Merhabalar, sayın umut401 tarafından bilgi ile peşine düştüğüm tutamak konusu sonuçlandı. Deneyimimi aktarmak isterim.
Önce Hyundai H100 aracın ön direk üzerine takılan tutamaklarını yedek parçacıdan istedim. bana ikisi aynı numaralı ama sonra poşetlerin içinde farklı çıkan iki adet tutamak verdiler. 10+10=20 TL'den aldım. Takmaya kalktığımda biri doğrudan direk üzerine üst tarafta delikleri olan tip çıktı diğeri yan yüzeylerinde delikleri olan daha geniş bir yayı olan model çıktı. Bu ikincisi gerçek H100 modelmiş. Diğeri Starex araca aitmiş

. neyse ben bu Starex araca ait olanını beğendim. Ama aldığım parçacıda bu modelden ikinci bir parça yoktu. Hyundai servise gidip sordum (Starex model olduğunu buradan öğrendim) ama burada da fiyatı 40 TL imiş. Mecburen buradan alarak taktım. Gayet güzel oldular.
Bu arada TLC BJ 60 araçlarda ön direklerde tutamak bağlanacak delikler mevcut, ama somunları yok. İki delik arası 160mm. Ben büzme-perçin M6 somun taktırdım. Hatta deliklerin çapı M6 somun için küçük geldi çok az büyütmek zorunda kaldım. İlgilenenlerin bilgisine. Not: İsteyen olursa fotoğraf ekleyebilirim.
Sağlıcakla kalın.