Toyota Land Cruiser V8, Toyotaların En Güçlüsü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,374
Ynt: Toyota Land Cruiser V8, Toyotaların En Güçlüsü

umutcelikel' Alıntı:
Ben satmaz etmezsem arabayı mat haki veya kum rengi yapacam ileride....Nedense böyle bir rahatsızlığım oluştu.

Bravo....işte o zaman dahada ''amacına uygunlaşır''... ;)

Etiketler

arç çok guzel ama benı çok asıyo hayırlısı nasıp bakalım belkı bı gun ıste

gencerkorkut' Alıntı:
mat haki benim kankada vardı kocaelinde 87 kasa 2.4 çok severim o rengi ama olurda harp çıkarsa el koyarlar mazallah

O durumda renk farketmiyor. 1994 de benim Niva'ya "sefer görev emri" gelmişti. Yoklama falan diyordu evrakta. İlgilenmedim,
daha sonra da arayan soran olmadı. Bütün 4x4 'ler için askere alınma durumu söz konusu olabilir.

merhabalar şile yarışında sadık vedanın dev cj'sinin ancak çıktığı diğer pajeroların vs diğer araçların vinçle çıktığı kanallı bol çamurlu rampada
benim vitaram 2 çekerdeyken tuğsan abinin arkasına bağlandım o rampada bile beni çekerken neredeyse takla attırıyodu bana müthiş güçlü bir araç üstelik üstünde ınsa turbo lastik falan yoktu o şekliyle zaten düşünemiyorum. arabaya hayran kaldım .önümüzdeki yıl mutlaka bir LC düşünüyorum Tuğsan abi sanada tekrar teşekkür ormanda 4,5 saat bıraktılar sen olmasan gece yatardık heralde orada:smiley:

Selam Serkan nasılsın,aracının arızalanmasına üzülmüştüm çok güzel gidiyordunuz.Seni çekeceğimi söyledikleri zaman açıkcası bende şaşırmıştım.Hatta Hüseyin abiye demiştim,ben bu dik rampayı anca çıkıyorum,bide araç çekerek nasıl çıkıcam deyince,İlanlar bölümündeki sentetik çekme halatından takmıştı hatırlarsan,ozaman ok demiştim.Ama başka çare yok,ormanda hiçbir araç asla ve asla bırakılmaz fakat bildiğin gibi yarış tamamlanmadan kalan araçlara müdahale etmek kurallar gereği yasak.Gün bitiminde etap görevlileri gerekli bütün yardımı yapmakla yükümlüler.

sağol abi sen nasılsın bende ordan çekeceğine ihtimal vermemiştim ama araba zorlanmadı bile o zaman karar verdim zaten almaya hilux kullanmıştım onun bile ne kadar sağlam olduğunu bildiğim için birde biraz yapılı ceherokee köşe kasalara 30000 $ lar istiyorlar o paralara LC daha mantıklı geliyo bana 2010 da inşallah LC mi almış olucam.
görüşmek üzere...

Arkadaşlar,
LC V8 iyi hoş araba ama sadece araba olarak kullanılırsa ya da fazla çamur ve suya girilmezse iyi galiba. Yanlış bilmiyorsam, daha doğrusu bu sayfalarda sizlerden öğrendiğim ve yine internet üzerinde yabancı sayfalardan da takip ettiğim kadarıyla elektronik aksamı fazla makineler yani kemikten oluşmayanlar oluyor galiba bunlar, çok da makbul değil bu alemde... Örneğin ciddi çamurdan sonra aracı sanayide kanal üstüne çekip altını basınçlı suyla yıkatabilir miyiz???

:mad: Yanlış biliyorsunuz...

LC V8, 50 yılı aşkın bir arazi aracı üretim tecrübesiyle ayrıca VX 100 modeli üretimdeiken geliştirilen 5 yıllık bir çalışmanın ürünüdür.
Gerek mekanik ve gerekse elektronik olarak Avustralya steplerinde, Afrika çöllerinde ve Amerikan otoyollarında ve yoğun trafiğinde tecrübe edilerek üretilmiştir.

Ayrıca bugün gidip bayiden aldığınız anda bile 70 cm derinliğindeki sulardan geçebilme özelliğine sahiptir. Üretilirken alt tarafından alabileceği darbe, su v.s.
düşünülerek üretilir. Sizin kanalda tutturacağınız sudan bişeycikler olmaz.

Bu alemde hangi araçların makbul olduğunu anlamak için en azından gezenbilirde işin uzmanı olan arkadaşların yazılarını birazdaha okumanızı öneririm...

"Bu alemde hangi araçların makbul olduğunu anlamak için en azından gezenbilirde işin uzmanı olan arkadaşların yazılarını birazdaha okumanızı öneririm..."

aynen katılıyorum 50 yıllık bir tecrübeyi üç cümle ile harcamak bu kadar kolay olmamalı...

İsteyen istediği araca istediği yorumu yapsın.Ama şahsi tavsiyem LC için yurtdışı forumlarında sakın ama sakın buradaki yazdığınız komik ve saçma sapan yorumlarınızı yapmayın,rezil olursunuz.Dünyanın 1 numara kabul ettiği bir araca böyle boş,bilgisizce ve kahvehanelerde yapılan harala gürele yorum yapmayın.Bu tarz sorulara verdiğim cevalar biraz ağar gelebilir arkadaşlar.Ama lütfen LC kullanmadan ve bu arabalarla yaşamadan yorum yapmayın.Yok o böyle demiş,yok bu böyle demiş bunlar tamamen boş muhabbet.
bykmyc' Alıntı:
Arkadaşlar,
LC V8 iyi hoş araba ama sadece araba olarak kullanılırsa ya da fazla çamur ve suya girilmezse iyi galiba. Yanlış bilmiyorsam, daha doğrusu bu sayfalarda sizlerden öğrendiğim ve yine internet üzerinde yabancı sayfalardan da takip ettiğim kadarıyla elektronik aksamı fazla makineler yani kemikten oluşmayanlar oluyor galiba bunlar, çok da makbul değil bu alemde... Örneğin ciddi çamurdan sonra aracı sanayide kanal üstüne çekip altını basınçlı suyla yıkatabilir miyiz???

landcrusier için herkes bişey söylüyo bilen bilmeyen,benim bi cevabıma arkadaşın biri ağzı olan konuşuyo yazmıştı.hakikaten öyle ağzı olan konuşuyo internete girebilen burda ahkam kesiyo.en başta ben.ama dostum 8 silindir motoru cadde performansına yakın bi adaptasyonla 2buçuk tonluk bu cihaza uygulayan mühendis,yüzde 45 50 eğimde karda kıyamette al kullan diyen mühendis,sen hata yapma diye aracın kabiliyetlerini bi bilgi işlemciye senin adına yaptıran mühendis sence bütün bu elektronik altyapıyı senin nalburdan aldığın globe izole bantlamı sudan korumaya kalkmıştır.acımıyosan camlara kadar suya adabıyla sok , suv aracın anfibi aracı olsun demiş katalokta,' ama altına su tutarken dikkat et şu kadar bar dan fazlasını kaldırmaz'.yabancı forumdakileri değil benim gibi her 4x4 e jip diyen amatörleri bile güldürdün.allahta seni güldürsün.

bykmyc' Alıntı:
Arkadaşlar,

Sevgili arkadaşım, bir arazi aracı alacaksanız Toyota grubuna Landcruiser FJ80-100-200, Nissan'da Patrol, Mercedes'te Gelandewagen gibi araçlar bu işin zirve noktasıdır. Bu araçların da zaman zaman yetersiz kaldığı koşullar içinde bir takım modifikasyonlara başvurmak gerekir. Bunların en öneml özelliği de arazi performansının yanında büyük konfor ve teknoloji barındırmalarıdır.

Bence bu işe yeni başlıyorsanız LC V8 almayın derim. Çünkü diğer araçları kullanmadan bu aracın değerini anlayamazsınız. (maddi değeri kastetmiyorum)

Kriterlerinizi iyi gözden geçirmekte fayda vardır. Ağır off-road yapacak mısınız, ailece mi kullanacaksanız, uzun yol yapmayı düşünüyor musunuz, sürat istiyor musunuz gibi???
Bunların hepsini size LC V8 fazlasıyla sağlar ama "sürekli uzun yol yapıyorum V8 biraz masraflı gelir" diyebilirsiniz. "Vergileriyle her yıl bir köye okul yaptırır, veya on tane öğrenciye eğitim bursu verir sevaba girerim" diyebilirsiniz. Hepsi kişisel tercihlerdir. Saygı duyarım.

Sadece off road yapmak amaçlı kullanacaksanız ve elektronik olmasın diyorsanız size CJ öneririm. (FJ 40 önermem onun da değerini anlamak için erken olabilir)

Ama LC V8' e de kıymayın derim.

Saygılar.

bykmyc' Alıntı:
Arkadaşlar,

erdinç bey , mekanikle ve elektronikle ilgili olmama rağmen vx80 alırken ,check lambası yandığında servise gitmek sorunu (servis olayını hiçbir zaman sevemedim)veya araca yerleştirilmiş sensörleri veya ECU leri arazide hoplayıp zıplarken bozmak fikri üzerine biraz düşündüğümü itiraf etmeliyim ..önceki aracım 4runner 2,4 mekanikti ve aracı tanımıştım,bi terslik olduğunda nerden olduğunu bilebilirdim.amaaa

elektronik aracın meğer ne güzel bişey olduğunu çoktan farketmiş durumdayım ,şöyleki:
-bir kere tüm alıcılar ve modüller öyle kusursuz noktalara tatbik edilmişki,çamura girmekle,arabayı yıkatmakla,sudan geçmekle bozulacak gibi kesinlikle değil.yani bazı markalar gibi ön tampona ana beyin koymamış TOYOTA..

-ve benim için en önemli faydası (servis sevmediğim için) herhangi bir hata ışığı (check light) yandığında ,internetnet almış olduğum hata okuyucu küçük aletle hatayı okuyabilmem,ve ona göre parça değişimi veya tamir ne gerekiyorsa biliçli bir şekilde sorunu çözebilmem..yani toyotanın yapmaya çalıştığı aslında aracı sürekli kusursuz işler halde tutmak için bolca sensor ve işlemciyle donatmış olması, ayrıca bir arıza meydana geldiğinde kara düzen motordan başlayıp şanzımana kadar sökmeyelim diye arac derdini bize anlatıyor daha ne olsun.

bu olayın ne kadar faydalı olduğunu bir örnekle açıklayayım:
aracı aldım lpg taktırdım ,2-3 günde bir check lambası yanıyor.bu arada aracın çekişinde veya başka bir konuda sorun gözükmüyor..titizimdir biraz o yüzden kafaya taktım.servise gittim yok efendim randevum yokmuş, yok efendim aracın VIN ilgilerine ulaşılamıyormuş birton prosedür.(arac lexus ve gümrükten girdiği için)
yabancı forumlarda biraz araştırmadan sonra herkesin önerdiği bir kod okuyucu alet aldım (cep telefonu boyutunda ve kargo dahil 100 dolar.bir servis muayne parası)
direksiyonun ordaki sigorta kutusunda okuyucu fiş yeri vardır taktım oraya ve kronik P0401 hatası verdi.kodun açılımına baktım EGR ile ilgili bir sorun.(amerika' da önem verilen egzos emisyon değerleriyle ilgili bir sorun)
bu aracların manueli de elimde olduğu için açtım egr ile ilgili ekipmana baktım ve benim araçla karşılaştırdım.baktım egr modülatör denen küçük parça bende yok iyeri var ama kendi yok önceki sahipleri ne mantaliteyle bilmem sökmüşler.(gerçi amerika forumlardan anladığım kadarıyla en fazla check light yakan sorunda buymuş)
burda servise sordurdum 250 tl civarında fiyat verdiler.buldum amerikada bir hurdacı kargo dahil 20 dolara yolladı ve taktım,bir dahada o kodu görmedim.
kısacası anlatmak istediğim biraz araştırma ,ilgi ve alaka ile bu araçları istediğiniz sürece, çokda hakim olarak kullanabilirsiniz.
çünkü araca anahtarı soktuğunuzda sistemi tarıyor ve aracı öyle çalıştırıyor varsa bir sorun size güzelce anlatıyor,daha ne diyim
BUNDAN İYİSİ ŞAMDA KAYISI :smiley:)

konu içerisinde kirlilik yaratmamak ve konunun daha kırıcı hale gelmemesi için kendi mesajlarımı silmiş bulunuyorum

Erdinç hocam hoşgeldiniz.
Bir önceki sayfada resmini eklediğim LC, 2009 model ve birfiil arazide kullanılıyor. Oldukçada fazla elektronik donanımı var.
Hatta başka bir başlık altında bu aracın resimlerini eklemiş ve tartışmaya açmıştım. Çünkü bana arazide kullanılacak bir aracın kapılarının yaklaşınca otomatik açılması gereksiz gelmişti.
Sonuç olarak ne olursa olsun Toyota Land Cruiser'ı arazi için üretiyor. Biraz süsleyince oldukça yakışıklı olup şehir efsanesi halinede geliyor tabii :smiley:

Tekrar hoşgeldiniz

Bahsettiğin başlığın bağlantısı,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24135.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR