SwissBike Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan allofsins Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,936

allofsins

Ana Kamp
Yer
Balıkesir/Ayvalık
xobg.gif

Swissbike firmasının ürettiği bisikletlerin pratikliği tam bana göre ve modellerini de çok beğeniyorum..En sevdiğim modeli "XO"...Sizin de fikir ve görüşlerinizi alabilirmiyim?

İnternetten araştırdım fakat Türkiye'ye henüz gelmemiş...Firmaya iki ay önce e-mail gönderdim,cevap yazmadılar...Acaba firmayla irtibata geçen veya satın alan var mı aramızda?

http://www.swissbike.com/

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: SwissBike Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Geçen hafta Los Angeles'tan Montague Swissbike X50 aldım.

Öncelikle LA'ye gitmeden önce Montague'nin sayfasından gideceğim yerlerin yakınlarındaki satıcıların adreslerini istedim. 1 gün içerisinde cevap verdiler. Daha sonra verdikleri e-mail, web, v.s. adreslerden satıcılar ile temasa geçtim ve ellerindeki modelleri öğrendim. ABD'ye gittiğim zaman da LA yakınlarındaki Laguna Beach'te yer alan Eletric Cyclery'den bisikletimi satın aldım. Liste fiyatı 550$ olmasına rağmen ve piyasada başka bir yerde bulamadığım halde buradan 500$'a aldım. Dükkanı Kevin Penrose işletiyor ve her konuda çok yardımcı oldu. Kendisi ile bayağı bir muhabbet ettik. 20 yıl önce İstanbul'a gelmiş ve çok beğenmiş. (Bir de şimdi görse ne düşünür acaba :smiley:

http://www.electriccyclery.com

Aslında bu siteden direk olarak sipariş etme şansı da var ancak bu durumda 700$ kargo masrafı ve muhtemelen gümrük ödemeniz gerekiyor ki bu da çok pahalıya mal oluyor. Avrupa'daki bir çok distribütörü de araştırdım ancak fiyatları çok yüksek. Eğer ABD'ye gitme planınız varsa en iyisi oradan gelirken yanınızda getirmek.

Bisiklet v.b. spor malzemelerini yanınızda getirdiğiniz zaman gümrükte hiç bir sorun olmuyor. Atatürk'te beni koliyle gören gümrük memuru doğal olarak hemen durdurdu. Ama kolide bisiklet olduğunu söyleyince içine bakma gereği bile duymadı. Büyük bagajlar için ekstra işlem yapıldığından gecikme yaşamamak için havalanına giderken normalden 1 saat daha erken gitmenizde fayda var. Sadece kullanacağınız havayolu şirkletinin bagaj haklarını önceden araştırın. Ben THYden biraz daha ucuz diye Lufthansa'yı tercih ettim ama sonunda pişman oldum. Hem Lufthansa'dan genel olarak memnun kalmadım hem de 250$ bagaj parası ödedim. Halbuki THY ile uçsam hiç bagaj parası ödemeyecektim.

Ben önden amortisörlü dağ bisikleti arıyordum ve 2010 yılı için en ucuz modeller X50 ve Paratrooper. Paratrooper biraz daha off-road kullanım için. Ben genelde şehir içi kullanacağımdan daha ucuz olan X50 modelini tercih ettim. Ancak şu anda X50 üretimi bitmiş durumda. Bu nedenle bulmanız zor olabilir. Benim sorduğum yerlerin sadece birisinde X50 vardı ve ben de onu aldım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR