Tüm 4x4 Pick-Up'lar için

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan teknosasa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,369

teknosasa

Ana Kamp
Yer
Bursa
Arkadaşlar ne zamandır aklıma takılan birşey var. 4X4 Pick-up kullanan arkadaşlar neden devlete karşı dava açmıyorsunuz. Kazanma ihtimaliniz çok yüksek çünkü saçma sapan bir olay var ortada. Araçlarınız bazılarında panelvan bazılarında kamyonet geçiyor. Ama 4X4 ise vergisi jip muayene ve hız sınırı kamyonet. Eee bu nasıl iştir. Bu araçlar hangisi jip mi kamyonet mi? Avukata bunu danıştığımda abi bu devletin saçma sapan yaklaşımı dedi. Bence bu sömürüye dur demek lazım. Araçlar ya Arazi aracı geçsin yada kamyonet. İkisi birden olmaz. Hangi ülkede böyle saçma sapan vergilendirme var. Polise itiraz edebilirsiniz ceza konusunda. Ben vergimi Jip olarak ödüyorum. Siz bana kamyonet diyorsunuz diye.Yani burdaki saçmalığa birisi dur demeli. Ben sırf vergi nedeniyle 4X4 araçtan vaz geçtim. Dur demek lazım şu saçmalığa.

Etiketler
Ynt: Tüm 4x4 Pick-Up'lar için

ben çok kavga ettim ama polis bizlik birşey yok diyor cezayı direk yazıyor

eğitim sağlık birde vergi sistemi her bakan bi yerine çomak sokuyor.max 3 sene hop değişiyor mantıklı nedenlerle değişse iyi. saçma sapan uygulamalar işte.

4 x 4 arazi araçları devlet tarafından % 40 gibi bir vergi alınarak alınıyor fakat bunu otomobil veya jeep gibi unsura çevirmek istersek ki ruhsatı değiştirmek için vergi dairesi % 84 vergi istiyor buda en az 17.000 tl kadar yapıyor.ben vergi dairesine gittim ve müdür yardımcısı ile görüştüm ve bana sesini çıkartma dedi.ruhsatını düşürürümm ama vergi farkını alırım dedi.

Arkadaşlar bu konuda daha önce de cok yazdım. Durum anayasanın eşitlik ilkesine aykırı ve idare mahkemelerinde yürütmeyi durdurma kararı cıkarılabilir. Teorik olarak iş böyle ama diyelim kazandınız ve devlet 4X4 pikabınızı hususi araç olarak kabul etti. O zaman gel ÖTV farkını öde diyecekler. O zaman da 70.000 lira verip aldınız pikapa en az 40.000 lira daha koyacaklar faiz farkını da ekleyecekler. Ha o zaman belki şehirde her yere gireceksiniz birinci köprüden cezsız gececeksiniz, hız sınırları otomobille aynı olacak yani aracınız otomobil sayılacak ammma sizden bunun için ek 40.000 isteyecekler. Bugünkü durumda devlet diyor ki bak aslanım aslında sen bu pikabı ticari amaçla değil 4x4 keyfi yapmak için alıyorsun ben de bunu biliyorum. Sana ÖTV si düşük bu aracı ticari amaçla ya da iş için birşeyler taşıman için kullandırıyorum bu araçla şehir merkezinde fink atmak yoki asfaltta hız yapmak yok. Ticariysen ticariliğini bil yoksa ÖTV sini öde git cip al istediğin gibi sür diyor.

Peki bu doğru mu? Bence değil. Olması gereken Pikap türü araçları 2 sınıfta satmaktır. Hususi satış ve ticari satış. Ticari satış sadece şirketlere belli kotalarla satılmalı. Yani faaliyet koluna göre her firmanın alabileceğin max ticari araç adedi olmalı ve araç üstüne şirket logosu işleterek ticari araç olarak almalılar ve şirket logolu araçlard da ticari araçların sınırlamalarına uymalı. Hususi pikaplarda ise logo olmamalı ve logosuz pikapları polis otomobil sayarak işlem yapmalı. Ancak bu hususi pikapların ÖTV si normal otomobiller ile ticariler arasında bir yerde olmalı. Ticarilerin ötv si iyice düşürülmeli şu an çok yüksek. Diyelim ki ticarinin ötv si %20 ise hususi pikabın vergisi %40 otomobillerin de % 80 olabilir.

Tabii normal olan araçlardan sadece KDV almaktır ancak bunu ancak cari açığımız kapandıktan sonra hak edebeliriz

Saygılar

Mars

ÖTV'nin KDV li fiyattan alındığını biliyor muydunuz? Neyse, şimdi bu araçlar kamyonet olarak geçiyor dolayısyla ticariler gibi vergi veriyoruz, yanlış mıyım? Şimdi bölünmüş yollarda hız limiti 110, ticari araçlar için bunun 10 km/h aşağısı sanırım? Genelde de % 10 luk müsamaha gösteriyor bildiğim kadarıyla trafik şehirlerarası yollarda. Göstermese bile 4x4 araçlar yerden yüksek olduğu için hız yapılsın diye tasarlanmamıştır bence, dolayısyla 100 km/h gayet güvenli bir hızdır, ha 140 basarsanız hususi de olsa ceza yiyeceksiniz zaten ne gerek var hem hayatınızı riske atmaya. Benim çoğu forumdan okuduğum kadarıyla çıkardığım sonuç, ssas düzeltilmesi gerekenin Trafik polisi ve Vergi kontrolörlerinin anlayış farkı. Bu farklar giderildikten sonra bence pek çok sıkıntı aşılacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri