Toyota Landcruiser BJ60 SOA Yükseltme Modifikasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,425
Ynt: Toyota Landcruiser BJ60 SOA Yükseltme Modifikasyonu

inşallah ....
anladık o kadarınıda yanlış tercüme ediyosun.Diyorki dikine pancalossss....

Etiketler

yavuz-çelikel' Alıntı:
türkçe konuşun ulennnn

dikine pancoloss çevirisi ;D ;D

şaka bi yana işi düzgün yaptıysanız 120-130 güvenli gidersiniz eskiye göre daha bile iyi olur demiş özetle.

37 lastikli 4,88

39favside.jpg

IMG_2889.jpg

mergen' Alıntı:
Diferansiyeli şaft için kendi ekseninde çevirirseniz kaster açısı değişir.

caster.jpg

Ve buna bağlı olarakda kamber açısıda değişir.

camber.jpg

Yani arabana b...k atmak istemem ama viraj alamazsın o arabayla yani işe yaramaz ;D ;D ;D

...

Şükrü,negatif kamberde viraj kabiliyeti artar ;)
Pozitifte ise haklısın,viraj kabiliyeti azalıyor ;)

camber açısı yükseltme sonrasında değişmezki.
caster değişir.Ondaki durum ne olur erkan.

yavuz-çelikel' Alıntı:
camber açısı yükseltme sonrasında değişmezki.
caster değişir.Ondaki durum ne olur erkan.

Ya Yavuz,lastiğe bağlı yükseltme sonrası camber pozitif camber yönünde değişime uğrar diye biliyorum ben ;),alçaldıkça ise negatife döner ;)
Buda dolayısıyla toe yi yani rotuda etkiler,buda azda olsa casteride etkiler.
Fakat bu arada casteri toe ile yada kamber ile karıştırma.
caster lastiğin ilerde yada geride olması gibi düşünebilirsin.

Hani eskiden çapraz bacak skoda kamyonetler vardı leylek gibi :D
Bi onu gözünün önüne getir birde M serilerini yada AMG leri getir gözünün önüne ( UHP-HP araçları ) ;)

Skoda'da lastikler pozitif camber yani lastikler dışardan içeri doğru İNERKEN
Basık yada spor araçlarda dışardan içe doğru ÇIKAR,yani alt taraf üst taraftan daha dışardadır gibi düşün lütfen ;)

Biz ciddi modifikasyonlara bağlı olarak,lastik desteğinin yanısıra,negatif kamber uygulamasıyla (tabi bununda bi sınırı var araca ve modele ve lastik jant kombinasyonuna bağlı olarak) tutuşta artı değer elde ederdik. ;)
Tabi özellikle lastik ömründen feragat etmek kaydı ile,bu işleminde kendi içinde getirisi olduğu kadar farklı götürüsüde oluyor ;)

erkancım macperhson ve torsiyon çubuklu ve radius armlı araçlar için yapılan yükseltmelerde camber ve caster açısı değişir.Kabul.
Ancak makaslı sistemde makasın altına takoz koy altınada dingili koy (ben öyle yaptım) , yada makasın altına dingili al, orjinal makas sistemine hiç bir müdahale etmez isen ne camber nede kaster açısı değişmeyecektir.Sadece şaftla alakalı açılar değişir.
Kafayı karıştıran nokta burası.

yavuz-çelikel' Alıntı:
erkancım macperhson ve torsiyon çubuklu ve radius armlı araçlar için yapılan yükseltmelerde camber ve caster açısı değişir.Kabul.
Ancak makaslı sistemde makasın altına takoz koy altınada dingili koy (ben öyle yaptım) , yada makasın altına dingili al, orjinal makas sistemine hiç bir müdahale etmez isen ne camber nede kaster açısı değişmeyecektir.Sadece şaftla alakalı açılar değişir.
Kafayı karıştıran nokta burası.

Yavuz valla yanlış anlama ama ;D
İşte böyle yok makas yok takoz koy,arayada iki odun koy arasınada iki çıra ve kibriti çak,makasın altına törpüyü yerleştır üstünede tırnak makasınıda koydunmu tamamdır ;D ;D durumlarında bilmiyorum ;D
zaten bu kadar işlemden sonra yürümesi olay :p :p ;D ;D

Şaka bi yana;
Tabi bu söylediklerim makaslı sistemde geçerlimi tam olarak yarın söylerim sana,çıkıcam şimdi ;)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Şükrü,negatif kamberde viraj kabiliyeti artar ;)
Pozitifte ise haklısın,viraj kabiliyeti azalıyor ;)

Erkan abi diferansiyeli orjinal pozisyonundan aşağı daya yukarı yönede çevirsek kamber açısı Negatif olur bu şekilde kullanılırsa aşaya yada yukarıya lastik iç yanaktan yer

yunus bager' Alıntı:
Erkan abi diferansiyeli orjinal pozisyonundan aşağı daya yukarı yönede çevirsek kamber açısı Negatif olur bu şekilde kullanılırsa aşaya yada yukarıya lastik iç yanaktan yer

Yunus,tam olarak ne demek istediğini anlamadım,sabah sabah daha kendime gelemedim :D

hayırlı olsun umutcum yakışıklı olmuş ;D

cihanülker' Alıntı:
umut attın kuyuya bir taş 40 kişi çıkaramıyor ulennn :D :D :D :D

landrover mantığıyla düşünüyorlarda ondan iş karışıyor.yok metrik yok inch.:smiley:):smiley:)

dünya gider sağdan ben giderim soldan.:smiley:):smiley:):smiley:)(land mantığı)

yavuz-çelikel' Alıntı:
landrover mantığıyla düşünüyorlarda ondan iş karışıyor.yok metrik yok inch.:smiley:):smiley:)

dünya gider sağdan ben giderim soldan.:smiley:):smiley:):smiley:)(land mantığı)

Yok yok Umut doğru yolda, araç bir çıksın ufak tefek aksaklıklar olacaktır mutlaka, onlar ozaman çözülür, şimdilik işlem doğru görünüyor bence, düzeltilemeyecek bişey yok henüz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR