Toyota Land Cruiser Bj 60

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hüseyin65 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,007

Hüseyin65

Ana Kamp
Yer
İzmir
Herkese merhaba, 1987 Toyota Land Cruiser BJ 60 aracım için 2. el iyi durumda ön ve arka koltuk başlıkları ile (orjinallerinde görmedim ama ön direkler üzerinde 160 mm ara ile 2 adet delik montaj yerleri var) sağ, sol el tutamağı arıyorum. Tutamakların orjinal olmasına gerek yok, araca uygun olsun yeterli. Elinde olan, bilen varsa bedelleri karşılığında almak istiyorum.
Teşekkür ederim

Ynt: Toyota Land Cruiser Bj 60

Sayın umut401, siz elinizden BJ60' ınızı çıkarsanızda tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Saygılar.

Hüseyin65' Alıntı:
Herkese merhaba, 1987 Toyota Land Cruiser BJ 60 aracım için 2. el iyi durumda ön ve arka koltuk başlıkları ile (orjinallerinde görmedim ama ön direkler üzerinde 160 mm ara ile 2 adet delik montaj yerleri var) sağ, sol el tutamağı arıyorum. Tutamakların orjinal olmasına gerek yok, araca uygun olsun yeterli. Elinde olan, bilen varsa bedelleri karşılığında almak istiyorum.
Teşekkür ederim

Merhabalar, sayın umut401 tarafından bilgi ile peşine düştüğüm tutamak konusu sonuçlandı. Deneyimimi aktarmak isterim.
Önce Hyundai H100 aracın ön direk üzerine takılan tutamaklarını yedek parçacıdan istedim. bana ikisi aynı numaralı ama sonra poşetlerin içinde farklı çıkan iki adet tutamak verdiler. 10+10=20 TL'den aldım. Takmaya kalktığımda biri doğrudan direk üzerine üst tarafta delikleri olan tip çıktı diğeri yan yüzeylerinde delikleri olan daha geniş bir yayı olan model çıktı. Bu ikincisi gerçek H100 modelmiş. Diğeri Starex araca aitmiş :smiley:. neyse ben bu Starex araca ait olanını beğendim. Ama aldığım parçacıda bu modelden ikinci bir parça yoktu. Hyundai servise gidip sordum (Starex model olduğunu buradan öğrendim) ama burada da fiyatı 40 TL imiş. Mecburen buradan alarak taktım. Gayet güzel oldular.
Bu arada TLC BJ 60 araçlarda ön direklerde tutamak bağlanacak delikler mevcut, ama somunları yok. İki delik arası 160mm. Ben büzme-perçin M6 somun taktırdım. Hatta deliklerin çapı M6 somun için küçük geldi çok az büyütmek zorunda kaldım. İlgilenenlerin bilgisine. Not: İsteyen olursa fotoğraf ekleyebilirim.
Sağlıcakla kalın.

selam bende çok heveslenip bj 60 aldım.keşke önce sürüp sonra alsaymışım.neyse sormak istediğim bişi var.direksiyon hidrolik değil araç baya zorluyor beni trafgikde hidrolik yaparsam çok değişirmi? frenler kampana mı kalsın disk mi olsun?

Hüseyin65' Alıntı:
Merhabalar, sayın umut401 tarafından bilgi ile peşine düştüğüm tutamak konusu sonuçlandı. Deneyimimi aktarmak isterim.
Önce Hyundai H100 aracın ön direk üzerine takılan tutamaklarını yedek parçacıdan istedim. bana ikisi aynı numaralı ama sonra poşetlerin içinde farklı çıkan iki adet tutamak verdiler. 10+10=20 TL'den aldım. Takmaya kalktığımda biri doğrudan direk üzerine üst tarafta delikleri olan tip çıktı diğeri yan yüzeylerinde delikleri olan daha geniş bir yayı olan model çıktı. Bu ikincisi gerçek H100 modelmiş. Diğeri Starex araca aitmiş :smiley:. neyse ben bu Starex araca ait olanını beğendim. Ama aldığım parçacıda bu modelden ikinci bir parça yoktu. Hyundai servise gidip sordum (Starex model olduğunu buradan öğrendim) ama burada da fiyatı 40 TL imiş. Mecburen buradan alarak taktım. Gayet güzel oldular.
Bu arada TLC BJ 60 araçlarda ön direklerde tutamak bağlanacak delikler mevcut, ama somunları yok. İki delik arası 160mm. Ben büzme-perçin M6 somun taktırdım. Hatta deliklerin çapı M6 somun için küçük geldi çok az büyütmek zorunda kaldım. İlgilenenlerin bilgisine. Not: İsteyen olursa fotoğraf ekleyebilirim.
Sağlıcakla kalın.
Güle güle kullanın, sevindim çözüldüğüne:smiley:)))

alperen1999' Alıntı:
selam bende çok heveslenip bj 60 aldım.keşke önce sürüp sonra alsaymışım.neyse sormak istediğim bişi var.direksiyon hidrolik değil araç baya zorluyor beni trafgikde hidrolik yaparsam çok değişirmi? frenler kampana mı kalsın disk mi olsun?
Selamlar, benim eskiden sahip olduğum BJ60 hidrolik direksiyon ve ön disk frenliydi. Muhteşemdi. Şehir içi dışı arazi vs süperdi, bence yapın ama ucuz değildir.

maalesef boş modelini almışsınız.hidrolik direksiyon ve frenleri diske çevirmek epey maliyetlidir.artı bu malzemeleride kolay temin edemeyebilirsiniz.keşke 3-5 fazlasına orjinal hdrlk.drksyn ve disk frenli hatta 5 ileri olanını alsaydınız.muhtemelen aracınızda 4 ileridir.yinede bu eksiklikler hariç aracınızdan memnun iseniz,gerekli değişimlerde sizin için sorun teşkil etmiyorsa (vakit nakit,usta parça gb.)değiştirin gitsin.yaptığınız her kuruş masrafın hakkını toyota fazlasıyla verir.

evet aldığım araç düz bir araç parça sorunuda yaşamıyor değilim.özellikle suriye tarafında savaş yüzünden parça fiyatlarının arttığını söylüyorlar.ben de beklemedeyim yapacak bişi yok.
şu anda başda hidrolik direksiyon (2500 lira diyorlar) ön disk (1500 lira) pencere kolları şanzıman kontrolü v.s derken acele etmeden yavaşdan neyi bulursam ona göre yaptırayım diyorum.esas korkum tam bitiremeden hevesim kaçarsa işte o zaman işler kötüleşicek?

IMG_20150306_133229.jpg

esas problem bu aracı seçmekle inşallah büyük bir yanlış yapmış değilimdir?. parçalarını bir şekilde bulup aracı hakkını vererek yürür duruma getiricem.ama ilerde satmak yada değiştirmek istersem sanırsam pekde ciddi alıcı bulamıcam.
ilgiden yana sıkıntı yok ama ilgi ile araba yürümüyor maalesef? :smiley:

Aracınız hayırlı olsun.aracın daha önceki rengi griydi.Birkaç sefer giresundan satılık olarak görmüştüm.Dış görünümünde aksesuar eksiği yok,hatta fazlası var ama içi boşmuş demekki.Ben bu formu 3 yıldır inceliyorum kendimce şu sonuca vardım,toyota arazide duayendir.60-70 serileri ve eski kasa hiluxların muazzam performansları var.Bununla beraber otuz yaşındaki aracın parça sıkıntılarıda var.İleride bende bir toyota sahibi olmak istiyorum ama sırf parçası yüzünden bir takıntı oluştu bende.Şunuda bilinki bu tip araçları bir binek oto gibi kolayca satıp nakite çeviremezsiniz,arazi amaçlı oldukları için müşterileride sınırlıdır.Satılık sitelerinde enaz bir yıldır satılamayan butip araçlar gördüm.Siz yinede bir hid.direksiyon ve disk fren araştırıp taktırın bence.Hem kullanırken rahat edersiniz hemde satarken zorlanmassınız.

teşekkür ederim verdiğin bilgi için.evet toyota olunca marka olarak sıkıntı yok ama eski araba parça sıkıntısı var.ancak yeni yada yeniye yakın dörtçekerlerde çok pahalı.özellikle pikapları lüks araba statüsünde olunca vergiside yüksek.dolayısı ile hertürlü yine sıkıntı.o yüzden içime sindiği gibi bişi yapıcam.arabayı sanayiye götürdüm akülerden başlayıp yürüyen aksam ve motor a şanzıman a bakım yapılmaya başladı.motor ocak ayında sıfırdan keyfi yapılmış.alt tarafları arabanın uzun süre yatmış gibi sararmış ve paslanmış.iyi tarafı araç yıpranmamış.frenleride disk yaptırmıcam iyi yapılırsa kampana daha iyi gibi özellikle çamurda çizilmez.
kısacası sanki bu arabaya binip kullanacak gibiyim? :smiley:

benim aldığım aracın aynı model ve aynı plakadan şu anda satılık olarak giresunda siyah olanı var.yani 28 AY ile başlayanı.
benim sağ tarafdaki arka kapıdaki dodik benden önceki sahibi zamanında düşmüş.onu nerden bulurum bilemiyorum.sanayide gezip yaptırmaya çalışıcam.5 vites yapayım dedim ona şanzımanı bulmam baya zor olacak gibi.frenleri iyi bir yere yaptırırsam ve ayarlatırsam disk gibi olur sorun çıkarmaz dediler.hidrolik direksiyonsuz şehir içi gitmek baya zorluyor.ama direksiyon kutusu bulamadım.land 93 yılı üstü olur dediler ona bakıyorum şimdi.
sonuç olarak masraf evet var.ama sonuçda bir bakan birdaha bakıyor.arabanın duruşu ile hoşuma gidiyor.o yüzden yavaşdan yaptırıcam bi şekilde.
bu arada ön tekere takılan hub da bakıyorum hurdacılarda.bulursam onuda taktırıcam.

Merhaba.kampana fren asla diskin yerini tutmaz.Eskiden 87 model doç'um vardı kara direksiyon ve kampana frenli.Direksiyonu çevirmek için aracı hafif ileri geri yapmak gerekiyordu.Frenlerinede basmaya korkardım ya sağa yada sola çekerdi mutlaka.Ayar yapılsa dahi pek sağlıklı olmuyor.İyi yanıda tamamen mekanik olması idi.Genelde her arızasını tamir debilirdim.Tek elektroniği pompa üzerindeki stop müşürüydü.Bugün arazi aracı alsam kesinlikle enaz elektronik ve mekanik olanını tercih ederim.Kliması elektrikli camı aynası olmasın ama kesinlikle hid.drksyon ve disk fren olması lazım.Aracınızın parça ihtiyaçları için maalesef size yardımcı olamıyorum ama şu linke bi bakın. bj60 için işinize yarayanlar olabilir. http://atikyedekparcalari.sahibinden.com/ Zaten sizde konya'dasınız galiba.Aracınızın sizden önceki resimleride aşağıda.

big_116069164z6r[1].jpg

big_11606916457n[1].jpg

big_1236704460p4[1].jpg

big_123670446rdk[1].jpg

big_123670446r4e[1].jpg

soner bey öncelikle ilginiz için gerçekden teşekkür ederim.evet bendeki aracın eski halini sayenizde görmüş oldum.eski halindede çok fazla yıpranmamış gibi duruyor.
neyse ayrıca tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim.ben ayın 6 sı gibi ankaraya gidiyor gibiyim.ataman toyota da direksiyon u hidroliğe çeviricez .ancak ön frenler için sorduğumda disk e çevirme işine 1500 lira istediler.o yüzden bende acil olan hidrolik direksiyon u halledip beraberinde motor şanzımanda eksik varsa onları yaptırıp bu hali ile biraz binmeyi düşünüyorum.eldeki sermaye anca buna yetecek çünkü.araç 3 ncü vitesde bazen takılıyor o yüzden onuda elden geçirmem gerekiyor.konyada bu şanzımandan anlayan pek fazla usta yok.ben bulamadım en azından.ayrıca konya daki atik arkadaşımız çok fırsatçı birine benziyor.sadece direksiyon kutusuna 2500 lira istedi.pompa kasnak hortumlar hariç. o yüzden ankaraya gidicem artık ne yapayım?.
sonuçda son pişmanlık fayda etmiyor sahibinden com da bir araç var. 42 lerden 38 e düştüm diye yazana arkadaşın arabası tam istediğim gibymiş keşke acele etmeseydim yada o ilanı daha önce yayınlasaymış diye düşünüyorum.ama kısmet işte ne yapalım....

bunun dışında eğer motor ve şanzıman da sorun çıkmadığı taktirde geri kalanları bi şekilde konyada yaptırıcam.daha bi sürü eksiği olduğu için örneğin stepne taşıyıcı marşpiyel de basamak v.s onalarıda muhtemelen bu sene sonuna doğru yavaşdan yaptırıcam.canım çok sıkılmaz inşallah sıkılırsada bende bir ilan veririm ne yapalım :smiley:.
facebook da ismail önal diye bakarsanız orda beni bulursunuz.kolay gelsin sizede.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR