Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ibrahimmakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,207
Ynt: Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

aytaç' Alıntı:
lr arazi aracı işinden pek anlamaz. hiç tavsiye etmem. bakmayın dünya orduları maceracılar arazide işi olan bilimum cahil cühela kullanır ama onlar bi şekilde kandırılmışlar. dedim ya cahiller işte.

Cok tehlikeli bir cumle.

Ben yillarca arazide LR Defender kullanmis biriyim. Kendime arac alacagim zaman Land Cruiser i tercih ettim, ama LR de bu kadar yerden yere vurulacak bir arac degil.

Birazdan LR kullanacilarindan tepkiler gelmeye baslar.

Etiketler

Efendim bu cümle başka bir markaya söylenmiş olsaydı, söyleyen kişiye tepki fazla olurdu.
Ancak söylenen markanın "Arazi Aracı" olarak bilinirliği o seviyede yüksek ki.... Sadece söyleyen kişinin Land Rover'lar ile ilgili bilgi ve görgüsüne yönelik bazı ipuçları vermektedir.

Land Rover'cılardan bu konuda tepki gelmeyecektir.

Mesela ;

LR üst kapak çatlattığında 1 liraya malolur, ertesi gün bulursunuz, Toyota çatlatmaz, ama ya çatlarsa? en az 10 liranız ve 1 ayınız gider, Diferansiyel kilidi dağılırsa yenisi 1 lira , Toyota dağıtmaz ama ya dağıtırsa? en az 12 lira ve en az 1 ay yine gider. Aksesuara gelince LR da karar vermek çok zordur çünkü okadar çok aynı ürünü üreten marka vardırki seçemekte zorlanırsınız, Toyotada zorlanma aksesuarı bulmakta (ki bulabilirseniz şanslısınız demektir) ve getirtmektedir, yada kolları sıvayıp kendiniz yaparsınız.

Bu konuları gözardı edersek, soru hangi araç daha iyi ise , elbette Toyota.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Mesela ;

LR üst kapak çatlattığında 1 liraya malolur, ertesi gün bulursunuz, Toyota çatlatmaz, ama ya çatlarsa? en az 10 liranız ve 1 ayınız gider, Diferansiyel kilidi dağılırsa yenisi 1 lira , Toyota dağıtmaz ama ya dağıtırsa? en az 12 lira ve en az 1 ay yine gider. Aksesuara gelince LR da karar vermek çok zordur çünkü okadar çok aynı ürünü üreten marka vardırki seçemekte zorlanırsınız, Toyotada zorlanma aksesuarı bulmakta (ki bulabilirseniz şanslısınız demektir) ve getirtmektedir, yada kolları sıvayıp kendiniz yaparsınız.

Selamlar

:smiley:

LR ve kullanıcıları hakkında yazılanlara yorum yapmak istemiyorum, şöyle bir tepki gösterebilirim.
45.gif

Malezya malı Jeep ne ola ki
lam.gif
;D

yahuu bunu zaten zaten landcı ;D ;D ;D ;D

bize yani jeep cilere taş atmış ;) hatta kaya :D :D :D :D

son söz her araç iyidir ;D ;D ;D

hatta land daha iyidir ;)

ama en iyisi jeeptir :D :D :D

discovery-V8' Alıntı:
Mesela ;

Selamlar

Toyatanin ust kapagini (hem de FJ40 in) catlatmayi beceren kisi benim. Evet itiraf ediyorum ben yaptim.

Cozum: Bir gun sabah erkenden baskent saniye gidilir, arac ustaya teslim edilir. Motor sokulur catlaktan emin olunur. Oglen Sasmaz sanayinden ust kapak alinir, sibobcuya gonderilir ve aksam monte edilir. Ertesi gun keyifle araca binilir ve Gezenbilir Kartalkaya gezisine gidilir. Toplam maliyet 900 TL dir (Mart2009 rakamiyla)

hsbasar' Alıntı:
Toyatanin ust kapagini (hem de FJ40 in) catlatmayi beceren kisi benim. Evet itiraf ediyorum ben yaptim.

Cozum: Bir gun sabah erkenden baskent saniye gidilir, arac ustaya teslim edilir. Motor sokulur catlaktan emin olunur. Oglen Sasmaz sanayinden ust kapak alinir, sibobcuya gonderilir ve aksam monte edilir. Ertesi gun keyifle araca binilir ve Gezenbilir Kartalkaya gezisine gidilir. Toplam maliyet 900 TL dir (Mart2009 rakamiyla)
Sedat Sendeki Fj40, ama kastedilen daha üst modeller yanılmıyorsam. onlarda parça bukada kolay bulunmuyor.

Nasıl çatlattın kapağı merak ettim şimdi ?
Selamlar

Geçen sene aracı aldığımda herşeyini elden geçirdik. Tabi motoruda. Aylardan ağustostu, o an antifiriz koymadık. Ustada bana tembihlemişti koymayı unutma diye. Ama unuttum. Kış geldi Gölbaşı oldu -16 derece ve ben arabayı biraz zorla çalıştırdım. Meğerse motor donmuş ondan çalışmıyormuş, hararet yapınca anladım. O arada üst kapak çatladı.

Aslında arabalar içinde en iyisi vosvos. Yazı kışı yok, suyu antifirizi yok. Alalı 6. yılı yürüyen aksama hiç dokunmadım daha.

yavuz bey(discovery v8) ;) önder bey(dronder) size hem ;) hemde ;D

ciddi ciddi tepki gösteren arkadaşlar da yorum yazmadan önce avatara baksalardı daha eğlenceli olurdu. land ciyiz ama bide övünüyoruz yok birbirimize selam veririz yok birbirimizi misafir ederiz yok aynı dilden konuşuruz vs. ama espriyi bir tek yavuz bey ve önder bey anladı. önder beye özellikle teşekkür ve takdirlerimi bildiririm. kendisi olayı en derininden kavrayarak esprili bir yanıt yazmış. kendisi istemez belki ama ben onu diğer land cilerin de iznini alaraktan fahri land ci hem de defendercı ilan etmek istiyorum. oylarınıza sunulur. selamlar sevgiler

aytaç' Alıntı:
ciddi ciddi tepki gösteren arkadaşlar da yorum yazmadan önce avatara baksalardı daha eğlenceli olurdu. land ciyiz ama bide övünüyoruz yok birbirimize selam veririz yok birbirimizi misafir ederiz yok aynı dilden konuşuruz vs. ama espriyi bir tek yavuz bey ve önder bey anladı. önder beye özellikle teşekkür ve takdirlerimi bildiririm. kendisi olayı en derininden kavrayarak esprili bir yanıt yazmış. kendisi istemez belki ama ben onu diğer land cilerin de iznini alaraktan fahri land ci hem de defendercı ilan etmek istiyorum.  oylarınıza sunulur. selamlar sevgiler

teşekkür ederim ne demek aytaç bey ;D

bu site de atışmayı en sevdiğim  üye discovery-v8 yavuz abidir... (kendisine sonsuz saygım ve sevgimde vardır...)

art niyetli olmadığı kendisi çok iyi bilir ;)

beni fahri landcı ilan ettiniz, hazır benim zj de satılıkken bende land saflarına mı geçsem ;D ;D

şaka bi yana marka önemli değil mühim olan insanlık...

(bu arada ben marka ayırımı yapmadan gördüğüm her off-road aracına selam veririm ;) )

gözlerim beni yanıltmıyorsa avatarınızda kangal ve koç gibi defender var ;)

bu arada aklıma yeni geldi avatar pek anlaşılmıyor galiba arka planda duran sarı araç defender oluyor. hadi o tam boy görünmüyor belki anlaşılamamıştır. buradan yola çıkarak belirtmek isterimki aracın önünde yerde yatan sarı uzun tüylü canlı ben değilim, köpeğim rüzgar. selamlar.

Aytaç bey attınız ortaya yemi gülersiniz tabii şimdi.
Ben yeni farkettim sizin avatardaki defender ı.

Hayırlı avlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR