Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ibrahimmakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,148
Ynt: Toyota LandCruiser mi? Landrover Discovery mi ?

OffRoader-EB' Alıntı:
Yavuz Bey,
Verilen cevaplardan 2 tanesi benim. Dolayısı ile cevap verme hakkımı kullanmak istiyorum:
Land Rover marka araç kullanma sürem 10 yıl (4 araç). Land Cruiser 80 kullanma sürem (7 yıl) Bunun dışında araç lansmanları yapan şirket sahibiyim .
Şirketimde arazi için hazırlanmış 2 tane 80 kasa aracın dışında 2 tane Disco ve ve 1 tane RR Sport var (sadece yolda kullanıyoruz)
Amacınızın ne olduğu araç seçiminde tabii ki çok önemlidir. VW Touareg, Audi Q7 gibi araçlar hedef kitleye uygun dizayn edilmiş başarılı araçlardır. Suzuki Grand Vitara fiyat/perfomans olarak süper bir alternatiftir.

Şahsen kullandığım araçlar : Daihatsu Feroza, Range Rover (1975-1988-1994), Range Rover Sport (2006), Discovery (2001), VW Touareg R5, VW Touareg V6 3.0 TDI, Suzuki Vitara, Suzuki Grand Vitara, Land Cruiser 80 (1990) 4.2 (T)D, Land Cruiser 80 VX (1993)
Bir haftadan uzun süre test ettiğim araçlar : VW Touareg V10, Audi Q7 3.0 TDI, Audi Q7 4.2, Mitsubishi Pajero (1993), Mitsubishi Pajero (1987), Discovery III, Nissan Navara, Ford Ranger, Fiat Sedici

Önceki yorumlarımla ilgili olarak :
Ben 75 Model Tek Kapılı Range Rover kullanırken gerçekten km fiyatı taksiden pahalıydı.
Şirketimize aldığımız 2006 RR Sport alındıktan 1 ay sonra garantiden tüm lastikleri değişti. Direksiyondaki titreme giderilemedi. Jantlar değişti. Direksiyon ile ilgili bir çok parça değişti. Sonunda bütün araçlarda bu var kusura bakmayın dendi. Kavga dövüş sonrasında 3-4 aylık git gel den sonra sorunu çözdüler. Yine bu araca sahip bir başka arkadaşımız teyp kenarında 2 plastik parçanın sürekli düşmesinden bıkıp aracını sattı. 100 000€ luk bir araçta bunlar olmamalı.
1994 Model Range Rover Klasik ile Antalya da dağların tepesinde yükseklik ayarlı süspansiyon bozuldu. Kayanın üzerine oturdu. Aracı oradan sürte sürte çıkardık. Çekici ile Antalya'ya indirdik. Antalya servisi bizde elektronik okucuyu yok dedi (1999 yılı) Kamyonla İstanbul'a sevkettik. Aracı 5 dk'da yaptılar. Sebep "Yükseltme sensörü üzerine çamur gelmiş" Bu mudur bir arazi aracındaki mühendislik.

Diğer taraftan hangi aracın şanzumanı içinde yağ pompası var, hangi aracın mazot deposu dışına orijinal su ayırıcı parçası var. Hangi araç hem çölde hem kutupta tercih ediliyor. Hangi aracın orijinal çift aküsü var ve marş motorunu 24V ile çeviriyor. Hangi araçta orijinal çift depo var. Raid yarışlarında standart sınıfta en üstün marka hangisi vs.vs.

Benim amacım fanatiklik yapmak değil tecrübelerimi aktarmaktır. Aslına bakarsanız Off Road araçlarının çoğu orijinal hali ile kalmamaktadır. Sadece alırken değil yaparken de mühendislik kurallarına uyulmasına gerekir.

Bu arada aracımın Toyota olması dışında Toyota firması ile hiçbir bağım yok.

Ben bu tartışmaya başka yorumda bulunmayacağım. Herkese mutlu olacağı aracı almasını tavsiye ederim.

Son sözünüzden başlayarak ; Bu bir tartışma değil, ortada şöyle bir soru var;

Soru : Toyota Landcruiser mi, Landrover Discovery mi?

Bu soruya bağlı kalalım lütfen, yine işin içine Tuareg, RRC, RR sport, Q7, Grand Vitara ve bir sürü başka şey girmiş, alıntıları isme bakarak yapmadım aklımda kalan birkaçını seçmiştim sadece, sizinkilerden ikisi denk gelmiş.

Ayrıca mühendislik konusundada ben birşey demedim hatta ben koşullu olarak Toyota yı seçerdim dedim.

Selamlar

Etiketler

aytaç' Alıntı:
kıskanmayın ruhumuzu sizi gidi amerikan kapitalizminin hızlı tüketim toplumunun ciip sahipleri sizi.(gülümseme) biz öte alemlerde başka boyutlardayız ruhumuzla.(gülümseme)siz dünya işleriyle uğraşın. ruh çağırma seanslarında bile gelen ruhların yarısı defender ruhu, geri kalanı da tuz ruhu dronder bey.

nasıl kıskanılmaz o güzelim ruh :D :D :D casper gibi vallahi...

iyi dileklerimle ....

görüşmek tanışmak dileğiyle...

yazargezeryolçizer' Alıntı:
"Toyota'da işten çıkarma yok!"...

Nası yok servisler ,boş boş oturuyorlar.;D

Toyota yı bilmem ama Daihatsu2nun İzmit'teki yetkili servisi, bildiğim kadarıyla sattığı araçlar problem çıkartmıyor diye servis işinden uzaklaştı.

Genel olarak japonların dayanıklılığı kabul görüyor zaten. Alman araçlar ile ilgili de sayısız söz söylenebilir kuşkusuz. İngilizlerin sorunsuz araç üretme konusunda geçmiş dönemlerde de büyük bir iddiaları olmamış. Bu açıdan LR nin bir dezavantajı var şüphesiz. LR ciler bu dezavantajlardan farklı başlıklarda sık sık söz ediyorlar. Ancak tek kriter dayanıklılık değil şüphesiz.

Bu başlıkta bir kaç kez vurgulandığı gibi, LC ve discovery kıyaslanıyor. Bu iki aracın Türkiye şartlarında bir çok avantajı ve dezavantajı var. Her karşılaştırmayı, içinde bulunulan şartlara göre yapmak gerekir. Amerika da olsaydık, suzukiyi Türkiyede olduğundan farklı değerlendiridik şüphesiz. Ben burada bir discoyu şu sıralar oldukça makul fiyatlara alma şansına sahibim. Uygun 4 lastik bulursam ve 1000 ytl ile 3 inch yükseltirsem, vinçli bir grupla 1 hafta sonra arazideyim. Bu işleri discoyu çok iyi tanıyan ustalardan birini seçerek yaptırma lüksüm de var. Acaba LC için vereceğim para ve harcayacağım zaman ne kadardır? Bu işleri yapacak usta seçme şansım var mıdır?

Uzak durulması öğütlenen disco 2 ile bu hata sonu camelda kaldık. Parkurun en başarılı aracı olan disco 2, çamura gömülü bir aracı çekerken muhtemelen dif te kırılan birşeyler oldu. Araç elektronik merkezi diff kilidi nedeniyle arkaya yük aktarmayı kesti ve olduğu yerde kaldı. Disco 2 nin elektronik olmasının ne kadar olumsuz birşey olduğu ile ilgili geyiklere başlamışken, bir kaç telefon görüşmesinden sonra aracın altına yatıldı ve manuel olarak arkaya çekiş verilmesi sağlandı.
Yani; elektronik araçtan korkmak yerine, öğrenmeye çaşlışmak gerekiyor. Nitekim bu araçları da öğrenmiş kişiler var ve araçlarını her şartta yürütmeyi başarıyor. Bir süre sonra elektroniği az olan araç bulmakta zorlanacağız. Bunu bir dezavantaj olarak görmek yerine sürücünün bilgi eksiği olarak görmeye alışalım diyorum...

dronder' Alıntı:
nasıl kıskanılmaz o güzelim ruh :D :D :D casper gibi vallahi...

iyi dileklerimle ....

görüşmek tanışmak dileğiyle...

karadenize yolunuz düşerse her zaman beklerim. selamlar.

concrete' Alıntı:
Toyota yı bilmem ama Daihatsu2nun İzmit'teki yetkili servisi, bildiğim kadarıyla sattığı araçlar problem çıkartmıyor diye servis işinden uzaklaştı.

Genel olarak japonların dayanıklılığı kabul görüyor zaten. Alman araçlar ile ilgili de sayısız söz söylenebilir kuşkusuz. İngilizlerin sorunsuz araç üretme konusunda geçmiş dönemlerde de büyük bir iddiaları olmamış. Bu açıdan LR nin bir dezavantajı var şüphesiz. LR ciler bu dezavantajlardan farklı başlıklarda sık sık söz ediyorlar. Ancak tek kriter dayanıklılık değil şüphesiz.

Bu başlıkta bir kaç kez vurgulandığı gibi, LC ve discovery kıyaslanıyor. Bu iki aracın Türkiye şartlarında bir çok avantajı ve dezavantajı var. Her karşılaştırmayı, içinde bulunulan şartlara göre yapmak gerekir. Amerika da olsaydık, suzukiyi Türkiyede olduğundan farklı değerlendiridik şüphesiz. Ben burada bir discoyu şu sıralar oldukça makul fiyatlara alma şansına sahibim. Uygun 4 lastik bulursam ve 1000 ytl ile 3 inch yükseltirsem, vinçli bir grupla 1 hafta sonra arazideyim. Bu işleri discoyu çok iyi tanıyan ustalardan birini seçerek yaptırma lüksüm de var. Acaba LC için vereceğim para ve harcayacağım zaman ne kadardır? Bu işleri yapacak usta seçme şansım var mıdır?

Uzak durulması öğütlenen disco 2 ile bu hata sonu camelda kaldık. Parkurun en başarılı aracı olan disco 2, çamura gömülü bir aracı çekerken muhtemelen dif te kırılan birşeyler oldu. Araç elektronik merkezi diff kilidi nedeniyle arkaya yük aktarmayı kesti ve olduğu yerde kaldı. Disco 2 nin elektronik olmasının ne kadar olumsuz birşey olduğu ile ilgili geyiklere başlamışken, bir kaç telefon görüşmesinden sonra aracın altına yatıldı ve manuel olarak arkaya çekiş verilmesi sağlandı.
Yani; elektronik araçtan korkmak yerine, öğrenmeye çaşlışmak gerekiyor. Nitekim bu araçları da öğrenmiş kişiler var ve araçlarını her şartta yürütmeyi başarıyor. Bir süre sonra elektroniği az olan araç bulmakta zorlanacağız. Bunu bir dezavantaj olarak görmek yerine sürücünün bilgi eksiği olarak görmeye alışalım diyorum...

Şüphesiz bu tip araçlar kullanıldıkça bilgi birikimi artacak ve ne gibi özelliklerden mahrum kalındığı anlaşılacak :smiley:
Disco II'ye geçmiş olsun, bu gibi durumlar için bir orta diff-lock fonksiyonunu aktive edecek bir uygulama yapmak gerekli...
Altına yatmadan giderilebilirdi konu belki de...

LRTD5' Alıntı:
Şüphesiz bu tip araçlar kullanıldıkça bilgi birikimi artacak ve ne gibi özelliklerden mahrum kalındığı anlaşılacak :smiley:
Disco II'ye geçmiş olsun, bu gibi durumlar için bir orta diff-lock fonksiyonunu aktive edecek bir uygulama yapmak gerekli...
Altına yatmadan giderilebilirdi konu belki de...

Tesekkurler. :smiley:

Araci tanimak ve ogrenmekle ilgili cok sey. Ben defender sahibi olarak sadeligin tadini cikariyorum. Diger taraftan zaman zaman disco da co-pilotluk yaparken de teknolojiyi yasiyorum. Her ikisi de hos aslinda. fakat teknoloji dolu bir arac kullaniyor ve bu araci cok iyi tanimaya calismiyorsaniz, o zaman traktorcu ya da cekici ile daha cok isiniz olur.

Ya biz gittik toyotaya land cruiser e bakmaya falan orda baya bilgi edindik sonra toyota.com a girdik ordaki jiplere falan baktık ordakiler hiç japon gibi değil hepsi daha amerikan tarzı daha havalı türkiye de millet q7 görünce oooo diyo amerika da land cruiser görünce ooo diolar ayrıca nie taktınız 89 99 modellerine 2009 modelini görün öyle konuşum

land cruiser' Alıntı:
Ya biz gittik toyotaya land cruiser e bakmaya falan orda baya bilgi edindik sonra toyota.com a girdik ordaki jiplere falan baktık ordakiler hiç japon gibi değil hepsi daha amerikan tarzı daha havalı türkiye de millet q7 görünce oooo diyo amerika da land cruiser görünce ooo diolar ayrıca nie taktınız 89 99 modellerine 2009 modelini görün öyle konuşum

ya arkadaşım,

önce bir gir şu linke tanıt kendini işte benim de;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.6020

daha ilk mesajda kafadan yaz bişeyler
millet şimdi bir de sana cevap verecek
en iyisi sen hiç söylememiş ol bunları

ilkakdeniz' Alıntı:
ya arkadaşım,

önce bir gir şu linke tanıt kendini işte benim de;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.6020

daha ilk mesajda kafadan yaz bişeyler
millet şimdi bir de sana cevap verecek
en iyisi sen hiç söylememiş ol bunları
Aynı şeyleri ben yazacaktım hatta yazdım vazgeçip sildim birazdaha kibar dille tarif edeyim dedim gene sildim

sayın (Land cruiser)
ben anlamıyorum hiç tanımadıgınız bir ortamda bukadar agrasif kelimeleri yazmakla sizi nekadar ciddiye alacaklarını zannediyorsunuz ?

Bende aracimi alirken bu forum daki soruyu kendime sordum, zira bu sinifda begendigim iki arac bunlardi. LR discovery 2 nin tasarimina ve dis gorunumune olan hayranligimdan LR biraz daha agir basiyordu.

Fakat simdi forumu okudugumda ozellikle discovery yi kotuleyenler Jeep kullanicilari, Toyotayi ovenler dogal olarak toyota kullanicilari. LR kullanicilari ise foruma gelip Lr nin avantaj ve dezavantajlarini, toyota nin avantajlarini saymis. Genelde gordugum LR kullanicilarinin daha tarafsiz ve guzel bilgiler verdigi. Bu yuzden bile LR aldigima sevinmeye basladim
:smiley:

Iki aracin kiyaslamasina gelince standart hallerini kiyasladiginda ve arazi performansi istiyorsan Land Cruiser zaten standartinda bulunan diflock lar ile bir adim onde. Birebir kiyaslayamasamda yada test etmesemde herkesin hemfikir oldugu bir konu toyota saglamlikda daha iyi.

Ama hemen hemen konustugum tum offroadcilar hatta land cruiser kullananlarinda hem fikir oldugu, Yavuz Bey in de belirttigi bir mevzu var, Land Cruiser kolay kolay bozulmaz ama bozuldugundada arabayi birak kenara diyorlar nerdeyse. Parca fiyatlarinin cok pahali oldugunu soyluyorlar. Ayrica Benzinli bir Land Cruiser ile karadeniz turu yapma hatasinda bulunmustum. neredeyse ufak bir arac alicak benzin parasi vermistik :smiley: Arabada LPG yoktu.
Dizel derseniz Land Cruiser in duz dizellerinin biraz kamyon gibi oldugunu soylediler, turbo dizel ini tavsiye ettiler. Ama Turbo dizel ve temiz vede satilik bir vx80 vx100 bulmak neredeyse imkansiz. Hadi diyelimki buldunuz ayni yasdaki bir Td5 motorlu discovery ile arasinda buyuk fiyat farki var. Bazen 2 katina yaklasan fiyatlar gordum.

Tum bunlarin isiginda Parayi dert etmeyeceksem, cok zorlu arazilere sokacagim buyuk kasa 7 kisilik bir arac istiyorsam, sehir icinden cok arazide yada santiyelerde gecicekse zamanim Toyota Land cruiser i alirdim. Ama benim gibi %30 offroad %70 sehir ve asfalt kullanimi dusunen biriyseniz LR discovery nin cok daha az maliyeti olan ve sizi daha mutlu edicek bir arac oldugunu dusunuyorum. Ayrica gezenbilirde ornekleri oldugu gibi biraz masraf ettiginizde discovery de Land Cruiser kadar saglam bir arazi araci haline kolaylikla gelebiliyor. Land Cruiser da standart diflock var ama discovery de de TC sistem var ve bazi araclarin diflock kullanarak gectigi yerlerde otomatik devreye giren TC sistem ile rahatca geciyorsunuz.

Ozellikle Mert Kigili nin yeni yapmakda oldugu discovery 1 aracini sanayide gordum. Yavuz abinin discovery1 aracini ve Koray Bey in discovery 2 td5 aracinida Lr gezisinde gordum. bu 3 discovery yi gormeden discovery gordum ve toyota Land Cruiser daha iyi bir arazi araci diyip tercihinizi yapmayin
:smiley:

Sonuc olarak bu sorulari kendime sordum ve discovery aldim, su an sadece kafamda tek soru kaldi, acaba discovery 1 mi alsaydim yoksa discovery 2 almakla iyimi ettim :smiley: Belki bu soru icin bir forum acip LR bolumunde tartisiriz :smiley:

saygilar

Ynt: Toyota Landcruiser Mi? Landrover Discovery Mi ?

Konu Okadar güzel ilerlemiş ki Hortlatmak istedim :D

Sevgili.arkadaşlar
Land cruiser prado 4.0 kullanıcısı olarak sizlere esindiğim tecrübeleri anlatıyorum. Ben karadenizliyim aracı günşük ve aktif olarak kullanıyorum. Bir defe orman işletmelerinde kulla dıkları için merak edip aldım devletten zenginseniz toyotaya binmelisiniz parçalar türkiuede tüm dünyada fiyatının 2 katı airmatikler arkada yışda bir kere arıza verir civarda elletmeye kıyammaz ankarada baktırıraınız ustalar bir temiz üzerinizden geçer hava filtresi 90 tl çakması 50 tl yağ filtresi çakması aksları hiluxle aynı hiluz aks bin ise pradonun 3 bindir ön sağsol arka amortisör çifti 4 bin tl önler 3.5 tl motor yaptırırsanız 14 bin civarı ki lpd olursa mecbur yaptırırsınız arazide dayanıklı imiş laflatı fasa fiso duster de aynı yoldan canavar gibi gidiyor. Maliuetli bir araç her parçası inanılmaz pahalı ön takımı senede bir mutlaka yaptırırsınız. Salıncaklar ve taşıyocılar bozar bozmasada sanayide bozuk der sokarlar yetkili servisin önünden geçemezsiniz sadece sıvı değişimine 2200 lira yazıyorlar normal bakımı 1500 civarı airmatikler arıza yaparsa motor 5 bin sağ ve solda kaldırma sensörler ıkısı 3 bin kısacası sağlamlığı tamamen hikaye olan bir araç aktif olarak biniyorum
Discovrery 3 için şunlatı yazabilirim uan sanayisi ve orjinal patçası trkiuede bol bulunan bir araç land cruiser pradodanda geniş ferah dizel pradoya göre sessiz parçası bol ve uygun internette her parçası bulunur sanayide ustası çok
Toyota lc abartıldığı kadar efsane değil
Türkiuede çöl yok zaten o arabaya kıyıpta off road yapanını görmedim yaparsada yaptığı günün ertesi günü ön takım elinde kalır bu iddiamı çürütecek bir arkadaşımız varsa off road yapsın
Bizde görelim
Tüm toyota land cruiser kullanıcıları umreye giden hocalara dubaiye gezmeye gidenlere ve rus sitelerine adaptedir patça getirmeleri için
Lütfen land 1997 ye kadar olan hurda arabaları 10 numara diye lanse etmeyin çünkü yorumlara aldanarak prado aldım. Orman işletme şöförleri cebinden bir bakım yaptırsında o arabayı kapının önünde bir gün bekletirmi acaba
Lütfen abartmayalım
Zira indanlar sizlerin yorumları ile sizlere özenerek araç alıyor ve binlerce lira masraf yapıyorlar sonra hizipçiler yurt dışından ucuz parça getiriyoruz diye çakma çin mallarını elimizde patlatıyor
En güzel araba parçası bol olan arabadır land rover discovery 3 prado 120 den çok üstün araçtır iddia ediyorum disco 4 prado 150 den çok üstündür
Ne araplar gibi çölde ne avusralyalılar gibi sıcakta kullanmayacaksınız
Kalın sağlıcakla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR