Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 995,486

Etiketler
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

ismail bey hayirli olsun araciniz, kazasiz belasiz kullanin... bu arada bana soylediginiz izmirdeki vx80 ne de bakmistim ozelden yazdim ama sanirim bu arada siz almissiniz... ilgilenen arkadaslara izmirde bir vx80 var 1998 model 179,000 de hayli temiz 45,000 istiyor ama fiyat da birseyler yapilabilir, sahibinden.com da var ilani...

pandipieri' Alıntı:
ismail bey hayirli olsun araciniz, kazasiz belasiz kullanin... bu arada bana soylediginiz izmirdeki vx80 ne de bakmistim ozelden yazdim ama sanirim bu arada siz almissiniz... ilgilenen arkadaslara izmirde bir vx80 var 1998 model 179,000 de hayli temiz 45,000 istiyor ama fiyat da birseyler yapilabilir, sahibinden.com da var ilani...

Çok teşekkürler Serkan bey,İlgi ve alakanız için.

sagolun allah herkese gönlüne göre versin..

7 ekimde yazıştıgımızdan bu yana sizden mesaj gelmemiş.Baktım..mesajlarımı silmiyorum da..

çağlar' Alıntı:
seçimlerle ilgilidir harcama ,bütçeyle ve aldığınız aracı nekadar süre kullanma niyetinizle.

farzımisal benim aracım yok ve yeni bir 80 aldım.sırasıyla şu şekilde hareket ederdim.

önce aracın bakımı (yağlar filtrelerkablolar bujiler vs.vs. 500-1500

sonra lpg,, sanıyorum 2500

cooper stt veya bfgoodrich at (kullanım şekline göre) 33 lastikler -5 adet 2000 lira

sonra yükseltme 2500 e yakındır sanıyorum şu anda

sonra vinç para varsa warn üst modellerden (1500-2500 dolar) yoksa yine warnın tabor modeli (1000 dolar)

sonra şnorkel (safari) 800 lira sanıyorum

sonra ön-arka demir tampon -stepne taşıyıcı +portbagaj +alt koruma (çadırda olsa üstte iyi olur :D ) ahmet ustayla anlaşılır ;)

yada bir üstteki maddeyi (tampon vs. ) yurtdışı ARB den getirelim dersek yaklaşık 15 bin lira sadece bu kalem yer ;D ;D

sonra iyi bir telsiz + double din müzik sistemi + navigasyon 1000-2000 arası

döşemeler elden geçmek isterse 800-1200 arasıda ona gider.

birde arkaya güzel bir buzdolabı ve invertor lazım.hadi gitti yine 1500
bizi dağdada -asfalttada evladiyelik ,sorunsuz ,güvenli ve konforlu taşıyacak bir 80 kasa için bunlar gerekli diye düşünürüm.(şahsi yaklaşımımdır)

tabi bunları çok temiz ve bakımlı bir arac aldığımızı varsayarak konuşuyoruz.yoksa sadece aks kafaları bozuk değiştirmek isteseniz servisi tanesine 1000 lira der. ;) ;) ;D

umarım ürkütmedim 80 kasa düşünenleri ;D tabiki bunlar bütçe işi 2-3-5 seneye de yayılarak yapılabilir yada kredi kartına kıyılıp bir seferdede halledilir.

ama sonrasındada gözünüz kapalı istediğiniz coğrafyaya gidebileceğiniz efsane olmuş bir araca sahip olursunuz. ;D
iyi hafta sonları.... ;D
Çağlar kardeşim iyi özetlemiş....
VX80 alıp bu işlere en son başlayanlardan biri benim herhalde...Haziran ayında takas ile 33.000 e alıp yaptığım elden geçirmeleri ben de şöyle özetliyeyim.....

Motor ve elektrik tesisat bakımı, dif-şanj-motor yağları.....1.750.-Tl
Koltuk döşeme, bagal zemin döşeme.....2.000 Tl
Prince otogaz sistemi.........3.000 Tl
Gaz için 4 mm saç alt koruma....350 Tl
Cooper STT lastik 5 adet........2.250 Tl.
OldMan Emu heavey yükseltme.....2.400 Tl.
Safari şnorkel....................1.000 Tl
Alan 78 Plus telsiz ve anteni.........460 Tl
Montblanc sepet.............1.100Tl
Rc - 1000 W kare delici sis..........360 Tl....

Harcadıklarım şimdilik bu kadar......

ARB ön tanpon fiyatı aldım...2.250 Tl....Warn 9000 xi 1.360 USD....fiyat şu anda....

güncele yakın yazmışım yine. ;D

sonuçta iyi bir kombinasyon için sanıyorum 20 lik gider ...

olcayto bey arb tampon alınınca warn da almak lazım tam uyuyor sanıyorum.bu seferde göze batıyor ruhsata işletmek gerek.

Hayırlı olsun İsmail bey....güle güle kullanın...çok güzel araç...

Bu arada çömezliği atlattım di mi.... ;D ;D ;D

Benden sonra alınan Toyo. oldu.... ;D

çağlar' Alıntı:
olcayto bey arb tampon alınınca warn da almak lazım tam uyuyor sanıyorum.bu seferde göze batıyor ruhsata işletmek gerek.
ya tam karar veremedim Çağlarcığım...orj. tampon içine mi yaptırsam diye...senin ilk resimlerine baktım sende önce tampon içine taktırmıştın vinci....ama Kürşad memnun kalmadı dediydi senin için...Tuğsan da kesinlikle olmaz diyor...hem orj. bozmamak hemde ruhsatla uğraşmamak için öyle düşünüyorum ama.....

ben 2 tanpon versiyonunda da içerde kullanıyorum.tek sorun üstüste sarması..bunun için 2 resimde demir tanponu beyaz işaretlediğim yeri kesip kapaklı menteşeli bir sistem düşünüyorum..vinci sararken kapağı açıp içi görmek için.

DSC_6712.jpg

Görüntü000.jpg

evet, orada kesinlikle bir açıklık olması lazım, sentetik olsa bile düzeltmeye imkan veren bir açıklık olur.vinç vites koluna nasıl ulaşıyorsun...orj. de ön yan açıklık el girişine imkan tanıyor...orayı kullanırım diye düşünüyorum...

Bence vx80 için 9000 lik vinç yetersiz,en az 12000 hatta 15-16000k lık bile olsa daha iyi.Benim araç battığında 12000k lık bile duruyordu.

fissek' Alıntı:
Bence vx80 için 9000 lik vinç yetersiz,en az 12000 hatta 15-16000k lık bile olsa daha iyi.Benim araç battığında 12000k lık bile duruyordu.
4500 kg çekme kapasitesi ile bence yeterli...yeterli olmadığı zaman makara sistemini devreye sokarız diye düşünüyorum.tekli ve ikili makara sistemleri boşta duruyor.birde tampon içine düşündüğüm için vinç boyutunu büyütmek işime gelmiyor....

olcaytogezer' Alıntı:
4500 kg çekme kapasitesi ile bence yeterli...yeterli olmadığı zaman makara sistemini devreye sokarız diye düşünüyorum.tekli ve ikili makara sistemleri boşta duruyor.birde tampon içine düşündüğüm için vinç boyutunu büyütmek işime gelmiyor....
4050kg civarı olması lazım ama yinede deneyerek görürsünüz,büyüklüğe gelince yeni model warm vinclerin ebatları küçültüldü.Ufak ebatta çok iş. ;)

Hayırlı olsun İsmail bey, antalyadayiz burda hersey harika. Henüz ayıkken yazıyorum , kismetse yarın istanbuldayiz

Tempus' Alıntı:
Hayırlı olsun İsmail bey, antalyadayiz burda hersey harika. Henüz ayıkken yazıyorum , kismetse yarın istanbuldayiz

Çok teşekkürler Kürşat bey,

bol fotograf ve aksiyon dolu fotograflarla gelin.. ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.