Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 205,774
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

.

IMG_9390p.jpg

IMG_9392p.jpg

IMG_9396p.jpg

IMG_9399p.jpg

IMG_9403p.jpg

Etiketler

seyr-ü zafer' Alıntı:
Mimarisi ve yaşam tarzı korunmuş taş köylerden, kasabalardan geçerken insan her birinin sokaklarında saatler geçirmek istiyor ama buna zaman yetirmek mümkün değildi ne yazık ki…

Fotoğrafları da görünce :eek:, buralarda süre sıkıntısı olmadan doya doya, sindire sindire kalmak gerek; yoksa moral filan kalmaz insanda!.. :smiley:
Deniz kıyısı yerleşimleri, akçalı ve kültürel benzeşme gibi nedenlerle her yerde benzer olmaya başladı hemen tüm dünyada. O nedenle yöreyi, bölgeyi ve ülkeyi tanımak isteyenler, sizin yaptığınız gibi, daha içe, kırsala ve hatta gelişmemişe doğru direksiyon kırmalı... ;)
Bu arada bol Apenin fotoğrafları için de ayrıca teşekkür ederiz. :smiley:

Cavid Sezen

.
gezmen' Alıntı:
Fotoğrafları da görünce :eek:, buralarda süre sıkıntısı olmadan doya doya, sindire sindire kalmak gerek; yoksa moral filan kalmaz insanda!.. :smiley:
Deniz kıyısı yerleşimleri, akçalı ve kültürel benzeşme gibi nedenlerle her yerde benzer olmaya başladı hemen tüm dünyada. O nedenle yöreyi, bölgeyi ve ülkeyi tanımak isteyenler, sizin yaptığınız gibi, daha içe, kırsala ve hatta gelişmemişe doğru direksiyon kırmalı... ;)

Cavid Sezen
Cavid Hocam,
Ara yollarda kalınca çok sayıda güzel köy ve kasabanın içinden,kenarından geçiliyor. Ben otoyola neredeyse hiç girmedim 3500 kilometreden fazla süren İtalya etabında.

seyr-ü zafer' Alıntı:
Ara yollarda kalınca çok sayıda güzel köy ve kasabanın içinden,kenarından geçiliyor. Ben otoyola neredeyse hiç girmedim 3500 kilometreden fazla süren İtalya etabında.

Örneğin, çok yaşamsal bir gereklilik olmadıkça, İzmir-Çeşme ve İzmir-Aydın otoyoluna girmem; otoyola girdim mi yaşamla bağım kesiliyor adeta!...

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:

;D Cavit Bey aynı şeyi bende kendi kendime söylemiştim içimden :smiley:

İnsanın bazı fotoğrafları duvarına asası geliyor ama hangi evin duvarları buna yeter ki,görmek lazım,artık lcd tv ler ucuzladı,evde olduğunuzda açacaksınız büyük ekran tv yi,fotoğraflar orada dönsün dursun.Arkadaşların dedikleri gibi bitmez bu yollar,her karesinde oturup çay içmeyi isterdim ,ibiş koltuğunda oturup.

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba arkadaşım,
Size sağlıklı ve sıkıntısız uzun bir ömür diliyorum, tabi bizlerede diliyorum ki siz gezin, çekin, yazın bizlerde keyifle okuyalım (
Niyazi Bey,
Teşekkürler, hepimizin dolu dolu geçen ömürleri olsun...

gezmen' Alıntı:
Örneğin, çok yaşamsal bir gereklilik olmadıkça, İzmir-Çeşme ve İzmir-Aydın otoyoluna girmem; otoyola girdim mi yaşamla bağım kesiliyor adeta!...

Cavid Sezen

Cavid Bey,
Siz zaten iyi biliyorsunuzdur, gitmemiş arkadaşlar için İzmir'den Çeşme'ye Mordoğan-Karaburun- Ildırı üzerinden gidip ıssız koylara, terkedilmiş Rum köylerine uğramalarını tavsiye ederim.

SERKANEFE' Alıntı:
;D Cavit Bey aynı şeyi bende kendi kendime söylemiştim içimden :smiley:

Bazen fotoğraflar gidilen yerin atmosferini anlatmakta yetersiz kalıyor, özellikle Norveç kırsalı, İtalya ve Güney Mısır için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

mayıstosböce' Alıntı:
İnsanın bazı fotoğrafları duvarına asası geliyor ama hangi evin duvarları buna yeter ki,görmek lazım,artık lcd tv ler ucuzladı,evde olduğunuzda açacaksınız büyük ekran tv yi,fotoğraflar orada dönsün dursun.Arkadaşların dedikleri gibi bitmez bu yollar,her karesinde oturup çay içmeyi isterdim ,ibiş koltuğunda oturup.

İbiş koltuğu-İbiş oturuşu konulu sohbeti okumuştum forumun Karavan Mahallesi'nde, daha önceden bu kavramdan haberim yoktu. Plastik "Deli Ziya" tüneğimi tavsiyeler doğrultusunda edineceğim İbiş Koltuğu ile değiştirsem mi diye ciddi ciddi düşünüyorum :smiley:

Zafer hocam Amelie filmini seyrettiysen orada bir tane cüce biblo var,her yeri gezen,gittiği yerlerden karpostal gönderen(detaylı anlatmıyorum seyredenler bilir) inan onun gibi ikon olabilirsin bu sandelye ile.Benim geldiğim son nokta dağın zirvesine bile çıkıyor olsam sırt çantama mutlaka bir tane ibiş koltuğu bağlarım,artık güdü olarak gördüğüm her güzel manzarada kendimi bu koltuktan seyrederken buluyorum.Bu son fotoğraflarda bunu hissetmemek imkansız zaten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR