Suzuki Vitara 1,6'den Daha Üst Modele Geçiş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cr-v Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,328

cr-v

Serkan
1.6 jlx suzimi satıp 2.5gv almayı düşünüyorum. bana tavsiyeniz ne olur.kimisi parçası yok diyo kimi olur mu canım parça tabii ki var diyo. yakıt hemen hemen aynı diyolar. devlet memuruyum. fırsat buldukça araziye gidiyorum. güç ve konfor istiyorum. çok fazla araca binmiyorum. jlx den konforlumudur. teşekkürler.

Etiketler
2.5 Grand kullanmadım ama 6 yıldır JLX kullanıyorum,
bildiğim kadarıyla fikrimi söyleyeyim.
Parçası JLX kadar rahat ve çeşitli olmaz, yan sanayi az bulunur, fiyatı daha yüksek olur, İstanbul'da değilseniz parça bekleme yanında anlayan usta konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Örneğin JLX in triger setini yetkili servislerde orjinalini 200-250 tl alabilirsiniz yan sanayiler çok daha düşük ama 2.5 in triger zincirinin ömrü 2 kat olmasına rağmen fiyatı kayışın 10 katıdır.
JLX den tabi ki konforludur.
Yakıt konusunda 2.5 motor normal şartlarda illa ki 1.6 motordan fazla yakar, ancak arazide çok ağır şartlarda belki fark olmayabilir veya az olabilir.
Örneğin ben 1.6 JLX e taktığım yol bilgisayarı ile anlık yakıt tüketimini görebiliyorum, düz şehirlerarası yolda sakin kullanımda 5 lt/100 km'ye dahi düşebilen araç, ekstrem arazi koşullarında 4L'de 40lt/100 km'ye kadar çıkabiliyor. Bu koşullarda 2.5 motor daha az zorlanacağından tüketim göreceli olarak JLX e göre makul olabilir.
Ancak genel ortalamada mutlaka 2.5 fazla yakacaktır.

ilginize teşekkür ederim. yakıtı falan geçtim vergiyi de kabullendim. korkum kronik sorunları var mı? parça temini gibi konular. ve keyifli bir araç mı?

cr-v' Alıntı:
ilginize teşekkür ederim. yakıtı falan geçtim vergiyi de kabullendim. korkum kronik sorunları var mı? parça temini gibi konular. ve keyifli bir araç mı?
Kullanmadığım için yanlış yönlendirmeyeyim ama çevrede gördüğüm;
gerek 2.5 V6, gerek JLX kasa 2.0 V6, kullanımda 1.6 JLX ten güçlü, keyifli, motorları daha teknolojik, 2.5 v6 sonuçta Grand olduğu için daha konforlu araç.
Japon üretimi sağlam, kronik sorunları olmayan araçlar.
Fakat iyi bilmeyen kullanıcıların ve ustaların eline düşüp, orası burası oynandığı zaman sıkıntı olabiliyor.
Eğer temiz, sahibi veya ustası yüzünden sorun edinmemiş bir araç olursa alınıp binilecek keyifli konforlu araç.
Bir arıza olduğunda anlayabilecek yakınınızda ustanız,
rutin bakım parçaları dışında sık gitmeyen bir parçası lazım olursa JLX e göre biraz daha fazla bekleyecek zamanınız,
son olarak JLX e göre biraz daha fazla masraf edecek bütceniz de varsa neden olmasın?
Ama bunları üçü bir arada değilse piyasada daha yoğun olan 2.0 Grand daha uygundur derim.
Allah hayırlısını versin.

güçlü bir araç daima insana keyif verir ancak bunun yanında madalyonun diger yüzü abdullah hocamın belirtigi konular kabulünüz ise hemen alın keyfini sürün derim saygılar.

v6 motorlu suzuki alıcaksanız..ilk yapılacak iş motor sesini soguk iken kaputu acıp dinlemekten başlayın..sahibi ısınınca motor sesi azalıyor derseki kaputu kapatın..ve oradan uzaklaşın.. ;D

sanırım Ankara'dansınız..motor konusunda bosch car serviceden şaşmayın..onların cihazına baglatın her şeyi ekrana cıkacaktır.. ;)

oguz1134' Alıntı:
v6 motorlu suzuki alıcaksanız..ilk yapılacak iş motor sesini soguk iken kaputu acıp dinlemekten başlayın..sahibi ısınınca motor sesi azalıyor derseki kaputu kapatın..ve oradan uzaklaşın.. ;D

sanırım Ankara'dansınız..motor konusunda bosch car serviceden şaşmayın..onların cihazına baglatın her şeyi ekrana cıkacaktır.. ;)
Abi Bosch service'lerdeki cihazlar bizim eski JLX lere de uyumlu mudur?

car servicede yetkili olmak cok ciddi iş..kts sistemini calıştıran program dvd si her sene kendini imha ediyor..eskiden görevimiz tehlike dizisi vardı o hesap.. ;D
her yılbaşı yeniler seniz saat gibi çalışıyor..senesi 3000 tl bir adet cd nin kullanım bedeli .

cokda ciddi prensibleri var..mesela yetkili mercedes bayisi size mercedes takvimi verdi duvara asarsanız..servis iptal..yada opel parcacısı size opel kalemi verdi masada duruyor..ne bileyim ford parcacısı ford yazan bir bloknot verdi..özel hafiye gibi müfettişlere denetim yaptırıyorlar..

obd giriş fişleri çeşitlilik gösteriyor..ceşitli adaptörlerle birbirine eklenip calıştırılıyor..elinde var ise ..olur derim..

onlar her araca bakım + arıza tespit işi yaptığından ellerinde vardır..derim.. :smiley:

oguz1134' Alıntı:

"Motor sesi azalıyor" derse bu neresi bozuk demeye gelir Oğuz Ağabey?

INsoMNiA' Alıntı:
"Motor sesi azalıyor" derse bu neresi bozuk demeye gelir Oğuz Ağabey?

kısaca triger kayışı ..işi gören ,,,,zinçir ve ekipmanları demek ,,herkes sökemez..sökse takamaz..adam gibi yapılması 2 bin tl üzeri olup ..cok bakımsızsa degigim rakam carpı..>> 2 veya 3 dür toplamı.. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.