Toyota RAV4 mü,Suzuki Grand Vitara mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hüseyin36 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,747

Hüseyin36

Yeni Üye
Selamlar,
Kars'ta yaşıyorum,küçücük bir Opel Corsa'm var.Artık sınıf atlama kararı aldım:smiley:

Öncelikle ihtiyaçlarım:

Malum burası Kars,belediye saolsun hemen hemen bütün yollar off-roadluk.Kışın kar temizleme falan zaten yapmıyorlar.Yani karlı yollarda güven vermeli.Çukur derdim falan olmamalı.

Doğa fotoğrafçılığı,ağırlıklı olarak kuş fotoğrafı çekiyorum.Bir kuş gördüğümde yolun dışına,dağa,tepeye korkmadan tırmanmak ve peşinden gitmek istiyorum.

Tabiki yakıt performansıda önemli.Memur bir aileyiz sonuçta.

Bütçem 40.000-50.000 arası.Bütçemi bayağı zorlayacak ama olsun!

Açıkcası çok araştırdım ve 2006 (yeni kasa) ,2007 RAV4 ile yine 2006-2007 Suzuki Grand Vitara arasında kaldım.
Hangisini tavsiye edersiniz?Başka tavsiyeleriniz var mı?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Etiketler
Ynt: Toyota RAV4 mü,Suzuki Grand Vitara mı?

RAV4'ler şehir için ideal araçlar, ağır arazi şartları için kullanışlı değiller. Suzukiler hem şehir hem arazi için uygun araçlar.
LPG kullanacaksanız; Suzukilerin subapları magnezyum alaşımlı. Uzun süreli LPG kullanımında subap sorunları çıkarttığı, yağlama sistemli LPG sistemlerinin bunu önleyebileceği, ancak %100 sonuç beklenmemesi gerektiği söyleniyor. Subaplar değiştirilse dahi masrafla, LPG'den elde edeceğiniz kârı kıyaslamak lazım.
Toyotalar için durumu bilmiyorum.
Yalnız LPG düşünür iseniz Suzukinin bagajı çok müsait değil. LPG tankı bagajı öldürür.
Seçenek dışı olarak Nissan x-traili önerebilirim. Alabilirseniz dizelini. Zira benzinli x-traillerde de magnezyum alaşımlı subaplar mevcut. Çekiş sistemini Toyota'dan farklı olarak manuel değiştirebiliyorsunuz.
Diğer yandan Grand Cherokee 2.7 CRD (wj kasa) veya düşük kilometreli bulursanız Discovery TD5 uygun araçlar. Freelander'lar her ne kadar kötü şöhretli de olsa 2004 ve sonrası bir TD4 HSE için kullanıcılar memnun. Sorunsuz bir motoru olduğu söyleniyor.
İçinize ve cebinize sinecek bir araç bulmanızı dilerim.

Hüseyin36' Alıntı:
Selamlar,
Kars'ta yaşıyorum,küçücük bir Opel Corsa'm var.Artık sınıf atlama kararı aldım:smiley:

Öncelikle ihtiyaçlarım:

Malum burası Kars,belediye saolsun hemen hemen bütün yollar off-roadluk.Kışın kar temizleme falan zaten yapmıyorlar.Yani karlı yollarda güven vermeli.Çukur derdim falan olmamalı.

Doğa fotoğrafçılığı,ağırlıklı olarak kuş fotoğrafı çekiyorum.Bir kuş gördüğümde yolun dışına,dağa,tepeye korkmadan tırmanmak ve peşinden gitmek istiyorum.

Tabiki yakıt performansıda önemli.Memur bir aileyiz sonuçta.

Bütçem 40.000-50.000 arası.Bütçemi bayağı zorlayacak ama olsun!

Açıkcası çok araştırdım ve 2006 (yeni kasa) ,2007 RAV4 ile yine 2006-2007 Suzuki Grand Vitara arasında kaldım.
Hangisini tavsiye edersiniz?Başka tavsiyeleriniz var mı?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Öncelikle zahmet edip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Tavsiyelerinizi inceledim.Bir halı saha maçının ardından sol dizimden rahatsızlandım,bundan dolayı otomatik vites tercih sebebim.Nissan X-Trail'ın otomatik dizelleri 60.000 TL'den başlıyor.bütçemi çok aşıyor.
Grandv Cherokee 2.7 CRD 'nin yakıt tüketiminin yüksekliği gözümü korkutuyor açıkcası.
2006 TD4 HSE'yi tavsiyeniz üzere inceledim ve çok hoşuma giden bir araç oldu.Yalnız sıkıntılardan bahsetmişsiniz.Ne gibi sıkıntılar acaba?

Freelander'lar görüntü olarak insanı cezbeden araçlar. Ancak şöhretleri çok iyi değil. Öncelikle offroad aracı değiller, ağır çeker vitesleri yok. Yani kafanıza göre dağa bayıra çıkmak isterseniz biraz durup düşünün derim bu araçla. Bir de bulunduğunuz yerdeki servis olanaklarını araştırın.
Forumda Freelanderlar bolca yazılmış, bir iki link vereyim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8566.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11616.msg80411#msg80411

Ağırlıklı olarak hafif arazi ve şehir içinde kullanacaksanız freelander düşünün bence. Düşünürseniz de 2004 ve sonrası TD4 olanlara bakın.
Arazi için Freelander mı Suzuki mi derseniz, bence Suzuki ama handikaplarını yazmıştım.
Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,205
Kayıtlı Üye Sayımız
167,072
Kaydolan Son Üyemiz
Otofahri

Çevrimiçi üyeler