Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan morkis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,747

morkis

Yeni Üye
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
0
Yer
Rio de Janeiro
Bu sitede ki ilk mesajim okudugum 100 lerce yorumdan sonra. :D

Hafta ici kisa mesafeli sehir ici kullanimi hafta sonlari ise dag tepe gezmek icin lada niva alimi sizce mantiklimidir.

Bu arac sahibi olacagim ilk ve uzun bir muddet boyuncada tek arac olacaktir.

Arac kullanimi konusnda tecrubesiz olusumdan dolayi ??? lada ile ne tur zorluklarla karsi karsiya kalirim.

Lada sehir ici trafiginde konforsuz suratsiz ve gurultulu gibi sayisiz yorum okudum bunlar benim icin onemli degildir.Ogrencilik hayatim boyunca lise universite dershane derken zaten omrum otobus ve minubuslerde sepet gibi gecti. Herturlu vibrasyon ve gurultu kirliligine karsi vucudum bagisiklik kazandi. :'(

Arkadaslarimin bir cogu benimle dalga gecmek maksatli olarak yokus yukari araba kaldirma derdin olmaz. minibus taksi soforu onune kirmaz gibi sayisiz saka girisimde bulunmussada bunlarin gercekten dogruluk payi varmidir.

Sizcede lada hafta ici 10 km mesafedeki ise gidip gelme aksamlari sinemaya yada alisverise gitmeye haftasonlari ise sevgiliyle kir bayir gezmeye bana yardimci olur mu ?

cevaplariniz ve yorumlariniz icin simdiden cok tesekkurler :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

Erol bey lada nivayı 6 yıl çok zevkle kullandım aynen sizin kullanmak istediğiniz gibi şu an bende defender var konfor bakımından defenderle kıyasladığımda lada niva onun yanında mercedes kalır yani konforsuz diyemeyiz parçası bol vede ucuz sayılır tek sorunu benim gözümde direksiyon hidrolik olmaması ve kaportadaki oksitlenmelerdir saygılarımla
 

Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

tesekkurler savas bey birde merak ettigim mesela ok144 lastiklerin arazi performansi son derece meshur niva lar icin peki bu tarz arazi lastikleri ve suspansiyon kitleri ile arac yukseltimi, sehir icinde guvenlik ozellikle fren mesafesinde buyuk dezavantajlar saglar mi acaba.
 

Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

Usulünce kullanılan bir nivada fren mesafesinde sorun yaşamazsınız zaten OK144 lastiklerle ıslak havada fren tutmayacağını ve yine ıslak havada sert dönülen virajlarda fırıl fırıl döneceğinizi bilirsiniz one göre hareket edersiniz. Ayrıca OK144 taktıktan sonra yeni başlayan biri için yükseltme ihtiyacı duymazsınız OK144 size uzunca süre yeterli olur. Nivayı tek araç olarak hangi şehirde kullanacaksınız, LPG mi benzin mi yakacaksınız, 10 km evden işe ama bu 10 km kaç dakika ya da saat sürecek yaşadığınız şehre göre değişir.
 

Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

bence şehir içi ve şehir dışı kullanabileceğiniz sayılı araçların içindedir lada bende kullanıyorum 2000 modeli var üzerinde asvalt lastiği ve çelik jant var hiçte ses yok izalasyonu çok iyi süratta gayet iyi zorlamadan 110 yapar istesen dahada gider ve hidrolik direksiyon hatta bugün 93 model gördüm oda hidrolik çok temiz sahibi satıyodu ararsanız bulursunuz parçası çok ucuz tamiri kolar bence alın
 



Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

lada yi istanbulda hafta ici pendik yakacik arasi kullanacagim. Araci su an almam ne yazik ki soz konusu degil su an sadece arastirma yapiyorum. yil basina kadar brezilya dayim istanbula dondugum zaman alacagim. Ancak istanbula dondugum zaman arastirmayla ilgili en azindan kafamda ki soru isaretleriyle ilgili olarak zaman kaybetmek istemiyorum. Ilginiz ve yardimlariniz icin cok tesekkurler.
 

Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

niva aradıgınız arac uygun bütceyle her iki yönlü kulana bileceginiz bir aractır
 

Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

Sanirim bir cok niva kullanicisini kendine asik edebilecek bir arac :smiley: aracin yerden ne denli yukseltildigi ve yeni lastiklerinin ebatlari hakkinda bir fikrim olmasada cok guzel gozuktugu kesin.

saygilar

LadaNiva00b
 

Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

Lada sehir ici trafiginde konforsuz suratsiz ve gurultulu gibi sayisiz yorum okudum bunlar benim icin onemli degildir.Ogrencilik hayatim boyunca lise universite dershane derken zaten omrum otobus ve minubuslerde sepet gibi gecti. Herturlu vibrasyon ve gurultu kirliligine karsi vucudum bagisiklik kazandi. Cry


burası gerçekten harikaydı :D aynı durum benim içinde geçerliydi benimşu an bir nivam var gayt memnunum.
 




Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

merhaba morkis,
öncelikle nivadan ne gibi bir beklentin var onu tespit etmeni öneririm. konfor şehir içinde yok denecek kadar azdır.ama yol dışında ised seni kesinlikle üzmez. sürat için formula yapmayacaksan sana yeteceğine umuyorum :smiley:. tecrübeye gerek yok diyorum zamanla öğreniyorsun özelliklerini ve ona göre davranıyorsun. arka koltuk biraz dar olduğu için çok fazla aile arabası değil ama senin yazmış olduğunun hepsini fazlasıyla karşılar ve MEMNUN kalırsın
 


Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

benim niva 2003 model ve geçen sene soft tip direksiyon kutusu taktım oldukça yumuşadı direksiyon hele oklar üzerindetken hidrolik falan istemezsiniz ama bu seferde gürültü problem oluyor hele düşük süratli trafikte.ben hafta içi 10-15 km çok yoğun olmayan bir trafikte kullanıyorum hiç rahatsız etmiyor desem yalan olur ama vardır her güzelin bir kusuru.
 

Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

merhaba bende lada 4x4 araştırıyorum ancak ülkemizdekiler araştırdığm kadarıyla 3 kapı bu haliylede güzel ama 5 kapılısı daha hoş göründü öğrenmek istedğim 3 kapıdan 5 kapıya çevirebileceğimiz yani uzatabileceğimiz yerler varmı ??
 

Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

bildiğim kadarıyla türkiyede 5 kapılı yok ama yanlış hatırlamıyorsam bir ara sahibinden com da siyah 5 kapılı nivalar ile aynı uzunlukta 3 kapılı bir niva vardı sanırım kendisi uzatmış olabilir
 



Ynt: Tek Araç Olarak Niva Kullanımı

evet bende görmüştüm oyüzden merak ettim acaba yapan yerler varmıdır diye bi umut : )
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,113
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst