Terios 1.3 almak isteyene önerileriniz ne olur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan freegraf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,455
Ynt: Terios 1.3 almak isteyene önerileriniz ne olur?

ben 2006 terios DX kullanıcısıyım.abs,klima,arkaPark sensörü gibi donanımları mevcut.4x2 ve 4x4 seçenek kontrol tuşu var.araç yerden bayağı yüksek.kum ve çamur performansı çok hoşuma gitti.helal olsun verdiğim para.vergi ve yakıt durumu 4x4 ler içerisinde en güzeli.kısacası çok memnunum.bu küçük keçiye sahip ol derim arkadaşım.

bol doğalı günler.

Etiketler

freegraf' Alıntı:
Terios kullananlar neredeler. kimse yokmu ahali ? biraz birşeyler anlatın.canlı canlı...selamlar.

Merhaba

Kiacı olmazmı mehmed bey

terios derim ben ferozaları hala dipdiri görünce bende bayağı düşünmüştüm ferozaları kısmet

Sn.Ömer bey bu 4x4 hikayesi epey dolaşık.insan ha bire kafasını karıştırıp duruyor.biraz tuz meselesi.ayrca bu aralar pek görüşemiyoruz.

ak07' Alıntı:
ben 2006 terios DX kullanıcısıyım.abs,klima,arkaPark sensörü gibi donanımları mevcut.4x2 ve 4x4 seçenek kontrol tuşu var.araç yerden bayağı yüksek.kum ve çamur performansı çok hoşuma gitti.helal olsun verdiğim para.vergi ve yakıt durumu 4x4 ler içerisinde en güzeli.kısacası çok memnunum.bu küçük keçiye sahip ol derim arkadaşım.

bol doğalı günler.

sayın ak07 arkadaşım.terioslar sürekli 4 çeker konumunda olan araçlardır.Bahsettiğiniz tuş aracın diferansiyel kilidini devreye sokmaya yarar.Çoğu terios kullanıcısınında bu durumdan haberi yoktur.

bilgi için çok teşekkür ederim arkadaşım.

2001 model sx im var geçen hafta 45 bin bakıma götürdüm 400 tl fren merkezlerle birlikte tuttu.şahin e her ay o kadar masrafım oluyordu.
işim gereği hafta sonları ve her fırsatta dağda bayırdayım lastik eksikliği sebebi ile birkaç defa battım ama terios yapısının çok daha üzerinde işler başarıyor.
hız ve makas olayları da var gönlümde ve bunu terios yaşatıyor savrulcam hisside pek yok.yakıtta öğle çok fazla değil sınıfına göre...
tekrar bir araç almam gerekse o yine terios olurdu.

IMG_0018.JPG

sn fikret paylaşım için teşekürler.iyi gezmeler.

1500 cc'lik terios yokuşları 3. vitesle 80 km/h'ye kaptırıyorum hızını koruyarak çıkıyor, 1300 cc ise 3. vites 80 km/h ile başlarsınız ama yokuşun ortasında 2. vitese düşersiniz.

Herkese selamlar bu günlerde Terios bakan biri olarak tüm değerli bilgilerinizi okudum çok faydalı ve ikna edici olduğunu söyleyebilirim.
Terios un özelliklerini kullananlar dahi bilmiyor.

Şu konuları bilen varmıdır.
Terioslar sürekli 4x4 müdür. (Benim öğrendiğim önden çekiyor normal sürüşte)
Dört çeker için bir tuş bulunuyor saten. (Bu tuşa bastığınızda aracı hem ağır devire alıyor hemde difransiyeli kilitliyor) servisten aldım bu bilgiyi.
Biraz daha büyük ve çamur lastiği takan arkadaşımız olduumu acaba.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52269.0

şu linki bir inceleyin :smiley:

2004 teriosum var ,araç sürekli 4 çekerdir.bahsettiğiniz tuş difransiyel kilidini devreye sokmayaya yarar.

Servis bunu bilmiyor o zaman.

Düğmeye bastığınızda araç hem ağır devire geçer hemde difransiyeli kilitler demişti bana.

Servis bunu bilmiyor o zaman.

Düğmeye bastığınızda araç hem ağır devire geçer hemde difransiyeli kilitler demişti bana.

Kendi web sitelerinde öyle yazmıyor. Ağır devre dair de herhangi bir ifade yok. Ağır devre geçse gerek diye düşünüp evet evet geçiyor demişlerdir. Ben mesela bazen lpg satan yerlere lpg de katkı var mı diye soruyorum. Bunun iyi birşey olduğunu zannetip evet var diyorlar sonra almaktan vazgeçip başka bir istasyona yönelirken fikir değiştiriyorlar yok abi öyle değil o değil de bu var moduna giriyorlar.

Terios'larda ağır devir yok sadece üst modellerinde orta difransiyel kilidi var. Satış görevlisi arkadaşlar bazen satış yapabilmek adına ağır devrin ne olduğunu bile bilmeden evet var diyebiliyorlar. Zaten ağır arazi şanzımanına sahip kaç SUV var ki piyasada?

Ağır devir var diye nerdeyse alıyordum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR