Toyota Hilux Ön Takım Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanaybars Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,753

aslanaybars

HI-LUX 1985...2.4.LN56
Yer
zonguldak
merhaba arkadaslar 85 hılux sahibiyim...bugün aracımla biyerden dönüş yaparken direksiyon kitlenir gibi oldu ve zor toparladım sanıyorum ön takımlarda baya bi sorun var...ne yapalım diye düsünüyorum direk servisemi yoksa tanıdık usta varmı yardım bekliyorum... :-[ :-[ :-\ :-\

Etiketler

Ynt: Toyota Hilux Ön Takım Sorunu

direksiyon kutusuna baktır derim önce ön takıma değil kitlenir dediğin sanırım takılma yaptı

evet abi takılma yaptı gibi arada yapıyo dediğin gibi direksiyon kutusuna baktırmak lazım gibi ayrıcada ön takımlardanda bayadır ses geliyo sag ön taraftan güzel bi bakıma ihtiyacı var...ilk önce bunları halledip daha sonrada boya kaporta işleri var...servis olayı kaca patlar acaba bilginiz varmı tümer ve ünal abi....

Selam Kardeş,

aracın 4X2 ve ön düzen olarak tüm japonlarla aynı özelliklere sahip..
Salıncaklı tip..
Direksiyon kutusundan alınan hareket,rot kolları ile sağ ve sol tekerleklere iletilir(standat direksiyon sistemi)..
buraya kadar herşey tamam...
senin problemin,rot kollarına bağlı alt rotiller,sağ ve sol tam turda istinad görevi gören alt salıncak tablasına dayanır ve direksiyonun tam turu tamamlanır..
Kilitlenmenin sebebi ise ,
1) rot ayarı şart
2)bu rotillerin alt tablaya değdiği yeri gres'le..kilitlenme olmayacaktır.

maliyet konusunu bilemem,standart bir ön takım masrafından fazla olacağını sanmıyorum,özel kariyer gerektiren bir durum yok,her tamirci ustası sorununu çözebilir..

birde gelen ses konusu vardı, onun sebebi ise,alt ve üst salıncak tablalarının şase bağlatılarındaki lastik takozlar..aşınmışsa değiştir,iyi durumdalar ise yağdanlıkla üstten bir miktar yağ damlat,zamanla pamuk gibi olur.. ;)

sevgilerimle

eyvallah mudanyalı abi....dediklerini aynen uygulıycam tesekkür ederim......yalnız umut abi kafam karıstı sen öyle deyince biraz daha acarmısın konuyu..yani mudanyalı abinin dediklerinde yanlıs bi dırum mu söz konusu :( :(yoksa :-\ :-\ne...acaba...söyledikleri mantıklı geldi olması gerekenler bunlar degilmi yoksa...

aslanaybars' Alıntı:
eyvallah mudanyalı abi....dediklerini aynen uygulıycam tesekkür ederim......yalnız umut abi kafam karıstı sen öyle deyince biraz daha acarmısın konuyu..yani mudanyalı abinin dediklerinde yanlıs bi dırum mu söz konusu :( :(yoksa :-\ :-\ne...acaba...söyledikleri mantıklı geldi olması gerekenler bunlar degilmi yoksa...
İzlenmesi gereken yol, kontrol edilecekler doğru. Ancak araçta alt ve üst salıncak olmaması gerekir, daha basit bir sistem makaslı olduğundan...

sagolasın umut abi eyvallah...aynen uygulamaya geciyorum ben notumu aldım yarından itibaren... ;)saygılar

umutcelikel' Alıntı:
85 Hilux'ta salıncak olmaz. En azından 4x4'ünde yok. Makaslı tip.Yeni model helezonlular salıncaklı.

Sn.Çelikel, Aybars kardeşin arabası 4X2..? sanıyorum okuduğunuzu anlamakta ve benim bilgilendirmeme cevap vermekte acele etmişsiniz.. ;)

MUDANYALI' Alıntı:
Sn.Çelikel, Aybars kardeşin arabası 4X2..? sanıyorum okuduğunuzu anlamakta ve benim bilgilendirmeme cevap vermekte acele etmişsiniz.. ;)
;D ;D ;D ;D
Aybars 4x2 dememiş arabasına, siz de tahminde bulunmulsunuz sandımdı:smiley:)))))))))))))))
Alışmamışım tabi burada 4x2 görmeye...
Aybars gel hazır ön takım bozulmuşken 4x4 yapalım şunu ;D

umutcelikel' Alıntı:
;D ;D ;D ;D
Aybars 4x2 dememiş arabasına, siz de tahminde bulunmulsunuz sandımdı:smiley:)))))))))))))))
Alışmamışım tabi burada 4x2 görmeye...
Aybars gel hazır ön takım bozulmuşken 4x4 yapalım şunu ;D

Forumda pek fazla etli-sütlüye yorum yapmaktan kaçınmaktayım..
Aybars'ın bu türlü bir problemi olması dolayısı ile ve sorununda her 4X2 pick-up ta olabileceğini,dert etmemesi gerektiğini anlatmaya çalışmıştım..
Kendisininde en kısa sürede,arzu ettiğinin en iyisine kavuşmasını dilerim..
Mutlulukla kalın..

eyvallah mudanyalı abi...sagolasın verdiğin bilgiler doğrultusunda aynen uygulamaya gececeğim ben..sizler olduğu sürece bu arabayı 4*4 bile yaparız... ;) ;) ;)tekrar tesekkürler ilgilendiğin için...görüsmek üzere...saygılar...sevgiler..

eyvallah umut kaptan...yaparız ama orjinal bi arac benim için 2.sahibiyim..arac masallahlık bi arac...müzelik...buna güzel bi bakım yaptırıp 4 runner alma niyetim var insallah...yardımlarınız alakanız için tesekkür ederim...görüsmek üzere saygılar...sevgiler.. ;)

aslanaybars' Alıntı:
merhaba arkadaslar 85 hılux sahibiyim...bugün aracımla biyerden dönüş yaparken direksiyon kitlenir gibi oldu ve zor toparladım sanıyorum ön takımlarda baya bi sorun var...ne yapalım diye düsünüyorum direk servisemi yoksa tanıdık usta varmı yardım bekliyorum... :-[ :-[ :-\ :-\

Bu 2003 ve daha eski toyota HILUX modellerinin ön takım problemleri'ni oldum olası çözemdiler gitii..
bizdede var 2001 model toyota hılux,yani arabanın başına gelen ,çok afedersinizi ama ölmüş eşşeğin başına gelmedi.. :smiley:

arabanın fotoğrafını yükleyecektim ama bir türlü yapamadım nedense..önizlemeden'de baktım-yapmaya çalıştım olmadı..ama başka resim yükleme sitesinden atınca oluyor..
bu seferde,sayın yönetici arkadaşların uyarılarını dikkate aldım..bunun için bizim arabanın resmini yükleyemedim..,

hıluxların ön takımında bence en zayıf yapılan kısım;
amortisörlerin takıldığı alt tablanın,üst kısmı..
yani amotisör'ün üstkısmının geçtiği yerler zayıf yapılmış.. senede 3 kere amorisör değiştirdiğimi bilirim..yani o bölüm zayıf kaldığından,amortisörün üst lastiği gevşemekte,zamanla kopmakta ve bir müddet sonra,ses yapmakta..hatta direksiyonu kilitlemeye kadar gidebilmektedir..
biz bu problemi,o zayıf kısma dar ve kalın bir pul attırıp,kaynattırdım..
içini ve dışını avuç taşlamayla taşladılar.. ve her iki amortisörü'de bu şekilde yaptılar.. ve problem ortadan kalktı..

ha.. yeni modellerde(2008-2009) bu tür problemleri-şikayetlei daha duymadım..

selamlar..sevgiler..saygılar..

CIMG3808.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,043
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR