Ynt: Terios'dan Sonra Forester'e Geçiş Olur mu?
Sayın szt,
şaka tarafıydı. Hele ki, bizim oralarda meşhur bir lafı vardır;"Bir atımlık barutum var" misali sık elemek zorunda olduğumuzdur.
Sizinde öyle olmanız çok güzel. Ben Navara'yı biraz öyle aldım epeyce tuzlu bir deneyim oldu bana.
Ben sizin aracınızın eksiklerini bilemiyorum, kaldı kı aracınızda pek tanımıyorum. Ama size şunu söyleyebilirim; Ben Forester harıcı birçok araç sürdüm ve sahibi oldum. Halende arkadaşın oto kuaförüne gelen çok çeşitli araçları da kullanıyorum. Fikrim şu;
Forester, yalıtım yapılmadığında orta sınıf araçlar gibi ses alıyor. Ama, yumuşak lastik ve alt,üs,yan,tabandan yapılan ses yalıtımından sonra. Üst sınıf araçlara yakın bir sessizlik
oluşuyor.
Hatta birçok mercedes ve bmw aracı sökük olduğunda incelediğimde benim uyguladığım yalıtımdan daha azını uygulamış. Sadece mercedes en güzelini uygulamış. Orjınal
yapılan yalıtım ve imkanlarını sper kullanmış. Araç monte edilirken yapılan yalıtım süper olur. Ayrıca arac diazyn edilirken boşluklar ona göre birakılıyor. Bu boşluklara yalıtım malzemeleri
özel tekniklerle şekillenip seri üretimden çıkarılıp kolayca uygulanıyor. Biz sonradan yaptığımız için bazı yerleri yapmakta zorlanıyoruz. Bazende imkansız hale geliyor. Mesela ben içerden torpido altına yaptım yalıtımı. Ama önden motor içinden yapmadım. Onuda biraz da içeri boxer motor sesi gelsin diye ;D.
Sonuçta araç muadillerine göre güzel bir araç, tek eksığı yakıt; oda süerkli 4*4 olması, sürüş güvenliği ve perfonmans olarak size dönüyor. Hele tüp taktırırsanız mesele tamam.
Sahıp olduğumuz araçların bizim için en iyi araç olması dileklerimle. Sağlıcakla...