Trans Sibirya İçn Hangi Vx100:benzin Mi, Tdı' Mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drozcanaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,031

drozcanaslan

Yeni Üye
Yer
Hatay
Meraba,

Daha önce Hatay'dan yola çıkıp İran-(veya Gürcistan-Azerbaycan)-Türkmenistan-Özbekistan-Rusya-Moğolistan-Rusya Vladivostok'a yapacağım gezi için hangi 4x4 şeklinde forumda başlık açmıştım. Bu gezi için Land Cruiser VX 100 2003-2006 arası bir modelde karar kıldım. Alacağım araçla önümüzdeki sene de Afrika'yı gezmeyi planlıyorum. Ancak "DİZEL ARAÇ MI YOKSA BENZİNLİ ARAÇ MI ?" sorusuna net bir yanıt bulamadım. Dizelin avantajları bir depoyla çok daha uzun bir menzil sunması, suda stop etme riskinin daha az olması ve yakıt ekonomisi; dezavantajları ise temiz yakıt bulamama ve enjektör-pompa arızası riski ve aradığım özellikte satın alabileceğim bir araç bulamamam. Gideceğim rotalar üzerinde yanıma yedek dizel yakıt almam halinde 1000-1500 km mesafelerde temiz dizel bulabilme şansım olabilir mi? Kısacası gönlüm dizelden yana ama o hem rotalarda yaşayabileceğim bir arızayı aklıma dahi getirmek istemiyorum ve hem de satılık araç yok :smiley: .

Bana bu konuda görüş bildirebilirseniz çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Trans Sibirya İçn Hangi Vx100:benzin Mi, Tdı' Mı?

Merhabalar,
Arkadaşım, temiz motorin için; sebze komisyoncusu bir arkadaşım 2000 senesinde Mercedes Atego 15717 kamyon almıştı firma yakıt nedeniyle oluşacak arızayı garanti kapsamında saymak için depo ile pompa arasına bir ünite takılmasını ve bir marka ismi önermişti. Malum o yıllarda özellikle mazot şimdiki gibi değildi. Bence siz yakınınızdaki yurt dışı nakliye işi yapan firmalara bir sorun derim.
Onların arabaları her nekadar kamyon olsalar bile motorları günümüz teknolojisiyle artık bir otomobilinki kadar hassas.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Merhaba,bana gore ise benzini tercih etmenizi oneririm.Apirsada kopursede benzinli yurur ama dizelde is motor yapmaya kadar gider.Benzinliyi her yerde tamir eder yola devam edersiniz.Dizelde makinaya baglamadan arizanin nerede oldugunu cogu usta bile anlayamaz.Iyi bir tecrit ve bazi kimyasal spreylerle su gecislerinde sikinti olmaz.Olsa bile guclu akulerle elektrikli vinc sayesinde sudan cikar,kurutur yine yola devam edersiniz.Fakat ne kadar dusunursek dusunelim illaki hesapta olmayan bir seyler cikabilir.Bu konuda arastirma yapip yola cikmaya karar veren bir arkadasim Iveco karavan tercih etmisti.Araziden degil mumkun oldugunca yollardan veya toprak yollardan gidecekti.Yaptigi arastirmada su siralar o taraflarda da encok satilan ve servis ile yedek parca konusunda destek bulabilecegi en sorunsuz dizel motorun o olduguna karar vermisti.Ancak bir turlu gidemedi.Benim bildiklerim ve sahsi dusuncelerimdir.Bu yastan sonra cesaret edip boyle bir yolculuga cikamam ama gezenlerin yazdiklarini keyifle okuyorum. Hayirlisi olsun.

kesinlikle benzinli tercih etmelisiniz çünkü:
1- Benzi sadece Türkiye de çok pahalı İran dan itibaren çok ama çok ucuz
2- Rusya ve diğer Sovyetler birliği ülkelerinin tamamı iklim şartları nedeniyle benzinli araç kulanmaktadır. benzini bulmanız daha kolay olacaktır.
3-bir çok ülke gümrükten dizel araçla girişlerde extra (100-150$) civarında cevre parası almakta
4-tamir , bakım ve kullanımı benzinli araçlar daha rahattır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR