Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ibrahimmakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,232

ibrahimmakas

Ana Kamp
Yer
istanbul
MRB.uzun zamandır off roadda kullanmak için araç bakıyorum land ve toyata arasında kararsız kalıyorum aracı şehir içindede kullandığımdan yanlış bi seçim yapıpta pişman olmak istemiyorum sizce hem arazide hem şehir içinde kullanmak iiçin hangisinde karar vermem gerekli toyata land cruısermı land rover diccovreymi??toyata cruıser 93 model land discovery 97 model

Etiketler
Ynt: Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

disko biraz daha şehir içi kulanıma musayit gibi geliyor bana lant kuruzer harika arac fakat cok büyük park sorunu oalabilir

Seçim kişiseldir.. sevmediğiniz bir arabayı sırf güçlü ya da popüler diye alacaksanız, uzun dönemde mutsuz olursunuz...

Kardeş ben olsam senin yerinde land cruiser alırım bana o araç daha cazip geliyor ama sen bilirsin :smiley:
İşte Bir Foto ;)
icon_land_cruiser.jpg

dronder' Alıntı:
japon mu ingliz mi ?

bence amerikan ama tercih bu ikisi ise kesinlikle japon derim....

ingliz e yaklaşmayın derim...

önder 12 den vurmuş tam anlamıyla !!!!!!!! ben 2004 te bir RangeRover Vogue ile yolumdan karşı şeride geştim araç kaydı ortadaki kaldırımdan daha yüksek olan bariyerlerin üzerinden geçerken amarsitör kolu eğildi ve alt muhafazayı yırttım o sene 16 milyar hasar çıktı araç kosiflerde 15 gün yattı parça bekledi . ve caddebostan ışıklarda gariban bir kamyoncu araca arkadan çarptı , sinyal kırıldı tampon patladı o hasarda 7.5 milyar falan tutmuştu varın gerisini siz düşünün????? şu an bir range rover sport var kuzenin arabası ,artık aracının masraflarından isyan ediyor !!! bence japon derim ingiliz gerçekten kabusssssssssssss !!!!!!!!!!!!!!!!! ama eğer reinanın kapısına çekiceksen Range Rover baya iş yapıyo haberin olsun :D :D

4 adet Range Rover sonrasında 1 tane Land Cruiser'um oldu. Sanırım sorunuzun cevabı bu. Land Cruiser'un tek sorunu pahalı parçalar ama ömür/fiyat oranını dikkate alırsanız aslında en ucuz parça kullanımı. Ne İngiliz ne Amerikan (ne de Japon) Sadece Land Cruiser :smiley:

ates' Alıntı:
önder 12 den vurmuş tam anlamıyla !!!!!!!! ben 2004 te bir RangeRover Vogue ile yolumdan karşı şeride geştim araç kaydı ortadaki kaldırımdan daha yüksek olan bariyerlerin üzerinden geçerken amarsitör kolu eğildi ve alt muhafazayı yırttım o sene 16 milyar hasar çıktı araç kosiflerde 15 gün yattı parça bekledi . ve caddebostan ışıklarda gariban bir kamyoncu araca arkadan çarptı , sinyal kırıldı tampon patladı o hasarda 7.5 milyar falan tutmuştu varın gerisini siz düşünün????? şu an bir range rover sport var kuzenin arabası ,artık aracının masraflarından isyan ediyor !!! bence japon derim ingiliz gerçekten kabusssssssssssss !!!!!!!!!!!!!!!!! ama eğer reinanın kapısına çekiceksen Range Rover baya iş yapıyo haberin olsun :D :D

aynı hasarı pekı landcruıser ıcın hesaplattınızmı? bu biraz yanlı yorum olmus.. hem gülü seviceksiniz hemde dikeni battı diyeceksiniz.

Konu hakkındaki yorumuma gelince Japonların sağlamlığı zaten kanıtlanmış bir durum. Ama parça fiyatlarıda çok ucuz olduğu söylenemez. Landrover konusuna gelince şuan 99 model discovery 2 4.0 v8 im var. Bende korkarak aldım anlatılanlardan söylenenlerden çekinerek aldım ama çok şükürki şuana kadar hiçbirsorun yaşamadım.
Aslında bence araç seçimi başkalarının ne dediği değilde kendi zevk ve ihtiyaca göre seçilir.

Saygılarımla

Ben yorum yapmayacağım.Sadece Araplar(paranın sonu yok+çöl+aşırı sıcak),Afrika(aşırı sıcak),Kuzey+Güney kutbu(Aşırı soğuk),Amerika(ençok araç modeli olan ülkede 1 numara)Avusturalya(Yine Aşırı sıcak ve çöl ).Yani bu liste uzaaaarrrr gider.Sizce buütün ülkelerde ençok ,hatta tek tercih edilen araç ne acaba.Tabiki de TOYOTA LANDCRUISER. 8)

Not: Araba ve suv grubunda en sorunsuz araç sıralamasında yıllardır 1 numara.

İngilizler asil insanlardır. Range Rover ve Jaguar kullanırlar. Ahçı, şoför ve uşak dışında, günün sonunda malikanelerine döndüklerinde sabaha kadar araçlarını onlar için tamir edecek bir mekanik istihdam edebilirler... Japonlarda böyle bir lüks yoktur. Araçlar asansör otoparklara parkedildiği için hiç arıza yapmamaları gerekir :smiley:

tugsan75' Alıntı:
Ben yorum yapmayacağım.Sadece Araplar(paranın sonu yok+çöl+aşırı sıcak),Afrika(aşırı sıcak),Kuzey+Güney kutbu(Aşırı soğuk),Amerika(ençok araç modeli olan ülkede 1 numara)Avusturalya(Yine Aşırı sıcak ve çöl ).Yani bu liste uzaaaarrrr gider.Sizce buütün ülkelerde ençok ,hatta tek tercih edilen araç ne acaba.Tabiki de TOYOTA LANDCRUISER. 8)

Not: Araba ve suv grubunda en sorunsuz araç sıralamasında yıllardır 1 numara.

doğru söze ne denir ;)

OffRoader-EB' Alıntı:
İngilizler asil insanlardır. Range Rover ve Jaguar kullanırlar. Ahçı, şoför ve uşak dışında, günün sonunda malikanelerine döndüklerinde sabaha kadar araçlarını onlar için tamir edecek bir mekanik istihdam edebilirler... Japonlarda böyle bir lüks yoktur. Araçlar asansör otoparklara parkedildiği için hiç arıza yapmamaları gerekir :smiley:

işin birde bu boyutu var...

espirili hoş bir yaklaşım...

Toyota LC kesinlikle arazi ustası, sorunsuz ve sağlam bir araçtır.almayı düşündüğünüz toyota nın durumu iyi ise disco yu hiç düşünmeyin derim.Tabi toyota da standart olarak kilitlerin var olduğunu düşünerek söylüyorum.Biliyorsunuzdur toyota nın ihrac ettiği bölgelere göre araçlarında standart donanımları çok farklılık gösteriyor.

Benim Land Cruiser maceramdaki en önemli görgü tanıklarım
Orman Bölge Müdürlükleri şöforleriydi, bunu İstanbul'da ne
kadar başarırsınız bilmiyorum ama Ege ve Karadeniz'de
çalıştığım sıralarda, en çok fikir alışverişinde bulunduğum
insanlar onlardı...İnanın en tarafsız ve objektif bilgiyi onlardan
alırsınız...Hiçbirinin kendine ait aracı olmasa da hepsinden
istisnasız "param olsa hiç düşünmeden alacağım tek arazi
aracıdır" diye duymuşumdur...

Yoksa bizlerin dediği size biraz fanatiklik gibi gelir ancak
inanın bu araçta "esas fanatiklik" binmeye başladıktan sonra
gelişiyor, ben LC'a binip daha sonra başka araca binen
birtek Ankara'dan Yavuz beyi biliyorum, ki onun da hiç bir
zaman LC hakkında kötü birşey dediğini duymadım...

Neticede her zaman için en iyi araç "altınızdaki araçtır" derler.
Herşey gönlünüzce olsun, selamlar...

ikiside olur ama malezya yapımı çeroki ler gelmiş geçmiş en iyi arazi araçlarıdır. başka kesinlikle tavsiye etmem. parçası sudan ucuzdur. heryerde anlayan usta mutlaka bulunur. parçaları köşedeki marketten anında temin edilir. standart haliyle modifiyeye gerek olmadan anında araziye hazırdırlar.arıza nedir bilmezler. hele bide 4.0 motorlusu varya anlatılmaz yaşanır. bence en iyi araç. ama malezya yapımı olsun buna dikkat. lr arazi aracı işinden pek anlamaz. hiç tavsiye etmem. bakmayın dünya orduları maceracılar arazide işi olan bilimum cahil cühela kullanır ama onlar bi şekilde kandırılmışlar. dedim ya cahiller işte.

ha bide caponlar dualıdır. hiç sorun çıkarmazlar. yani bu ne demek oluyor? capon alırken servise ustaya baktırmanız gerekmez . niye? nasıl olsa sorunsuzlar. kesin hiç bir arızaları yoktur. onun için alırken aklınızda soru işareti olmaz. direk beğenin bi tane pazarlığı yapın anlaşırsanız hemen alın. parça fiyatıda önemli değil nasıl olsa bozulmuyor asla direk alıp ömür boyu biniyorsunuz. japon servisleri kan ağlar o yüzden hiç iş yapamazlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR