Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,826

omergin

Kamp III
merhabalar,
08 model 4x4 toyota hilux sahibiyim.. aracımı yaza dogru biraz yukseltmek niyetindeyim simdiden arastırmalara basladım.. hedefim 2" lik bir yukseltme yapmak, 31" veya 32" lik lastikler kullanmayı dusunuyorum..

size sormak istedigim asagıda linkini verdigim urunlerin uygulamada ne gibi farklar doguracagı?

http://72.34.32.141/~snakerac/product_info.php?cPath=3_107_233&products_id=2313&osCsid=34d403b5a95a09eeeeb888159f4eb4aa

http://72.34.32.141/~snakerac/product_info.php?cPath=3_107_233&products_id=2522&osCsid=34d403b5a95a09eeeeb888159f4eb4aa

ayrıca linkteki urunler birhayli pahalı geldi bana, oldmanemu lar bile daha uygun fiyata sanırım (pek emin degilim)..

buarada 08 hilux için dusunceleriniz nelerdir, çok agır olmayan offroad kosullarında ve doga gezilerinde bana sorun çıkarır mı?

Etiketler
Ynt: Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

Ürünler Avustralya doları üzerinden sanırım. 1 Avustralya Doları = 1.03 YTL
Ama yinede pahalı gibi,nakliyesi,gümrük sorunları vs...

Eğer o kiti takarsanız aracınızı 1 yada 2 ay sonra çatırdamaya başlar,bu kit aşırı serttir.Heavy duty yazıyor açıklamasında zaten.Asfaltda top gibi sekersiniz.Ama genede ben pek karışmıyım,nede olsa çok bilen tayfa var burda onlar yardımcı olur size.Ben oldmanemu getirttim hemde Amerikadan 3,5 inch herşey dahil 1350 dolar civarına geldi.Rockyroadoutfitters diye siteye girip ordanda fiyat sorabilirsiniz.

tugsan bey açıkcası en çok sizden yanıt bekliyordum bu konuda, aracınız gerçekten çok guzel olmus..
oldmanemu yu hangi kanal vasıtasıyla getirttiginizi ogrenebilirmiyim..

ben 09 4x2 sini kullanıyorum. bana "çok agır olmayan offroad kosullarında ve doga gezilerinde" en ufak sorun çıkarmadı. arazi kabiliyeti olarak 4x2 olmasına rağmen ben çok memnunum. kendim kaşınarak 2 kere kaldım :smiley: 1 i göl e ötekisi de çok kötü bir çamura girmem sonucu. ben tepe tepe kullanıyorum ama daha çok arazide gezmek, kamp alanı ulaşımı üzerine.. 4x2 olduğu için ordan çıkmaya burdan zıplamaya gelmiyor benim araç, zaten yeteri kadar yüksekliği de yok onun için ve 2 ton. ama hilux un 4x4 ü süper bi araç bence. hertürlü şartta size yardımcı olacaktır. motoru da güçlü torku da iyi yüksekliği de bir arazi aracına göre tatmin edici hatta fazla, toyota pickup ları için söylenen 1 milyon km de efsane sayılmaz, muadilleri 200bin de dökülmeye başlarken hilux adventure a böyle bir iftira atıldığına rastlamadım henüz .. yeni model pick up klasmanında 4x4 hilux adventure ın rakibi yok bence piyasada. fakat nedendir bilinmez doğru düzgün reklamı bile yok ve hiç tanınmıyor yeni hilux. yükseltme konusunda bir bilgim yok fakat kesin görmüşünüzdür şu kutup a giden kırmızı hilux u.. onda yükseltme yok sadece çamurlukları genişletilerek yapılmış. bir fikir olsun.
kazasız belasız kullanın.. iyi günler.

daha uygun fiyatlı dışarıdan bir şey getirtmeden mevcut parçalara o müdahale edilerek 3-5 cm yükseltme mümkün mudur?

fatihk26' Alıntı:
daha uygun fiyatlı dışarıdan bir şey getirtmeden mevcut parçalara o müdahale edilerek 3-5 cm yükseltme mümkün mudur?

evet mümkün, makaslı sistemde makasları difrensiyelin üzerine alarak yükseltme yapılıyor. ön için de helezonlar açılıyor (gerdirilerek) ya da kaynak.. ama helezonlara gerdirme ve kaynak olayı hiç hiç güvenilir değil bence. tamam yaparız diyor ustalar ama, asla güvenilmez..
onun dışında bir tanıdığım kendi hilux' ını yükseltti 2 senedir kullanıyor sorunsuz, ve bir çok araca da uyguladı.. ona ulaşmanızı sağlayabilirim.

araç bu . 4x2 hilux. istediği yüseklikte de yükseltme yapabiliyor.

helezonlar bir kaç cm.e kadar gerdirilebilir makaslarında altına takoz vs. olabilir diye düşünüyorum arkadaşınız nasıl bir yöntem kullanıyor acaba? istanbul dışındayım ben. teşekkürler...

fatihk26' Alıntı:
helezonlar bir kaç cm.e kadar gerdirilebilir makaslarında altına takoz vs. olabilir diye düşünüyorum arkadaşınız nasıl bir yöntem kullanıyor acaba? istanbul dışındayım ben. teşekkürler...
ben de daha byük lastikler takmak için uğraştım geçen aylar. lastikler sığdı fakat en ufak tümsekte çamurluğa sürttü.. helezon gerdirme olayını çözüm ararken öğrendim.. dediğiniz gibi 1.5 cm kadar açılabileceğini söyledirler. fakat dediğim gibi güvenilir gelmedi bana. ve araç araziye girince o helezonlar eski ölçüsüne basar diye düşünüyorum. makaslara takoza gerek yok difransiyelin üstüne aldığınız zaman oldukça yükseliyor arka taraf, ama o yükseltiyi helezonlardaki gerdirme karşılayamaz. bu durumda takoz olabilir belki takoz uygulaması hakkında bir bilgim yok çünkü güvenilir olmadığını çok duydum. zaten yükseltme işlemi güvenilir biri işlem değil. abs ayarları fren mesafesi yakıt sarfiyatı ciddi şekilde değişiyor..
herneyse ben aracım daha garantide olduğu için şimdilik vazgeçtim bu sevdadan :smiley: çıkınca kısmetse üstteki araç gibi yapacağız.
kendisi istanbulda. ne olur nasıl yapar pek bilmiyorum bende sadece bir resim var, bildiğim kadarıyla ön aksamı aynı şekilde kopyalıyor, ve ekliyor. hiç bi şekilde kaykak, ekleme ya da çıkarma işlemi yok.. ve %100 geri dönüşümü olan bir işlem. eğer daha detaylı bilgi isterseniz kendisiyle de konuşup bilgilerini verebilirim pm aracılığıyla.

bende çok merak ettim arkadasın neler yaptıgını, ogrendiginizde burada paylasırsanız memnun olurum.. maliyeyi hakkında bir bilginiz var mı peki?

dronder' Alıntı:
4x2 araca böyle yükseltme yapmak ve mt lastik takmak görselden öte pek bişey ifade etmez...

cadde için yapılmış gibi...

ama 4x4 olsa tek kelime "SÜPER" olmuş....
aynı yorumu bende yaptım :smiley: ama çamur performansı sahiden artmış. bizim 4x2 hiluxlar 2 tondan fazla olduğu için çamurda en ufak hız kesmede pof diye kalıyor :smiley: fakat bu araç ciddi şekilde balçık bir arazi ile başedebiliyor, bunda motor güçü ve mt nin rolü büyük tabiki.. yinede katılıyorum 4x4 hilux olsa tadından yenmez :smiley: ama onu da 4x2 ile 4x4 ünün arasına 2.100 lira vergi farkı koyanlar utansın..

maliyeti hakkında bir bilgim yok..

ilginize teşekkür ederim vergi demişken kasko değerini maliyeye ibraz ederek vergi dilimini bir alt dilimden ödemeyi başardım (2.0 lt araç gibi) ayrıca 4*2 leride panelvan sınıfına almışlar bildiğim kadarıyla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,976
Kayıtlı Üye Sayımız
166,728
Kaydolan Son Üyemiz
yavuzra

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR