Ynt: The Team 34 / Bulgaristan Sınırına Köprü Çalışması / 23-25 Nisan 2010
tolga bak bana güven, Discovery 2 çok güzel bir araba, ileride belki tekrar almayı isteyebilceğim bir araba. Ama suzukiye göre konforu ve motor gücü vede çacmi ile dogru orantılıda masrafı olan bir araba. Çünkü birisi ile 100 beygirle 1200 kiloyu arazide dolaştırmaya çalışıyorsun, birisinde 2600 kiloları 170-180 beygirlerle aynı arazide götürmeye çalışıyorsun. Dolayısı ile metaller ve elektroniklerin üstüne binen güç ve gerilim discovery gibi iri ve güçlü araçlarda çok daha fazla. Fizik kuralı bu. Ve bunun içinde aldığın konfor ve gücün karşılığını ödemeyi göze almak lazım. Discovery 2 alırsan suzukiyi kullandıgın rahatıkda oraya buraya vuramayabilirsin, ben vuramıyordum çekiniyordum sürekli mesela.
Discovery 1 ise biraz daha az konforlu ve elektronikli olduğu için , vede defender altyapısında oldugu için daha kütür kütür bir araba. Maliyeti ve devamlılığı daha ucuz bir araba.
Ben suzukiyi bir geçiş aracı olarak düşünüyorum baya Land Rover araştırmış biri olarak baya güzel planlarım var. Ama bu tip planları bir anda heyecanla yapmak yerine ağır ve doğru adımlarla yapıcam. Suzuki nasılsa sorunsuz ve el altında hazır. Hatta 2. bir araç yapınca suzi yi satmayabilirim bile 2. araç olarak kalır.
Sana da tavsiyem bunları iyi düşün. eğer uzun süre binecek az sorunlu bir Discovery istiyorsan ve off road yapıcaksan Aytuğa aldığımız gibi yada Benim araç gibi , veya Mertin araç gibi bildiğimiz araçları almalısın. Yada hurdaya 5 var bişey alıp sana tertemiz toplamamız lazım.