yavuz-çelikel' Alıntı:arka ellendi)
) yunus önde birşey yapmadılar diye biliyorum.
Evet abi dingili çevirince açısı bozulmuş oluyor bunun mantığı market arabalarının tekeri misali başka nasıl anlatılır bilemiyorumyavuz-çelikel' Alıntı:kamber açısı tekerin yere diklik açısı değilmi?
yunus ön dingilin bağlantı yerleri değişmedi arka değişti . Fark etmezki !yunus bager' Alıntı:Evet abi dingili çevirince açısı bozulmuş oluyor bunun mantığı market arabalarının tekeri misali başka nasıl anlatılır bilemiyorum
assuva' Alıntı:Yunus bey dingilin kendi ekseni etrafındaki çevrilmesinden bahsediyor anladığım kadarıyla
Tamamen bundan bahsediyorum ve bu sayede poryada bulunan sabit kamber acısı bozulur ve kardan şaft gereksimi duyulmaz eğer aracın yol tutuşunda sorun varsa orjilal bi şekilde difaransiyeli açısını değişmek gerekir bu defada mecburen şaftın açısı bozulaçağı için kardan şafta geçmek gerekirassuva' Alıntı:Yunus bey şaftın ön diferansiyele giriş açısını değiştirmek amaçlı yapılan, dingilin kendi ekseni etrafındaki çevrilmesinden bahsediyor anladığım kadarıyla.
yavuz-çelikel' Alıntı:tamam bende aynı şeyden bahsediyorum.
ön dingilin bağlantı yerleri değişmez ise problem yok. Arka için herşey serbest.
Yok ben daha fikrimi söylemedim, hislere tercüman olmaya çalıştım ;D kabaca düşününce aslında açı değişecek gibi, ama incelemek lazım, Hilux de de ön takım neredeyse aynı, oradan hareket ederek sanki açıda değişiklik olacak gibi. Ama dediğim gibi incelemeden konuşuyorum. bu arada Toe de değişirmi ona da bakmak lazım ???yavuz-çelikel' Alıntı:yunus alıntılara bak assuva bey fiikir değiştirmiş.Aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Şaftın açısı tabiki daralacak. Yani vektörel olarak güç aktarımıda değişecek.O kısmını göz ardı ediyoruz. Kamber açısı kesinlikle değişmez .
assuva' Alıntı:Yok ben daha fikrimi söylemedim, hislere tercüman olmaya çalıştım ;D kabaca düşününce aslında açı değişecek gibi, ama incelemek lazım, Hilux de de ön takım neredeyse aynı, oradan hareket ederek sanki açıda değişiklik olacak gibi. Ama dediğim gibi incelemeden konuşuyorum. bu arada Toe de değişirmi ona da bakmak lazım ???