Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ibrahimmakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,170
Ynt: Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

dronder' Alıntı:
teşekkür ederim ne demek aytaç bey ;D

bu site de atışmayı en sevdiğim üye discovery-v8 yavuz abidir... (kendisine sonsuz saygım ve sevgimde vardır...)

art niyetli olmadığı kendisi çok iyi bilir ;)

beni fahri landcı ilan ettiniz, hazır benim zj de satılıkken bende land saflarına mı geçsem ;D ;D

şaka bi yana marka önemli değil mühim olan insanlık...

(bu arada ben marka ayırımı yapmadan gördüğüm her off-road aracına selam veririm ;) )

gözlerim beni yanıltmıyorsa avatarınızda kangal ve koç gibi defender var ;)

selamlar size tamamı ile katılıyorum. iyi akşamlar

Etiketler

hsbasar' Alıntı:
Aytaç bey attınız ortaya yemi gülersiniz tabii şimdi.
Ben yeni farkettim sizin avatardaki defender ı.

Hayırlı avlar

estağfurullah sedat bey av ne demek. eğleniyoruz şunun şurasında yoksa vakit nasıl geçecek. frekansları yakın tutalım jeep çilere rezil olmayalım. nede olsa eski defender cısınız. selamlar

Ben Katar'da 1 yıl disco kullandım. Bu ülkelerde sadece bazı avrupalılar LR kullanıyorlar. Yer gök LandCruiser dolu. geriye kalan da Nissan Patrol. Araçlarına hiç ama hiç bakmayan, biraz eskiyince hemen yenisi ile değiştiren zengin araplar, land cruiser alıyorlar. kullandıkları bir kaç yıl içerisinde bu araç hiç sorun çıkarmıyor ve kumda kaymak gibi gidiyor.

Biraz da alt seçenekler üzerinde durmak lazım. disco td5 farklı, V8 farklı. Landcruiser için Türkiyedeki seçenekleri ve fiyatlarını bilmiyorum.

LR koltuğuna oturmadan önce iyi düşünmek gerekir. Bir oturursanız zor kalkarsınız. Arızası, masrafı falan unutursunuz. Fazla alışkanlık yapmasın diyorsanız, tercih landcruiser olmalı :smiley:

Eğer jeep takıntınız falan yoksa, amerikanlara bakmayın derim. Başkasının makul bir motorla yürüttüğü makul bir araç yerine, aynı aracın litrelerce motoru olanıyla başbaşa kalırsınız. Sonra lpg yi bile çok yaktığını anlayıp gaza basamazsınız. Bu tür araçların az lpg yaktığını söyleyen bazı arkadaşların araçlarına bindim; korkudan neredeyse gaza hiç basmıyorlar :smiley:

concrete' Alıntı:
...

Eğer jeep takıntınız falan yoksa, amerikanlara bakmayın derim. Başkasının makul bir motorla yürüttüğü makul bir araç yerine, aynı aracın litrelerce motoru olanıyla başbaşa kalırsınız. Sonra lpg yi bile çok yaktığını anlayıp gaza basamazsınız. Bu tür araçların az lpg yaktığını söyleyen bazı arkadaşların araçlarına bindim; korkudan neredeyse gaza hiç basmıyorlar :smiley:
......

güven abi bi kerede araziye çıkarken benim araca biner misin ?

beraber dolduralım lpg yi ve tapa gaz gezelim, dönüşte tekrar lpg alırız ;)

190 beygir nasıl coşuyor görürsünüz ;)

dronder' Alıntı:
güven abi bi kerede araziye çıkarken benim araca biner misin ?

beraber dolduralım lpg yi ve tapa gaz gezelim, dönüşte tekrar lpg alırız ;)

190 beygir nasıl coşuyor görürsünüz ;)

Anlaştık, ilk fırsatta. Hem görüşmüş oluruz. Sizin oralarda bolca jeep var. Biz de bir kaç LR gelirsek, dostluk gezisi yaparız :smiley:

hemen land cillere sataşmayalım önder bey fahri konsolosluğunuz henüz onaylanmadı malum diğer lr owners ların da oyları gerekiyor. lordlar kamarasının yani :smiley:)

concrete' Alıntı:
Anlaştık, ilk fırsatta. Hem görüşmüş oluruz. Sizin oralarda bolca jeep var. Biz de bir kaç LR gelirsek, dostluk gezisi yaparız :smiley:

olur güven abi haberleşelim özledik sizleri ;)

aytaç' Alıntı:
hemen land cillere sataşmayalım önder bey fahri konsolosluğunuz henüz onaylanmadı malum diğer lr owners ların da oyları gerekiyor. lordlar kamarasının yani :smiley:)

işimiz lordlar kamarasında işi zor ;D ;D ;D

lro ya başvurdum jeepciyim diye almadılar :D :D :D

bi yere üye olmaya ya da belli bir marka araca sahip olmaya gerek yok, gönüller birolsun...

aytaç' Alıntı:
estağfurullah sedat bey av ne demek. eğleniyoruz şunun şurasında yoksa vakit nasıl geçecek. frekansları yakın tutalım jeep çilere rezil olmayalım. nede olsa eski defender cısınız. selamlar

Frekanslarımız hep bir zaten, aynı yolun yolcusuyuz. :D
Land rover a, özellikle defender a saygım sonsuz.
Ama bir geçek varki oltaya ilk gelen sazan ben oldum ;D ;D ;D
Neşemiz bol olsun her zaman.

LRTD5' Alıntı:
Efendim bu cümle başka bir markaya söylenmiş olsaydı, söyleyen kişiye tepki fazla olurdu.
Ancak söylenen markanın "Arazi Aracı" olarak bilinirliği o seviyede yüksek ki.... Sadece söyleyen kişinin Land Rover'lar ile ilgili bilgi ve görgüsüne yönelik bazı ipuçları vermektedir.

Land Rover'cılardan bu konuda tepki gelmeyecektir.

D i s c o v e r e r' Alıntı:
Ben okuduğumda sadece suratımda hafif bir tebessüm belirdi.

işte lr owners farkı. tam bir ingiliz aristokratı tavrı. cool. hatta snob. parfümlerde snob marka mı? doğum yerleri solihull zannedersem. hani lr fabric in arka tarafına düşen şatodan. lord.... eee neydi... neyse.onun şatosu işte.
benim gibi bir avam böyle bir durum karşısında hemen kınama mesajı yazardı ancak siz muhatap olmamayı tercih etmişsiniz. kibar davranışınız için müteşekkirim. yinede herkesin içinde belli bir markanın sahiplerine ciddi ciddi cahil denilebileceğini düşünmüş olmanız(ben ya da başka biri tarafından) bir daha yazı yazarken şu ankinden çok daha fazla dikkatli ve seçici olmam gerektiğini hatırlattı. selamlar.

neden lr ile lc kıyaslarsınız ki adamların reklam stratejisi bile belli tüm yolların kralı.sanırım kral dururken vezirle kimse ilgilenmez saygılarımla herkese iyi gezmeler ve bol çamurlu günler

bahcivankurt' Alıntı:
neden lr ile lc kıyaslarsınız ki adamların reklam stratejisi bile belli tüm yolların kralı.sanırım kral dururken vezirle kimse ilgilenmez saygılarımla herkese iyi gezmeler ve bol çamurlu günler

Herkes sizin gibi kararını peşin vermiş vaziyette değil. şartları ve beklentileri neyse ona göre en doğru kararı verdiğinden emin olmak durumunda... artı, bazıları yolda gitmek için araç aramıyor.

iyi günler.

engin bey ben kararımı peşin vermedim ki hele bu krizde peşin hiç karar verilmez herşey taksitli şimdi.ben kaba tabirle tamirciyim ve en çok da arazi araçlarını kullandım landlar güzel ama eğer gerçek bir teste tabi tutulursa lc karşısında ezilirler bunu bilmeyen yoktur sanırım.amacım kimseyi kırmak değil sadece sizlerden bişeyler öğrenebilmek saygılarımla.(öğrenmenin yaşı ve sınırı yoktur değilmi)

Neticede LR kullanıcılarından tepki gelmemiş.

Herkes o veya bu şekilde bir araç kullanıyor ne de olsa, amacımız da yeni araç edinecek kişileri doğru yönlendirmek.

Doğru yönlendirebilmek için yorum yapan kişinin konu hakkında bilgi seviyesinin yeterli (sonuçta bir Defender'ı askerde herhangi bir kişide kullanabiliyor), asıl olan bilgi aktarımının doğru ifadeler ile yapısal bir biçimde olması gereğidir.

Sanırım sohbet havasında geçen mesajlarınızda "cool" olarak tanımladığınız ve çok belirgin biçimde hissedilen siteminize sebep olan davranış bu bilgilendirme ağırlıklı mesajların bulunmasıdır.

Araç seçimi gerçekleştirmek üzere hızla yanıt bekleyen bir kişinin bilgilendirilmesi, LR alacak ise çeşitli argümanlar ile avantaj ve dezavantajlarının aktarılması gereğinden kaynaklanan bilgilendirici, sohbetten uzak mesajlar bu algıya sebep olabilir.

LR kullanıcıları arasında bu tarz insanların fazla olduğunu düşünmek ise sizin sanırım kişisel bir gözleminiz/deneyiminiz.
Bu gözleminize bende katılıyorum samimi olmak gerekirse....

Din, Politika ve Futbol takımında tartışmalar nasıl bitmezse bu tartışma da bitmez. Bence Off Road hayatınıza LR ile başlayın ki arazi aracı en çok nerelerden arıza verir öğrenin :smiley: Sonra LC ile mutluluğu bulun.
Ben koyu bir LC, kardeşim de koyu bir LR taraftarı. Kardeşimin bugüne kadar kullandığı araçlar :

1975 Range Rover (Tek Kapı - Taksi ile gitmek daha ucuz oluyordu)
1988 Range Rover
1994 Range Rover
2000 Discovery
2006 Range Rover Sport

Şimdi bir LC arıyor ... Şüphesiz caddede Range Rover Sport şık bir otomobil. Orası burası bozulsa da içindeyken herkes size bakar (bakarken ne düşünüyorlar bilmiyoruz)
Ama iş yoldan çıkmaya geldiğinde efsane ile masal'ın farkı ortaya çıkıyor.

Çok titiz bakılmışsa bile 50.000 km den sonra silindir kapak contasından,şanzuman karter contasından,şanzuman kuyruk keçesinden yağ kaçırmamış Landrover ailesinden bir araç varmı acaba.Ben hayatımda görmedim.2 sene 1997 disco kullandım,bebek gibi ilgilenmeme ramen her arazi aktivitesinden sonra sorun çıkardı.Burada harcama listesini yazsam gülersiniz,onun için dersimi aldım.

Bu arada araç marka ve model işi kişiye göre illaki farklılık gösterebilir.Ama bana göre LC çok çok daha üstün.Bu benim düşüncem ve Landrover kullanan arkadaşlarda araçlarıyla mutlularsa eniyi araç onlara göre Landrover dir.Herkez mutlu olacağını düşündüğü ve mutlu olduğu araca binsin.Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR