum (Forester'ı eşim bırakmadığı için ;D ) bu fiyat aralığında, bu konfor ve güvenlikte, motor gücünde araç yok gibi birşey.

Kesinlikle fiyat/perfonmans/konfor/sağlamlık/sürüş olarak bence ilk üçe girerecek bir araç forester. Birkaç beklentınızı çıkarırsanız güzel araçlar var.
Nasılsa eşinizin Forester'ı var. Arada istersiniz. ;)

tonkano' Alıntı:
Kesinlikle fiyat/perfonmans/konfor/sağlamlık/sürüş olarak bence ilk üçe girerecek bir araç forester. Birkaç beklentınızı çıkarırsanız güzel araçlar var.
Nasılsa eşinizin Forester'ı var. Arada istersiniz. ;)

;D ;D Hiç güleceğim yoktu valla, izin alabilirsem kullanırım artık. Yeni kasa foresterlar ucuzlasa onlardan da düşünebilirim ama bütçem yok o kadar.

Herşey nasip meselesi.
İlk önce istemek lazım. Kanımca yeni Forester alırsanız yenge onu sizden ister belkide el koyar. Gönlünüze göre
araçlara kısa zamanda sahip olmanız temennilerimle.

tonkano' Alıntı:
Herşey nasip meselesi.
İlk önce istemek lazım. Kanımca yeni Forester alırsanız yenge onu sizden ister belkide el koyar. Gönlünüze göre
araçlara kısa zamanda sahip olmanız temennilerimle.

Çok teşekkürler, kısmetse daha birkaç ay var. Allah isteyen herkese nasip eder umarım.

GezenGen' Alıntı:
Çok teşekkürler, kısmetse daha birkaç ay var. Allah isteyen herkese nasip eder umarım.

Olan var olmayan var yaaa... Siz ikinciden bahsediyorsunuz. :mad: :mad:

Hayırlısı olsun Serden, işallah aradığın temizlikte ve fiyatta bulur güle güle kullanırsın. Ama Cafer ağbiyi dinle derim. Yeni kasayı almadan anlaşmayı yap eşinle sonra eskiye devam diyebilirsin. ;D ;D :D

hazanfer' Alıntı:
Olan var olmayan var yaaa... Siz ikinciden bahsediyorsunuz. :mad: :mad:

Hayırlısı olsun Serden, işallah aradığın temizlikte ve fiyatta bulur güle güle kullanırsın. Ama Cafer ağbiyi dinle derim. Yeni kasayı almadan anlaşmayı yap eşinle sonra eskiye devam diyebilirsin. ;D ;D :D

;D Doğru valla. Bu arada gönlüm yeni kasa Forester'dan yana elbette ama çok pahalı olduğundan Suzuki gibi daha araziye yönelik ve ucuz bir araç bakacağım sanırım. Darısı biran önce başına diyorum ;)

internetteki fiyatlar bir hayli değişkenlik göstermekle birlikte 2003 xt lerin alınabilir fiyatları nedir acaba?
selamlar, fatih.

Aracın km.si ve temizliğine göre değişir. Ayrıca büyük bakımının yapılıp yapılmadığı da önemli. Normalde 27bin civarı olması gerekir.

Herkese merhaba! Sonunda ben de bir mesaj yazmaya vakit bulabildim. Forester hakkında bir kaç görüşüm var: öncelikle eğer aracınızı bir yatırım olarak görüyorsanız bu başlığı okuyarak vakit kaybetmeyin derim. Daha önceki araçlarım 1.6 Vectra ve 206 GTI idi. Bir süre 96 200E kullandım. Sonra 2000 S-Turbo, 2003 2.0 XT'den sonra, şimdilerde 2006 2.5 Turbo kullanıcısıyım. Halkımız Forester'dan uzak kalsa da, ben Forester'in ülkemiz için tasarlandığını düşünüyorum. Yakıt tüketimi olarak konuşursak, evet çok yakıyor lakin, kabiliyetlerine, güvenliğine ve sürüş keyfine bakarsak gayet makul.

Bir araba alarak bir sürü arabaya sahip oluyorsunuz:
- Forester ideal bir aile arabası; geniş, yeterince rahat, sağlam ve tepinen çocuklara karşı çok sabırlı.
- Forester bozuk yollarda üzmeyen, otomatik ayarlı arka amortisörleri sayesinde ağır yüklerinizi taşırken kıçı çıkmayan bir iş ortağı.
- Forester spor otomobil keyfi veren, Mercedes'leri BMW'leri virajlara gömen gerektiğinde sizden de deli olan gençlik arkadaşınız.
- Forester hafta sonları uzaktan seyrettiğiniz karlı tepelere giden gizli geçidiniz, diğer SUV sahiplerinişaşırtacak 4X4'ünüzdür.

İyi bakarsanız kolay kolay ölmez. Periyodik bakımları diğer SUV'lerden daha pahalı değildir. Evet vergisi yüksektir fakat ödeyip de bir türlü yol-su-elektrik olarak size geri dönmeyen yollarda karşılığını verir.

Gelelim sürüş tecrübelerine. Bir haftadır Kuzey Ege'den Akdeniz'e 2000 km'dir yol yapıyorum. Bozuk ve sarsıntılı yollardan gelip denizin kıyısında oturduğumda yorgunluk hissi sıfır. Sanki şehirden ışınlanarak gelmişim gibi. Kabin gürültüsü düşük, müzik sistemi sesi bağırıp çığırmadan yormadan veriyor. Düzgün yollarda, yeni dökülmüş asfaltta yağ gibi kayıyor. Virajlar arttıkça keyif de artıyor. 2.5 XT'deki tiptronic vites, çok yeni bir teknoloji olmasa da akıcı ve spor bir kullanım sağlıyor. Yoldan çıkıp yaylalara giderken kapris yapmıyor. Uykunuz geldiğinde tam yatan ön koltukta bile kıvrılıp rahatça uyuyabiliyorsunuz (182 cm, 83 kiloyum). Denizli civarlarında yaptığım hatalı sollamada olduğu gibi, bir anda fırlayıp hatamı kapatıveriyor (Belki de böylece benim ve karşıdaki günahsız sürücünün hayatı kurtuldu)..

Kıyaslamak gerekirse,
206 GTI'dan çok daha hızlı ve esnek. 98 1.6 Vectradan daha geniş ve konforlu. Virajları çok başarılı, frenleri biraz zayıfça (virajlara hızlı girince tiptronic ile bir vites indirerek toparlamak çok zevkli).
Mercedes 200E'nin verdiği sağlamlık hissini veriyor ama hantal değil. Direksiyon çok başarılı. Şehir içinde yumuşak ve turu süper. Hızlı yollarda aktif ve sertliği güven verici.
Yüklemek - boşaltmak oldukça kolay. Farları iyi aydınlatıyor, karşıdan gelenleri de üzmüyor.

Yakıt tüketimleri:
Uzun yolda (şehirler arası Anadolu yolları 90-110 km/h kondüsyon ile) 8.8 lt.
TEM'de (İzmir-Aydın, 120-220 km/h 10.7 lt.
Şehiriçi trafiği (İstanbul Levent-Kadıköy-Beşiktaş aralığında) 14.7 lt
Şehiriçi trafiği (Ankara Çankaya-Eskişehir yolu-Çankaya okullar açık iken) 12.8 lt.

Tekrar görüşmek üzere...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR